Οι Άγγλοι δεν ξέρουν αν η Λίβερπουλ ή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει πιο πολλούς τίτλους

Οι φίλοι της Λίβερπουλ ισχυρίζονται ότι έχουν 43 τρόπαια έναντι 42 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι φίλοι των 'κόκκινων διαβόλων' μετρούν 62 έναντι 61. Έχουν και οι δύο δίκιο, έχουν και οι δύο άδικο!

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ, Τζόρνταν Χέντερσον, σηκώνει το τρόπαιο του Super Cup Ευρώπης που κατέκτησε η ομάδα του, επικρατώντας στα πέναλτι της Τσέλσι στο 'Μπεσίκτας Παρκ' της Κωνσταντινούπολης, Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019
Ο αρχηγός της Λίβερπουλ, Τζόρνταν Χέντερσον, σηκώνει το τρόπαιο του Super Cup Ευρώπης που κατέκτησε η ομάδα του, επικρατώντας στα πέναλτι της Τσέλσι στο 'Μπεσίκτας Παρκ' της Κωνσταντινούπολης, Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019 AP PHOTO/LEFTERIS PITARAKIS

Η Λίβερπουλ κατέκτησε το Super Cup Ευρώπης την προηγούμενη εβδομάδα και πρόσθεσε ακόμα ένα τρόπαιο στις προθήκες της. Στη μάχη για τον αγγλικό σύλλογο με τα περισσότερα προσπέρασε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και υπολείπεται 4 της... Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Πώς γίνεται αυτό; Τόσα χρόνια οι Άγγλοι δεν έχουν καταλήξει ακόμα στη σωστή μέτρηση, με συνέπεια να διασταυρώνουν τα 'ξίφη' τους για το ποιος εκ των δύο συλλόγων είναι ο πιο πετυχημένος που έχει βγάλει η χώρα.

Το... στρατόπεδο των πρωταθλητών Ευρώπης ισχυρίζεται ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν κάποιες συγκεκριμένες διοργανώσεις, τις οποίες θεωρούν πιο βασικές. Σε αυτές μετρούν 43 τίτλους και περνούν κατά έναν τη μισητή αντίπαλο. Οι 'κόκκινοι' υπολογίζουν ως major prizes τα τρόπαια από τις εξής διοργανώσεις:

  • Πρωτάθλημα
  • Κύπελλο
  • League Cup
  • Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League
  • Κύπελλο Κυπελλούχων
  • Κύπελλο UEFA/Europa League

Σε αυτά τα τουρνουά, η σύγκριση έχει ως εξής:

Διοργάνωση Λίβερπουλ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Πρωτάθλημα 18 20
Κύπελλο 7 12
League Cup 8 5
Κύπελλο Πρωταθλητριών 6 3
Κύπελλο Κυπελλούχων 0 1
Κύπελλο UEFA 3 1
Σύνολο 42 42

Υπάρχει ένα πρόβλημα από την άνωθεν μέτρηση, σωστά; Το Super Cup Ευρώπης αυξάνει τα τρόπαια της Λίβερπουλ σε 43, όμως δεν θεωρείται μεγάλη διοργάνωση, σύμφωνα με τη μέτρηση! Και αν όντως τελικά θεωρείται μεγάλη διοργάνωση, τότε η Λίβερπουλ έχει 46 τρόπαια, αφού έχει κατακτήσει το εν λόγω τρόπαιο (στις παλαιότερες μορφές του) ακόμα 3 φορές. Οι φίλαθλοί της, όμως, επιμένουν στα 43 τρόπαια.

Το πρόβλημα εν μέρει (αφού υπάρχει κι άλλη εξήγηση) προκλήθηκε από την παρερμηνεία ενός παλαιότερου tweet από τον Νικ Χάρις, δημοσιογράφο που ασχολείται με οικονομικά θέματα. Ένα tweet στον οποίο αποτύπωνε τα 'μεγάλα τρόπαια' των αγγλικών ομάδων μετά από την κατάκτηση του Champions League από τη Λίβερπουλ εμφανίζεται τους δύο συλλόγους 'ισόπαλους' στα 42 τρόπαια. Εξηγούσε, όμως, ότι δεν προσμετρά στην κατάταξη τρόπαια που κρίνονται από έναν αγώνα, όπως τα Super Cup, εγχώρια ή διεθνή. Πολύ απλά, φαίνεται ότι ορισμένοι φίλοι των 'κόκκινων' δεν έλαβαν υπόψιν τη συγκεκριμένη παρατήρηση και απλά πήραν το άθροισμα της ομάδας τους και προσέθεσαν το τρόπαιο που κατέκτησε περίπου 2 μήνες αργότερα.

Στο... στρατόπεδο των 'κόκκινων διαβόλων' είναι πιο μαξιμαλιστές. Δεν περιορίζονται σε αυτές τις διοργανώσεις, αλλά προσθέτουν μερικές ακόμα, με συνέπεια να αυξάνουν το δικό τους σύνολο σε 66 τρόπαια. Εκείνο της Λίβερπουλ, δε, το υπολογίζουν σε 61 τρόπαια. Ιδού πώς έχει η κατάσταση, σύμφωνα με αυτήν τη μέτρηση:

Διοργάνωση Λίβερπουλ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Πρωτάθλημα 18 20
Κύπελλο 7 12
League Cup 8 5
Super Cup 15 21
Κύπελλο Πρωταθλητριών 6 3
Κύπελλο Κυπελλούχων 0 1
Κύπελλο UEFA 3 1
Super Cup Ευρώπης 4 1
Διηπειρωτικό 0 1
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 0 1
Σύνολο 61 66

Ξανά, όμως, υπάρχει ένα πρόβλημα με τη μέτρηση. Κι αυτό γιατί αρκετός κόσμος υποστηρίζει ότι οι 'κόκκινοι' έχουν 62 τρόπαια και όχι 61. Αυτό διότι στη μέτρησή τους, τα Super Cup που έχει κατακτήσει ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ είναι 16. Ξανά, υπάρχει εξήγηση γι' αυτό...

Το... άγνωστο Super Cup

Τη σεζόν 1985-1986, στον απόηχο της τραγωδίας του 'Χέιζελ' που προκλήθηκε από χούλιγκαν της Λίβερπουλ και επέφερε τον θάνατο σε 39 άτομα, οι άνθρωποι του αγγλικού ποδοσφαίρου δημιούργησαν μία επιπλέον διοργάνωση, με σκοπό να γεμίσει το κενό (αγωνιστικό, οικονομικό κλπ.) από τον αποκλεισμό των εγχώριων συλλόγων από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Η τότε διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, η Football League, διοργάνωσε το Football League Super Cup, που μετονομάστηκε σε ScreenSport Super Cup για εμπορικούς λόγους. Διήρκεσε από τον Σεπτέμβριο του 1985 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1986, ωστόσο ποτέ δεν εκπλήρωσε τον σκοπό του, αφού αντιμετωπίστηκε ως μία επιπλέον εγχώρια διοργάνωση, που δεν μπορούσε να υποκαταστήσει τους ευρωπαϊκούς αγώνες. Διεξήχθη με 6 ομάδες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νόριτς, Έβερτον, Λίβερπουλ, Τότεναμ, Σαουθάμπτον) και περιελάμβανε φάση ομίλων, ημιτελικά και τελικό. Νικήτρια με 3-1 αναδείχθηκε η Λίβερπουλ στον τελικό με την Έβερτον στο 'Άνφιλντ'.

Η αρχική σκέψη ήταν η διοργάνωση να διεξάγεται κάθε χρονιά της 5ετούς τιμωρίας των αγγλικών ομάδων (η Λίβερπουλ είχε τιμωρηθεί για 6 χρόνια), όμως το μειωμένο ενδιαφέρον οδήγησε στη διακοπή της μετά από την 'παρθενική' σεζόν. Το αποτέλεσμα είναι να προστίθεται και αυτός ο τίτλος σε εκείνους της Λίβερπουλ και να έχει 62 στη συνολική μέτρηση και 42 ή 43 στα 'μεγάλα τρόπαια', αναλόγως πώς το υπολογίζει κανείς...

Ποιος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα της Super League 1; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK