Οι αγαπημένες τροφές των παικτών του Μουντιάλ

Παρμεζάνα οι Ιταλοί, φυστικοβούτυρο οι Αμερικάνοι, κέτσαπ οι Άγγλοι. Διαβάστε για τις διατροφικές συνήθειες των παικτών του Μουντιάλ, καθώς και για τις αγαπημένες τροφές που δεν κατάφεραν να αποχωριστούν ούτε στη Βραζιλία!

MANAUS, BRAZIL - JUNE 14:  Mario Balotelli of Italy looks on after the 2014 FIFA World Cup Brazil Group D match between England and Italy at Arena Amazonia on June 14, 2014 in Manaus, Brazil.  (Photo by Dennis Grombkowski - FIFA/FIFA via Getty Images)
MANAUS, BRAZIL - JUNE 14: Mario Balotelli of Italy looks on after the 2014 FIFA World Cup Brazil Group D match between England and Italy at Arena Amazonia on June 14, 2014 in Manaus, Brazil. (Photo by Dennis Grombkowski - FIFA/FIFA via Getty Images) FIFA VIA GETTY IMAGES

Ιδιαίτερο βάρος στη διατροφή τους δίνουν οι ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, υπάρχουν ωστόσο μερικές τροφές που είναι αδύνατο να αποχωριστούν ακόμη και στην Βραζιλία!

Η Ιταλία και οι ΗΠΑ έχουν σχεδιάσει προσεκτικά τα γεύματά τους υπό την καθοδήγηση διαιτολόγων, διατροφολόγων και σεφ, λαμβάνοντας υπόψη τους το κλίμα, τη διαθεσιμότητα φρούτων και λαχανικών και άλλες συνθήκες. Ο Γίργκεν Κλίνσμαν μάλιστα, είναι λάτρης των φρέσκων, οργανικών λαχανικών. Ωστόσο, δεν παρέλειψαν να πάρουν μαζί τους στη Βραζιλία και το αγαπημένο τους... πλιγούρι βρώμης, καθώς και το φυστικοβούτυρο..

Οι αγαπημένες τροφές των παικτών του Μουντιάλ
PHOTOGRAPH: HARTMUT KIEFER/GETTY

Στην Ιταλία μάλιστα, είναι ακόμη πιο αυστηροί. Η διατροφολόγος της ομάδας, Ελιζαμπέτα Όρσι τόνισε: "Η πάστα είναι το αγαπημένο μας συστατικό και πριν από τα ματς παίζουμε με τα τρία χρώματα: πάστα (άσπρη), ντομάτα (κόκκινη) και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (πράσινο)".

Οι αγαπημένες τροφές των παικτών του Μουντιάλ
PHOTOGRAPH: DANNY SMYTHE/ALAMY

Για την Αγγλία, η κέτσαπ βρίσκεται στο μενού με τις επιτρεπόμενες τροφές από τον Ρόι Χόντσον, ενώ αντίθετα απαγορεύεται στη διατροφή των Ρώσων από τον Φάμπιο Καπέλο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK