Οι 53 ομάδες της επαγγελματικής Α' Εθνικής σ' ένα τρομερά σκληρό τεστ μνήμης

Οι 'μεγάλοι' του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν έπαιζαν μόνοι τους στα 40 χρόνια από την ίδρυση των ΠΑΕ.

Οι Κριστόφ Βαζέχα και Γιώτης Τσαλουχίδης
Οι Κριστόφ Βαζέχα και Γιώτης Τσαλουχίδης σε μονομαχία τους από ντέρμπι των 90s EUROKINISSI

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, και όχι όπως αυτές ορίστηκαν από τα έκτακτα μέτρα καταπολέμησης του κορονοϊού, το πρωτάθλημα της Super League 1 θα κυλούσε -εν μέσω οφ και πλέι άουτ- προς το τέλος του, γιορτάζοντας παράλληλα τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τη μετάβαση στην επαγγελματική μορφή και την, τουλάχιστον μερική, ανεξαρτητοποίησή του από την ΕΠΟ.

Ξέχωρα από το πώς συνέβη η γέννηση των ΠΑΕ και το αν η σημερινή ηλικία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου συνάδει με την ωριμότητα που θα όφειλε να κουβαλά χάρη στις πλείστες όσες προσλαμβάνουσες από το εξωτερικό, τα γενέθλια των δεύτερων 'άντα' δεν χάνουν από την ιστορικότητά τους. Στη μακρά διαδρομή αυτή αμέτρητα υπήρξαν τα γεγονότα που χάραξαν κάθε διαφορετική εποχή και ακριβώς 53 διαφορετικές ομάδες που αγωνίστηκαν στην κορυφαία κατηγορία της χώρας από το 1979 ως σήμερα.

Τις ψάξαμε και τις βρήκαμε μία προς μία. Εσύ θα τις εντοπίσεις όλες σε 13 λεπτά; Το κουίζ απαιτεί μνήμη, ταχύτητα και εξυπνάδα, γιατί αν θυμηθείς μία συγκεκριμένη μετά έρχεται η επόμενη. Χρήσιμη συμβουλή: άρχισε από τις εύκολες και βατές για να ξεμπερδέψεις και στύψε μετά το μυαλό του για τις άλλες. Αν βοηθάει, η σειρά εμφάνισης είναι αλφαβητική.


News 24/7

24MEDIA NETWORK