Οι βασικές μεταβλητές στην διαμόρφωση των στοιχηματικών αποδόσεων

Την στιγμή που η αγωνιστική δράση στην Ευρώπη και τα εθνικά πρωταθλήματα είναι σε πλήρη εξέλιξη, το στοιχηματικό ενδιαφέρον μοιραία αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Ένα καλό 'εργαλείο' στα χέρια κάθε παίκτη του στοιχήματος, είναι η κατανόηση του τρόπου που διαμορφώνονται οι αποδόσεις στην αγορά.

Οι βασικές μεταβλητές στην διαμόρφωση των στοιχηματικών αποδόσεων

Λίγο πριν την σέντρα των ομίλων σε Champions League και Europa League, τη στιγμή που τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αλλά και η ελληνική Super League, είναι σε εξέλιξη, με ασφάλεια μπορεί κανείς να πει πως η νέα ποδοσφαιρική σεζόν έχει ξεκινήσει δυναμικά. Η 'μάχη' της Ευρώπης έχει μπει στην δεύτερη φάση της, μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών, ενώ στα εθνικά πρωταθλήματα οι αναμετρήσεις παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον από αγωνιστική σε αγωνιστική παρά το γεγονός πως ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η στοιχηματική δράση αυξάνεται διαρκώς, καθώς οι επιλογές για στοιχηματισμό είναι ανεξάντλητες. Κάπου εδώ, έχει ενδιαφέρον να εξηγήσουμε πώς διαμορφώνονται οι αποδόσεις ανά παιχνίδι. Η κατανόηση τους αποτελεί ένα καλό 'εργαλείο' στα χέρια κάθε παίκτη του στοιχήματος, βοηθώντας τον να λάβει τις αποφάσεις του σχετικά με το ποντάρισμα που θα ακολουθήσει.

Η φόρμα

Όπως είναι φυσιολογικό, η απόδοση κάθε στοιχηματικού γεγονότος που προσφέρεται σε ένα παιχνίδι προκύπτει μέσα και από τη φόρμα των ομάδων. Η συγκεκριμένη παράμετρος θέλει προσοχή, αφού συχνά 'κρύβει' ευκαιρίες με υψηλές αποδόσεις. Την ίδια στιγμή μας δίνει μια σημαντική πληροφορία για την αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται μια ομάδα τη στιγμή που θέλουμε να την ποντάρουμε (σε βασικές αγορές ή ειδικά στοιχήματα κτλ.). Για παράδειγμα, μπορεί μια ομάδα να βρίσκεται ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα αλλά να έρχεται από ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων στα τελευταία πέντε παιχνίδια της. Και να προσφέρεται ως φαβορί απέναντι σε μια ομάδα που είναι χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά διάγει μια περίοδο με σερί θετικά αποτελέσματα. Εκεί, ανάλογα με τις αποδόσεις, ο παίκτης θα κληθεί να αποφασίσει για το ποντάρισμα του, αξιολογώντας μεταξύ άλλων και την φόρμα των ομάδων.

Βαθμολογία

Προφανώς και είναι ένα στοιχείο που σε συνάρτηση με την φόρμα μπορεί να 'οδηγήσει' τον παίκτη στην επιλογή του. Σε αντίθεση με την φόρμα, ειδικά όσο η σεζόν προχωράει, οι πληροφορίες που αντλεί κάποιος από τον πίνακα της βαθμολογίας (γκολ υπέρ/γκολ κατά, συχνότητα σε over/under, συμπεριφορά εντός/εκτός έδρας) τον βοηθάει να τσεκάρει την γενικότερη εικόνα μιας ομάδας μέσα στη διοργάνωση.

Τραυματισμοί και τιμωρίες

Άλλος ένας σημαντικός τομέας μέσα από τον οποίο διαμορφώνονται οι στοιχηματικές αποδόσεις ενός αγώνα. Αν μιλάμε για γνωστή τιμωρία ή δεδομένο πρόβλημα τραυματισμού, τότε η αγορά προσφέρει έναν μέσο όρο τιμής καθορισμένο από την πρώτη στιγμή με βάση αυτά τα στοιχεία. Αν ο τραυματισμός (ή μια τιμωρία) προκύψει στην πορεία, τότε οι αποδόσεις στην αγορά μεταβάλλονται ανάλογα. Φυσικά παίζει πάντα ρόλο για το αν μιλάμε σε απουσία που αφορά παίκτη - πρωταγωνιστή ή κάποιον συνήθως αναπληρωματικό.

Η τάση της αγοράς

Εδώ λοιπόν έχουμε να κάνουμε με τις μεταβολές της διεθνούς στοιχηματικής αγοράς, που σε μερικές περιπτώσεις επηρεάζουν και την ελληνική.

Στο video που ακολουθεί, ο Γιώργος Δριχούτης από τον ΟΠΑΠ εξηγεί ποιοι είναι οι παράγοντες που διαμορφώνουν τις αποδόσεις και πώς η ομάδα των εξειδικευμένων στελεχών του οργανισμού παρακολουθεί και διαχειρίζεται τις αλλαγές που προκύπτουν στις διάφορες μεταβλητές.

News 24/7

24MEDIA NETWORK