Οι 7 πιο άβολες πάσες έγιναν σε αγώνα του πολωνικού πρωταθλήματος

Στην πρόσφατη αναμέτρηση με τη Λεχ στο Πόζναν για την Ekstraklasa οι δύο στόπερ της Βίσλα Κρακοβίας αντάλλαξαν επτά πάσες σε 40 δεύτερα. Άνευ σκοπού και αιτίας.

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Λεχ με τη Βίσλα στο Πόζναν
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Λεχ με τη Βίσλα στο Πόζναν WISLA.KRAKOW.PL

Ο Μάρτσιν Βασιλέφσκι και ο Ράφαλ Γιανίτσκι εκτόξευσαν σε άλλο επίπεδο το χτίσιμο μιας επίθεσης από τη δική τους περιοχή. Οι προπονητές - θιασώτες του 'γκουαρδιολικού' τρόπου ανάπτυξης, του πολυδιαφημισμένου tiki-taka με δυο λέξεις, αναζητούν να έχουν κεντρικούς αμυντικούς με ακρίβεια στη μεταβίβαση και σιγουριά στα κοντρόλ, ωστόσο οι δύο ποδοσφαιριστές της Βίσλα Κρακοβίας κάτι λάθος εξέλαβαν από την εντολή του κόουτς Στολάρτσικ για την άνευ ρίσκου προώθηση της μπάλας από τα μετόπισθεν.

Σε διάρκεια 40 δευτερολέπτων αντάλλαξαν επτά φορές την μπάλα μεταξύ τους και δεν αποπειράθηκαν στο ελάχιστο ν' ανέβουν μερικά μέτρα για ν' ανοίξουν το παιχνίδι είτε κάθετα είτε στα πλάγια. Ακόμη κι όταν ο αμυντικός χαφ Μπάσα γύρισε προς τα πίσω για να οργανώσει αυτοί συνέχισαν το πέρα-δώθε χωρίς να του δώσουν σημασία.

Ούτε πάντως οι ποδοσφαιριστές της Λεχ Πόζναν κατευθύνθηκαν προς το μέρος τους για να πιέσουν και να τους εξαναγκάσουν σε μια κάποια βαθιά μπαλιά ή ένα λάθος που θα έφερνε αλλαγή στην κατοχή. Μέχρι, που όπως μετέδωσαν τα πολωνικά μέσα, αγανάκτησε ο γκολκίπερ της Βίσλα Μπουχάλικ, και τους φώναξε να προωθήσουν το τόπι. Αυτοί βέβαια έσπευδαν βραδέως μέχρι την τελευταία πάσα, προκαλώντας το γέλιο στην εξέδρα.

Όλα αυτά στο ημίωρο ενός αγώνα που ήταν στο 0-0, πριν να λήξει με 4-0 υπέρ των γηπεδούχων ύστερα από το 1-0 στο 40' και άλλα τρία γκολ από το 73' ως το 84'. Αν είχαν 'βγάλει' όλο το 90λεπτο με τον ίδιο τρόπο η συντριβή θα είχε αποφευχθεί. Όπως βέβαια αν ανταποκρίνονταν καλύτερα στην αμυντική αποστολή τους. Που δεν ήταν να περιφέρουν την μπάλα στα όρια της μεγάλης περιοχής.

Προφανέστατα το στιγμιότυπο μοιράστηκε παντοιοτρόπως στο διαδίκτυο. Στο ίδιο παιχνίδι μάλιστα συνέβη αυτό (από τον αντικαταστάτη του Γιανίτσκι στην ανάπαυλα)!

News 24/7

24MEDIA NETWORK