5 μεταγραφές που θα αλλάξουν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Δύσκολα συμβαίνουν συνταρακτικές αλλαγές στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αναφορικά με τις μετακινήσεις παικτών. Ωστόσο ο Γενάρης του 2020 μπορεί να είναι διαφορετικός για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Οι 5 παίκτες που μπορεί να αλλάξουν φανέλα και μαζί τα δεδομένα.

Ο Τζέιντον Σάντσο είναι περιζήτητος στην Ευρώπη και δύσκολα θα παραμείνει για πολύ καιρό ακόμη στην Ντόρτμουντ. Οι εμφανίσεις του μέχρι στιγμής μέσα στη σεζόν (21συμ., 10 γκολ - 11 ασίστ) μαρτυρούν πως σύντομα θα αποτελέσει 'μεταγραφικό λάφυρο' για ένα από τα μεγάλα πορτοφόλια της Ευρώπης. (AP Photo/Matthias Schrader)
Ο Τζέιντον Σάντσο είναι περιζήτητος στην Ευρώπη και δύσκολα θα παραμείνει για πολύ καιρό ακόμη στην Ντόρτμουντ. Οι εμφανίσεις του μέχρι στιγμής μέσα στη σεζόν (21συμ., 10 γκολ - 11 ασίστ) μαρτυρούν πως σύντομα θα αποτελέσει 'μεταγραφικό λάφυρο' για ένα από τα μεγάλα πορτοφόλια της Ευρώπης. AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Σε δύο περίπου εβδομάδες η μεταγραφική περίοδος του χειμώνα ανοίγει και επίσημα. Δύσκολα αυτή την εποχή σημειώνονται μετακινήσεις παικτών που προκαλούν αίσθηση, όμως τον Γενάρη του 2020 η ιστορία ίσως εξελιχθεί λίγο διαφορετικά. Εξελίξεις που έχουν διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες 'υπόσχονται' κινήσεις μέσα στο χειμερινό μεταγραφικό παράθυρο, που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα στον ποδοσφαιρικό χάρτι της Ευρώπης. Μια πεντάδα παικτών που ανάλογα με την ομάδα που θα καταλήξουν, είναι ικανοί να δώσουν άλλο χρώμα στο υπόλοιπο της σεζόν στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Φυσικά δεν είναι οι μόνοι υποψήφιοι προς μεταγραφή, ωστόσο η δική τους περίπτωση ξεχωρίζει για μια σειρά από λόγους. Ας τους δούμε έναν έναν.

Κρίστιαν Έρικσεν

Τον Αύγουστο του 2013 η Τότεναμ πλήρωσε 14 εκατ. ευρώ στον Άγιαξ για τον Δανό playmaker, ένα ποσό που αποδείχθηκε 'φτωχό' μπροστά στην ποδοσφαιρική του αξία. Μετά από 6,5 χρόνια με την φανέλα των Λονδρέζων, έχει φτάσει η στιγμή για τον Κρίστιαν Έρικσεν να αναζητήσει μια νέα πρόκληση στην καριέρα του. Ο κύκλος του στους Spurs έμοιαζε να κλείνει στον χαμένο τελικό του Champions League τον Μάιο, ωστόσο στη διάρκεια του καλοκαιρινού μεταγραφικού παραθύρου δεν βρέθηκε η πρόταση που θα ικανοποιήσει τον ίδιο ή την Τότεναμ.

Με το συμβόλαιο του να ολοκληρώνεται τον προσεχή Ιούνιο και χωρίς -μοιραία- να αποτελεί πλέον αναντικατάστατο παίκτη για την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο (18 συμ., 2 γκολ, 2 ασίστ), ο Κρίστιαν Έρικσεν θα αποχωρήσει τον Γενάρη εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ίντερ έχουν συνδεθεί κατά καιρούς με μια πιθανή μεταγραφή του Δανού. Τα χρήματα που θα λάβει η Τότεναμ από πιθανή πώληση του σαφώς και θα είναι αρκετά λιγότερα από την πραγματική αξία του παίκτη.

Καλιντού Κουλιμπαλί

Η κατάσταση στη Νάπολι είναι έκκρυθμη, παίκτες - κλειδιά αναμένεται να αποχωρήσουν τον Ιανουάριο και ο Ντε Λαουρέντις μοιάζει αποφασισμένος να δώσει την συγκατάθεση του για πωλήσεις ακόμη και με χρήματα που θα είναι λιγότερο από την ααντικειμενική αξία των παικτών. Ένας από αυτούς είναι ο Καλιντού Κουλιμπαλί. Ο Σενεγαλέζος διεθνής στόπερ (με γαλλικό διαβατήριο) έχει συμβόλαιο με τους 'παρτενοπέι' ως το 2023 και η τιμή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ξεπερνά τα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στην Ιταλία, η Νάπολι θα συζητούσε προτάσεις ακόμη και 50 εκατ. ευρώ. Στα 28 του χρόνια, ο Κουλιμπαλί μοιάζει να έχει ακόμη μια καλή πενταετία μπροστά του και σίγουρα δεν άφηνε ασυγκίνητη οποιαδήποτε ομάδα top επιπέδου και μάλιστα σε τιμή ευκαιρίας. Φέτος έχει 19 συμμετοχές στο πρώτο μισό της σεζόν.

