Οι 76 παίκτες της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ την περίοδο των επιτυχιών

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την αποστολή για το βασικό στάδιο προετοιμασίας της νέας σεζόν. Δες τις αλλαγές αυτήν την 5ετία των επιτυχιών.

Ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο και ο Στέφανος Αθανασιάδης του ΠΑΟΚ σε στιγμιότυπο έπειτα από την αναμέτρηση με την Ολιμπίκ Ντόνετσκ για τον 1ο αγώνα του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League 2017-2018 στο 'Βαλερί Λομπανόφσκι', Κίεβο | Πέμπτη 27 Ιουλίου 2020
Ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο και ο Στέφανος Αθανασιάδης του ΠΑΟΚ σε στιγμιότυπο έπειτα από την αναμέτρηση με την Ολιμπίκ Ντόνετσκ για τον 1ο αγώνα του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League 2017-2018 στο 'Βαλερί Λομπανόφσκι', Κίεβο | Πέμπτη 27 Ιουλίου 2020 MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τους 30 ποδοσφαιριστές που θα λάβουν μέρος στο βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας για το 2020-2021. Οι προπονήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Πήλιο και ως είθισται, μια τέτοια ανακοίνωση ουσιαστικά σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν. Υπό άλλες συνθήκες, αυτή η ανακοίνωση θα είχε εκδοθεί δύο και τρεις μήνες νωρίτερα, ωστόσο υπό τη συνθήκη του κορονοϊού, κάτι τέτοιο ήταν αδύνατον, μιας και ακόμα δεν έχει λήξει η τρέχουσα χρονιά, όντες εν αναμονή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας.

Αυτή η ανακοίνωση κάθε χρόνο περιλαμβάνει μια λίστα παικτών που πάντα ακολουθείται από προσθαφαιρέσεις μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Παίκτες που αποκτούνται και προστίθενται αργότερα στις προπονήσεις, παίκτες που φεύγουν με δανεισμό ή με πώληση, παίκτες που είναι τραυματίες και δεν μπορούν να συμμετάσχουν στην προετοιμασία ή παίκτες που έχουν μεγαλύτερη άδεια λόγω θερινών υποχρεώσεων με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τους αλλάζουν τα πλάνα του εκάστοτε προπονητή. Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ, υπάρχει ακόμα και αυτή η παράμετρος, να αλλάζει προπονητή αμέσως πριν ή αμέσως μετά την προετοιμασία, όπως συνέβη με τους Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς και Ραζβάν Λουτσέσκου.

Στον παρακάτω πίνακα συλλέξαμε όλες τις αποστολές προετοιμασίας του ΠΑΟΚ την περίοδο των επιτυχιών. Από το καλοκαίρι του 2016 που οδήγησε στο πρώτο κύπελλο της εποχής Ιβάν Σαββίδη μέχρι και τη φετινή, ο 'δικέφαλος του βορρά' άρχισε την προετοιμασία με συνολικά 76 ποδοσφαιριστές. Μόνο 4 εξ αυτών συμμετείχαν σε όλες τις προετοιμασίες και αναπόφευκτα συνιστούν τον 'κόρμό' του συλλόγου. Πρόκειται για τον Δημήτρη Πέλκα, τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, τον Χοσέ Άνχελ Κρέσπο και τον Μάτος.

Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, ο αρχηγός Βιεϊρίνια βρίσκεται στο αντίθετο άκρο, αφού έχει βρεθεί στο αρχικό στάδιο προετοιμασίας μόνο μία φορά σε αυτά τα 5 καλοκαίρια. Το 2016 έπαιζε στη Βόλφσμπουργκ, το 2017 η μεταγραφή του έκλεισε τέλη Αυγούστου, το 2019 ήταν τραυματίας και φέτος δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του.

Ιδιαιτερότητα προκύπτει και με τον Δημήτρη Γιαννούλη, ο οποίος βρισκόταν στην προετοιμασία του 2016, αλλά 'έχασε' τις δύο επόμενες, αφού ήταν δανεικός στον Ατρόμητο. Ιδιαίτερη είναι κι η περίπτωση του Νίκου Μελίσσα, ο οποίος βρίσκεται από το 2012 στον ΠΑΟΚ, κάθε χρόνο στην εξεταζόμενη περίοδο παραχωρείται δανεικός, ωστόσο μόνο μια φορά έλειψε από την αρχική προετοιμασία, το 2018. Μόνο ένας παίκτης ακόμα έχει συμμετοχή σε 4 προετοιμασίες αυτήν την 5ετία. Πρόκειται για τον Δημήτρη Λημνιό, ο οποίος ανήκει στον ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι του 2017.

Οι 76 ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΑΠΟ ΤΟ 2016

Ποδοσφαιριστής 2016 2017 2018 2019 2020
Μάρκος Βελλίδης



Παναγιώτης Γλύκος


Νίκος Μελίσσας
Μάριος Σιαμπάνης

Μάριν Λέοβατς


Δημήτρης Γιαννούλης

Στέλιος Κίτσιου


Μάτος
Δημήτρης Κωνσταντινίδης


Γιώργος Τζαβέλλας



Αχιλλέας Πούγγουρας


Δημήτρης Χατζηισαΐας


Στέλιος Μαλεζάς

Χοσέ Άνχελ Κρέσπο
Αλέξανδρος Τζιόλης



Εβγέν Σάκχοβ

Χρήστος Χαρίσης


Γκόικο Τσίμιροτ


Ντιέγκο Μπίσεσβαρ
Δημήτρης Πέλκας
Παναγιώτης Δημητριάδης


Νίκος Κοροβέσης


Γιάννης Μυστακίδης

Ζάιρο


Τζάλμα Κάμπος


Γκάρι Ροντρίγκες



Στέφανος Αθανασιάδης


Φακούντο Περέιρα



Ευθύμης Κουλούρης

Ζέλικο Μπρκιτς



Γιώργος Μούτσα



Ντόριαν Λεβέκ


Παναγιώτης Δεληγιαννίδης


Φερνάντο Βαρέλα

Κώστας Δημητρίου



Κάνιας


Έργκους Κάτσε


Πέδρο Ενρίκε

Αμρ Ουάρντα


Δημήτρης Λημνιός
Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς



Γιώργος Κάκκο



Μανώλης Πατράλης



Αλέξανδρος Πασχαλάκης

Ροντρίγκο Ρέι


Εβγέν Χατσερίντι



Μάρκο Μιχόγεβιτς



Βιεϊρίνια



Τιμπό Μουλέν



Μαουρίσιο


Λέο Ζαμπά

Κώστας Μπαλογιάννης


Λάζαρος Λάμπρου


Ομάρ ελ Καντουρί

Ζίβκο Ζίβκοβιτς


Συμεών Παπαδόπουλος



Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον



Ενέα Μιχάι


Ροντρίγκο


Πόντους Βέρνμπλουμ


Γιόσιπ Μίσιτς



Δημήτρης Μελιόπουλος



Θεοχάρης Τσιγγάρας


Μίροσλαβ Στοχ



Ίλια Μαρκόφσκι



Αντώνης Γαϊτανίδης



Τσούμπα Άκπομ


Γιάννης Μιχαηλίδης



Απόστολος Διαμαντής



Μάριος Τσαούσης



Άντερσον Εσίτι



Ντόουγκλας Αουγκούστο



Στέφαν Σβαμπ



Χρήστος Τζόλης



Κάρολ Σβιντέρσκι



Γιώργος Κούτσιας




News 24/7

24MEDIA NETWORK