Οι 5 λύσεις του Ολυμπιακού για το κενό του Σεμέδο στα στόπερ

Από το επικρατέστερο σενάριο με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο μέχρι το σενάριο με τον άγνωστο Χ, ιδού οι 5 λύσεις του Πέδρο Μαρτίνς για το δίδυμο των στόπερ του Ολυμπιακού στα προσεχή παιχνίδια, ύστερα από τον τραυματισμό του Ρούμπεν Σεμέδο.

Ο Ρούμπεν Σεμέδο είναι η ηγετική φιγούρα που έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός στα μετόπισθεν
EUROKINISSI SPORTS

Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν για τον Ρούμπεν Σεμέδο και ο Ολυμπιακός χάνει το νο1 στόπερ του πριν από τη νο1 προτεραιότητά του. Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός υπέστη ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου αριστερού γόνατος στην αναμέτρηση με τον Βόλο για τη Super League Interwetten και αυτό σημαίνει ότι θα απουσιάσει για 6 εβδομάδες από τις υποχρεώσεις των 'ερυθρολεύκων', παρότι δεν θα υποβληθεί σε αρθροσκόπηση και θα αναρρώσει με θεραπείες και ενδυνάμωση.

Η απουσία του Σεμέδο αποψιλώνει το ρόστερ των νταμπλούχων Ελλάδας πριν από τη ρεβάνς του αγώνα κυπέλλου με τον Άρη την Πέμπτη, τα παιχνίδια με Λαμία (7/3) και ΑΕΛ (14/3) για το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, αλλά κυρίως για τις αναμετρήσεις με την Άρσεναλ (11/3, 18/3) για τη φάση των 16 του Europa League.

Ο Πέδρο Μαρτίνς καλείται να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα κυρίως γι' αυτά τα δύο παιχνίδια και η αλήθεια είναι πως τα κουκιά είναι μετρημένα.

Λύση 1: Η λογική αντικατάσταση με Παπασταθόπουλο

Ο Ουγκό Κάιπερς και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, δυο από τους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού
EUROKINISSI SPORTS


Ο 26χρονος στόπερ ήταν, είναι και θα είναι βασικός όσο είναι υγιής. Ο παρτενέρ του είναι αυτός που αλλάζει αυτά τα δύο χρόνια που βρίσκεται στον Πειραιά. Το τελευταίο διάστημα είναι ο Ουσεϊνού Μπα, όμως με την άφιξη του Σωκράτη Παπασταθόπουλου αναμενόταν ο Έλληνας να πάρει τη 'σκυτάλη' από τον Σενεγαλέζο, τουλάχιστον για τα πιο σημαντικά ματς, εκεί που μετράει και η εμπειρία του.

Ο Παπασταθόπουλος τραυματίστηκε στο προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος, κόντρα στον Άρη στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης'. Όμως το πρόβλημα στην ωμοπλάτη δεν τον απέτρεψε από το να μπει αλλαγή στις καθυστερήσεις στην πρόκριση του Ολυμπιακού στο Αϊντχόφεν και από το να αντικαταστήσει τον Σεμέδο τη Δευτέρα, όταν τέθηκε νοκ άουτ ο Πορτογάλος. Αυτήν τη στιγμή μοιάζει η λογική λύση για την αντικατάσταση του Σεμέδο, ωστόσο ο Ολυμπιακός από την 1η του μήνα μέχρι τις 18 πρέπει να δώσει 6 παιχνίδια και σίγουρα ο 32χρονος στόπερ δεν μπορεί να παίξει τόσα σερί 90λεπτα. Οπότε θα χρειαστούν κι άλλες λύσεις.

Λύση νο2: Η πρώτη και λογική εναλλακτική

Ο Χοσέ Χολέμπας επέστρεψε για να 'ναι back up, αλλά είναι βασικός και αναντικατάστατος στ' αριστερά της άμυνας του Ολυμπιακού
EUROKINISSI SPORTS

Ο Χοσέ Χολέμπας αγωνίστηκε ως αριστερό μπακ, αριστερό φουλ μπακ αλλά και αριστερό στόπερ σε τριάδα στην καριέρα του στη Γουότφορντ. Ποτέ ως αριστερό στόπερ σε τετράδα άμυνας, όμως πάντα υπάρχει η πρώτη φορά και ήδη αυτή έχει έρθει στον Ολυμπιακό. Ο 36χρονος άλλοτε διεθνής είναι αναπληρωματικός πλέον, οπότε δεν θα απουσιάσει από τα μπακ αν εκτάκτως μετατοπιστεί στα στόπερ (κάτι που ενδεχομένως να συνέβαινε στο 1ο μισό της σεζόν).

Επιπροσθέτως, ο Χολέμπας διαθέτει αρκετά προσόντα που χρειάζεται ένας στόπερ, αφού είναι γρήγορος, είναι δυνατός, διαθέτει καλή βαθιά μπαλιά. Με δεδομένο ότι δεν θα κάνει επελάσεις οπότε δεν θα κουράζεται τόσο πολύ από τα σπριντ, θα έχει και το καθαρό μυαλό να παίξει πιο 'έξυπνα' και να μην αφήνει κενά στα μετόπισθεν (αν και φέτος δεν 'ξεχνιέται' ιδιαίτερα όταν παίζει μπακ).

Λύση νο3: Οι... Μπουσκέτς του Ολυμπιακού

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης του Ολυμπιακού πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον Άρη για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' | Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020
Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης του Ολυμπιακού πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον Άρη για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' | Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Στη 'χρυσή εποχή' της Μπαρτσελόνα, ο Πεπ Γκουαρδιόλα είχε 3 αμυντικούς μέσους που τους χρησιμοποιούσε ως στόπερ, είτε οργανικά είτε κατ' ανάγκη. Ο Γιάγια Τουρέ ήταν αυτός που έκανε την αρχή, ο Σέρχιο Μπουσκέτς τον ακολούθησε όταν υπήρχαν απουσίες ή και οπισθοχωρώντας και παίζοντας ανάμεσα από τα κανονικά στόπερ στη ροή των αγώνων, ενώ ο Χαβιέρ Μαστσεράνο μεταλλάχθηκε από αμυντικός μέσος σε κεντρικός αμυντικός. Ο Ολυμπιακός διαθέτει δύο τέτοιους παίκτες που μπορούν να λειτουργήσουν ως στόπερ, έστω κι αν αγωνίζονται ακριβώς μπροστά.

Ο ένας είναι ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, ένας μέσος που έχει περάσει όλη την καριέρα του στο χώρο του κέντρου, ωστόσο φέτος έγινε κατά συνθήκη στόπερ στη ρεβάνς κυπέλλου με τον Παναιτωλικό, λόγω τραυματισμών στο ρόστερ των Πειραιωτών. Μπορεί να μην είναι η λύση για τα κομβικά παιχνίδια, όμως δεν είναι αδιανόητη ιδέα για παιχνίδια με πιο μικρές απαιτήσεις, όπως αυτά του πρωταθλήματος που ακολουθούν. Ομοίως, ο Γιαν Εμβιλά έχει κάνει το όνομά του παίζοντας στον ίδιο χώρο με τον συμπαίκτη του. Φέτος είναι ένας από του MVP του Ολυμπιακού και η απουσία του σε κάθε μεγάλο ματς προκαλεί πρόβλημα στην κυκλοφορία. Ταυτόχρονα, είναι ο παίκτης που την περσινή σεζόν έβγαλε τρία 90λεπτα ως στόπερ σε Ligue 1 και Europa League με τη Σεντ Ετιέν (το ένα σε τριάδα άμυνας), οπότε αν παραστεί ανάγκη, διαθέτει κι αυτός την εμπειρία. Βέβαια, υπάρχουν πάντα παραπάνω λόγοι να μη φύγει από τη φυσική θέση του.

Λύση νο4: Η θυσία του Αβραάμ

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια προπόνησης στις εγκαταστάσεις στου Ρέντη, Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020
Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια προπόνησης στις εγκαταστάσεις στου Ρέντη, Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΚΛΟΝΤΙΑΝ ΛΑΤΟ

Ο Παπ Αμπού Σισέ δεν ανήκει άλλο για φέτος στο ρόστερ του Ολυμπιακού, όμως υπάρχει 4ος στόπερ, ύστερα από τους Σεμέδο, Μπα και Παπασταθόπουλο. Ο λόγος για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ο οποίος δύο χρόνια έπειτα από την απόκτησή του για "τα τελευταία ένσημα", αποδεικνύεται πιο χρήσιμος και σημαντικός από ποτέ. Ο 36χρονος άλλοτε αρχηγός των Πειραιωτών τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό κι η θλάση στον προσαγωγό τον έθεσε νοκ άουτ όλο αυτό το διάστημα. Ωστόσο, υπάρχει αισιοδοξία ότι θα επανέλθει τις επόμενες μέρες στη δράση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορεί να αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός, με τον κίνδυνο της υποτροπής.

Λύση νο5: Ο άγνωστος Χ των ακαδημιών

Ο Γιάννης Χριστοφιλόπουλος αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τα τμήματα υποδομής του Πανιωνίου και παρότι 17 ετών, έχει συμπεριληφθεί σε αποστολή της πρώτης ομάδας (στο κύπελλο, στο πρώτο ματς κόντρα στον Παναιτωλικό). Ο Μαρτίνς έχει καλή άποψη για τα προσόντα του νεαρού αμυντικού, που δεν αποκλείεται να πάρει ευκαιρίες στα παιχνίδια με Λαμία και ΑΕΛ για το πρωτάθλημα, τα οποία ρεαλιστικά κρίνουν ελάχιστα πράγματα. Από κοντά και ο Νικήτας Νικολής, ο έτερος από την Κ19 των 'ερυθρολεύκων' που έχει βρεθεί σε αποστολή της πρώτης ομάδας φέτος (κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι για το Champions League), ο οποίος είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος και δείχνει να έχει προβάδισμα σε σχέση με τους Τάσο Μποσκουίδη, Σαμουήλ Νιαβραδάκη και Αλέξη Καλογερόπουλο (τα άλλα στόπερ της Κ19).

News 24/7

24MEDIA NETWORK