Λορέντσο Ινσίνιε

Ανάλογα είναι τα δεδομένα και για τον συμπαίκτη του Κουλιμπαλί στη Νάπολι -και αρχηγό της ομάδας- Λορέντσο Ινσίνιε. Αυτόν που έχει έρθει σε ανοικτή κόντρα με τον πρόεδρο Ντε Λαουρέντις, εκφράζοντας πάντως την πλειοψηφία των συμπαικτών του. Στα 28 του χρόνια και με τον δαιμόνιο σούπερ agent Μίνο Ραϊόλα στο πλευρό του, ο Ιταλός διεθνής εξτρέμ θα βρει πανεύκολα την επόμενη ομάδα του.

Το συμβόλαιο του με τους 'παρτενοπέι' είναι σε ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2022 και η αξία του παίκτη στην αγορά υπολογίζεται στα 60 εκατ. ευρώ. Σε 17 εμφανίσεις του την τρέχουσα περίοδο σε Serie A και Champions League, ο Ινσίνιε έχει απολογισμό 4 γκολ και 6 ασίστ.

Έρλινγκ Χάαλαντ

Το παιδί-θαύμα της Ζάλτσμπουργκ, που τρελαίνει κόσμο την φετινή σεζόν σε Αυστρία και Ευρώπη. Ο θηριώδης (194 εκατοστά) Νορβηγός φορ, γεννημένος στο Λιντς της Αγγλίας, έχει αγωνιστεί σε 22 παιχνίδια στο πρώτο μισό της σεζόν. Σε σύνολο 1464 αγωνιστικών λεπτών, έχει απολογισμό 28(!) γκολ και 7 ασίστ. Ο Χάαλαντ μετράει 16 γκολ και 6 ασίστ σε 14 ματς της αυστριακής Bundesliga, 8 γκολ και 1 ασίστ σε 6 παιχνίδια αλλά μόλις 374 λεπτά συμμετοχής στο Champions League και 4 γκολ σε 2 παιχνίδια για το Κύπελλο Αυστρίας...

Περιττό να αναφέρουμε πως για τον 19χρονο επιθετικό ενδιαφέρεται κάθε ομάδα της Ευρώπης που διαθέτει την οικονομική δυνατότητα να τον αποκτήσει. Άλλωστε μιλάμε για ένα παιδί μόλις 19 ετών με ανυπολόγιστα περιθώρια βελτίωσης. Το συμβόλαιο του με την Ζάλτσμπουργκ είναι σε ισχύ ως το 2023 και η χρηματιστηριακή του αξία αποτιμάται στα 30 εκατ. ευρώ. Φυσικά όποια ομάδα θελήσει να τον κάνει δικό της, θα πρέπει να πληρώσει πολλά περισσότερα...

Τζέιντον Σάντσο

Η Μάντσεστερ Σίτι μάλλον θα αισθάνεται περίεργα για το γεγονός πως τον Αύγουστο του 2017 έχασε τον 19χρονο ακραίο επιθετικό για μόλις 8 εκατ. ευρώ, το ποσό δηλαδή που πήρε από την Ντόρτμουντ για την παραχώρηση του παίκτη. Δύο χρόνια μετά η αξία του Τζέιντον Σάντσο ξεπερνά τα... 100 εκατ. ευρώ! Δικαιολογημένα, αφού εδώ και μια διετία πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με την φανέλα της γερμανικής ομάδας, ενώ πλέον είναι... τακτικός στην εθνική Αγγλίας. Στο πρώτο μισό της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, ο 19χρονος εξτρέμ μετρά ήδη 21 συμμετοχές με απολογισμό 10 γκολ και 11 ασίστ! Εκπληκτικά νούμερα.

Το συμβόλαιο του με την Ντόρτμουντ είναι σε ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2022. Δεν είναι πολλές οι ομάδες που θα μπορούσαν να πληρώσουν για την απόκτηση του, ωστόσο τον προσεχή Γενάρη είναι πιθανόν να εμφανιστεί στην πόρτα των Βεστφαλών μια από αυτές. Στην Αγγλία είναι έντονη η φημολογία για πρόθεση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κινηθεί για τον επαναπατρισμό του Σάντσο.
 

Έχει πάρει ήδη το πρωτάθλημα η Λίβερπουλ; Η απάντηση στο νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK