Οι 9 Survivors της Super League δεν είναι αυτοί που έχεις κατά νου

9 οι παίκτες του τηλεοπτικού Survivor που συνεχίζουν από την πρώτη ημέρα, 9 και αυτοί με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μόνο οι 2 είναι τερματοφύλακες.

Ο Σωκράτης Διούδης
Ο Σωκράτης Διούδης με τη φανέλα του Παναθηναϊκού EUROKINISSI SPORTS

Η νέα συνθήκη στο τηλε-reality επιβίωσης του ΣΚΑΪ έχει υποχρεώσει τις δύο αντίπαλες ομάδες να συνυπάρχουν πια στην ίδια ερημική (μάλλον) παραλία, καθώς οι μπλε μετακινήθηκαν στην πιο ευρύχωρη των κόκκινων, ύστερα από το φαγοπότι και το ξέφρενο πάρτι της ένωσης. Είναι σχεδόν βέβαιο πως υπό το status αυτό θα επαναπροσδιοριστούν οι σχέσεις μεταξύ των συμμετεχόντων και φρέσκιες ίντριγκες, κάτι που είναι άλλωστε ζητούμενο για την παραγωγή, θα ξεφυτρώσουν και θα γιγαντωθούν μέσα στη ζούγκλα της Δομινικανής Δημοκρατίας.

Εκ των 17 παικτών που συνεχίζουν να διεκδικούν το χρηματικό έπαθλο μόνο οι 9, δηλαδή το 53%, βρίσκονται στο νησί από την πρώτη ημέρα της δοκιμασίας, είτε γιατί δεν εγκατέλειψαν (οικειοθελώς ή αναγκαστικά) είτε γιατί έχουν κερδίσει την προτίμηση/τη συμπάθεια/τον οίκτο του κοινού, συνεχίζοντας μετά από μια μικρή διακοπή λίγων ωρών την περιπέτειά τους στην Καραϊβική.

Σ' ένα παράλληλο σύμπαν, η Super League Interwetten, που είχε το δικό της διάλειμμα το περασμένο Σαββατοκύριακο, εξαιτίας του παράθυρου διεθνών αγώνων της FIFA, είχε και τους δυνητικά δικούς της Survivors. Ποδοσφαιριστές που από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου έχουν λείψει ελάχιστα από τα παιχνίδια των ομάδων τους στο τρέχον πρωτάθλημα και διευρύνουν συνεχώς τα συνολικά λεπτά συμμετοχής τους μέσα από τη διαδικασία των πλέι οφ και των πλέι άουτ. Παραδόξως μόλις δύο από τους πρώτους εννέα σε χρόνο είναι τερματοφύλακες.

Τάσος Δουβίκας - 2.511 λεπτά

Ο επιθετικός του Βόλου (και πλέον διεθνής από τον Τζον Φαν'τ Σχιπ) έχει παρουσιάσει την πιο χειροπιαστή εξέλιξη από την περυσινή σεζόν και μετατραπεί σ' ένα πολύτιμο κρίκο της αλυσίδας που έχει συνθέσει ο Μαδριλένος Άγχελ Λόπεθ. Παρών ως βασική επιλογή στη γραμμή κρούσης και στα 27 παιχνίδια της θεσσαλικής ομάδας (26+1) μέχρι σήμερα, είναι ο πρώτος σκόρερ της με 10 γκολ και μια μόνιμη πηγή κινδύνων για τις αντίπαλες άμυνες, είτε έχει την μπάλα είτε όχι.

Λουίς Ντομίνγκες - 2.505 λεπτά

Ο θηριώδης αμυντικός του Απόλλωνα Σμύρνης θα ήταν μακράν ο πρώτος της λίστας, αν ο (τότε προπονητής του) Γιώργος Παράσχος τον είχε χρησιμοποιήσει περισσότερα από 4 λεπτά στο 0-1 από τη Λαμία, στις 18/2. Ακόμη κι έτσι βέβαια έχει υπερβεί τα 2.500 λεπτά σε 27 αγώνες, όντας ο ένας εκ των δύο στο πρωτάθλημα με τέτοια 'γιγαντιαία' επίδοση.

Σωκράτης Διούδης - 2.490 λεπτά

Ο χρόνος συμμετοχής του διεθνούς τερματοφύλακα αντανακλά την εξάρτηση που έχει από την παρουσία συνολικά η (όποια) αμυντική συνέπεια του Παναθηναϊκού. Έχασε μονάχα την αναμέτρηση της ρέγκιουλαρ σίζον με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, διότι η μέση του τον 'πρόδωσε' την τελευταία στιγμή και έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε 10 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Μάρβιν Πίρσμαν - 2.475 λεπτά

Ο 30χρονος Βέλγος του ΠΑΣ είναι από τους πιο αξιόπιστους αριστερούς μπακ στη λίγκα, διότι σπανίως η απόδοσή του πέφτει κάτω από τον πήχη που ο ίδιος έχει τοποθετήσει με τις εμφανίσεις του. Αξιοπρεπής τακτικά, δυνατός στις μονομαχίες ψηλά ή χαμηλά και πάντα ενεργός στο επιθετικό σκέλος, έχει μοιράσει τρεις ασίστ σε 26 συμμετοχές. Έλειψε μόνο τη φορά που ήταν τιμωρημένος, δεν αντικαταστάθηκε ποτέ.

Δημήτρης Γούτας 2.438 λεπτά

Ούτε στον Ατρόμητο, πολύ περισσότερο δε ο ίδιος υπολογίζουν ότι του χρόνου θα έχει ενταχθεί σ' ένα διαφορετικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον, αυτό της ΑΕΚ, και θα ήταν προτιμότερο να προφυλαχθεί. Μέσα στις μάχες, είναι μακράν της δεύτερης η πιο αξιόπιστη λύση του Σάββα Παντελίδη στα μετόπισθεν, γιατί σπανίως χάνει τη θέση του, έχει καίριες επεμβάσεις και αποπνέει ηρεμία/σιγουριά. Ξέχωρα από την ευχέρειά του στο σκοράρισμα (3 γκολ). Απουσίασε μία φορά λόγω τιμωρίας κι άλλη μία ήρθε από τον πάγκο, αντί του τραυματία Γκαλβάο.

Ντάνιελ Αντέτζο 2.392 λεπτά

Ο 'βράχος' της Λαμίας που κάθε περίπτωση δικαιώνει όσους μερίμνησαν για την παραμονή του το καλοκαίρι του 2020. Ο Νιγηριανός δεν είναι ο πιο τεχνίτης στόπερ που θα συναντήσεις, διότι άλλα είναι τα χαρίσματά του. Γι' αυτό και ανεξαρτήτως προπονητή (Πετράκης, Τεννές, Γρηγορίου) δεν βγαίνει από την 11αδα, εφόσον δεν συντρέχει κάποια αιτία. Είχε γίνει αλλαγή στην πρεμιέρα με τον Άρη, για τακτικούς λόγους, και απουσίασε από τις δύο πιο ευρείες εκτός έδρας ήττες της ομάδας του (Φάληρο, Τούμπα) - καθόλου συμπτωματικό.

Φράνκο Φεράρι - 2.376 λεπτά

Κατά τη δεύτερη σεζόν του στο ελληνικό πρωτάθλημα ο 28χρονος Αργεντινός έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τη συνέπειά του. Αριστερός μπακ που ξέρει καλά τη θέση, φροντίζει να μην εκτίθεται αμυντικά και μαζί να μην αμελεί τα ανεβάσματα ενός ολοκληρωμένου μπακ, έχοντας δώσει στον Βόλο 1 γκολ και 2 τελικές πάσες. Έχει στερηθεί το απόλυτο των 90λεπτων, διότι ενίοτε δεν δειλιάζει να πάει με δύναμη στον αντίπαλο, με συνέπεια να τιμωρείται (μία κόκκινη, τέσσερις κίτρινες). Ας μην αποκλειστεί το ενδεχόμενο μεταγραφής το καλοκαίρι.

Χόρχε Ντίας - 2.368 λεπτά

Ο 31χρονος Ουρουγουανός είναι σημείο αναφοράς για τον Παναιτωλικό της τελευταίας τετραετίας. Μικροσκοπικός, τόσο που δεν γεμίζει το μάτι, αλλά αεικίνητος στον εκάστοτε χώρο που καλύπτει, αφού υπηρετεί διάφορους ρόλους (κεντρικός χαφ, εξτρέμ, δεύτερος επιθετικός, φορ) και αυτό τον κάνει ξεχωριστό. Έμεινε εκτός μόνο όταν ήταν τιμωρημένος και άλλες τέσσερις φορές έγινε αλλαγή στο δεύτερο μισό των 26 αγώνων.

Νταβίνο Βέρχουλστ 2.352 λεπτά

Υποτίθεται ότι ο 33χρονος Βέλγος τερματοφύλακας θα ήταν η δικλείδα ασφαλείας του Κότσαρη (που είχε έρθει από τον Παναθηναϊκό). Από το δεύτερο ημίχρονο του τρίτου αγώνα της σεζόν, όταν αντικατέστησε τον Έλληνα επειδή τραυματίστηκε, δεν έχει χάσει λεπτό τη θέση του στα δοκάρια. Το κέρδισε αυτό, διότι είναι ο κίπερ που δέχεται πολύ λιγότερα γκολ απ' αυτά που θα έπρεπε με βάση τις ευκαιρίες που δέχεται σε κάθε παιχνίδι ο Απόλλων. Από τον Φλεβάρη κιόλας το συμβόλαιό του είχε ανανεωθεί.

Ποιος πιστεύετε ότι θ' αντέξει μέχρι τέλους;

News 24/7

24MEDIA NETWORK