Οι αντιδράσεις του "el clasico"

Η επόμενη μέρα του "el clasico" βρίσκει τη Μπαρτσελόνα να πανηγυρίζει και την Ρεάλ Μαδρίτης να αναζητά τις αιτίες της συντριβής. Οι αντιδράσεις ποικίλες από τα δύο "στρατόπεδα", αλλά όλες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι αυτοί οι "μπλαουγκράνα", με αυτόν τον Ροναλντίνιο, προέρχονται από άλλο σύμπαν...

Οι αντιδράσεις του "el clasico"
«De oltra galaxia» είναι ο τίτλος της ιστοσελίδας της Καταλανικής αθλητικής εφημερίδας «El Mundo Deportivo», ο οποίος γίνεται εύκολα κατανοητός. Η Μπαρτσελόνα συνέτριψε 3-0 της Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και το πάρτι στην Βακελώνη έχει αρχίσει, ακόμα και σε… έντυπη μορφή.

«Το Μπερναμπέου παραδόθηκε στην μαγική Μπάρτσα, σε έναν από τους πιο ιστορικούς θριάμβους της, συγκρίσιμος ακόμα και με το 5-0 του Κρόιφ», αναφέρει η εφημερίδα, η οποία, φυσικά, εκθειάζει τους «μπλαουγκράνα» και κάνει λόγο για τους… εξωγαλαξιακούς, φέρνοντας σε αντιπαράθεση προσωνυμίων του δύο συλλόγους.

«Η τριπλέτα Ετό, Ροναλντίνιο και Μέσι παρέδωσε μαθήματα που πρέπει να κρατηθούν σε βίντεο και να διδάσκονται», «ο Ροναλντίνιο γελοιοποίησε τον Μίτσελ Σαλγκάδο» , είναι μερικά από τα… ενδότερα του διθυραμβικού κειμένου.

Ανάλογη εικόνα και από την έτερη διάσημη εφημερίδα της Καταλονίας, την «Sport», η οποία μιλάει για την «χειρότερη Ρεάλ Μαδρίτης των τελευταίων ετών» και εξυψώνει τον Κασίγιας, ο οποίος «όπως πάντα έσωσε τη Ρεάλ». Παράλληλα, κάνει λόγο και για το αντίστοιχο παιχνίδι της περσινής περιόδου (4-2), όταν οι «μερέγκες» είχαν σκοράρει τρεις φορές στις μοναδικές ευκαιρίες που είχαν μέσα σε διάστημα 50 λεπτών, τονίζοντας ότι με την προσοχή που επέδειξαν οι Καταλανοί, η υπόθεση-νίκη ήταν εύκολη.

Στον αντίποδα, οι αντιδράσεις είναι ήπιες. Αυτό διότι είναι γνωστό ότι η Μπαρτσελόνα είναι σε εξαιρετική φόρμα, ενώ από την άλλη οι Μαδριλένοι αγωνίστηκαν με τέσσερις παίκτες (Ζιντάν, Ρονάλντο, Σαλγκάδο, Ζούλιο Μπαπτίστα) που ήταν τραυματίες τον προηγούμενο μήνα.

Η Μαδριλένικη «Marca» στέκεται στην πολύ μεγάλη εμφάνιση του Ροναλντίνιο, ενώ πλέον προτάσσονται τα λόγια του τεχνικού των Μαδριλένων, Βαντερλέι Λουξεμπούργκο, ο οποίος τονίζει ότι «εάν πρέπει να φύγω, θα φύγω». Μάλιστα, ο αρθρογράφος Χάιμε Βάργας παρομοίασε την αναμέτρηση με «παιχνίδι μωρών», όπου ο Φρανκ Ράικαρντ έκανε ότι ήθελε τη Ρεάλ, ο «ταχυδακτυλουργός Ροναλντίνιο έβγαλε δύο λαγούς από το καπέλο του» και ο Σέρχιο Ράμος «έπαιζε παιδικά παιχνίδια».

Η συμπολίτισσα «AS» χαρακτηρίζει τον Ροναλντίνιο «ανώτερο ον» και τονίζει ότι η Ρεάλ Μαδρίτης «ντροπιάστηκε μέσα στο Μπερναμπέου» και πως «η Ρεάλ αισθάνθηκε κατώτερη και δεν υπήρχε σχέδιο, δυνάμεις, ποιότητα, πίστη, απέναντι σε μία τόσο μεγάλη ομάδα» . Επιπλέον, συγκρίνει τους δύο μικρούς πρωτάρηδες του «el clasico», τον Ρομπίνιο με τον Μέσι, αποδεχόμενη την ανωτερότητα του Αργεντινού άσου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK