Οι αντίπαλοι στην Ευρώπη

Με νίκες συνέχισαν την πορεία τους Βέρντερ Βρέμης και Ουντινέζε αντίστοιχα. Οι "πράσινοι" του Σάαφ διέσυραν τη Νυρεμβέργη (6-2), ενώ οι "μπιανκονέρι" του Κόσμι έφτασαν προ της αυτοκτονίας αλλά κέρδισαν τη Σιένα με 3-2.

Οι αντίπαλοι στην Ευρώπη
Με νίκες συνέχισαν την πορεία τους Βέρντερ Βρέμης και Ουντινέζε αντίστοιχα. Οι "πράσινοι" του Σάαφ διέσυραν τη Νυρεμβέργη (6-2), ενώ οι "μπιανκονέρι" του Κόσμι έφτασαν προ της αυτοκτονίας αλλά κέρδισαν τη Σιένα με 3-2. Αντιθέτως, η Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να κρατήσει το υπέρ της 3-1 στην έδρα της Λα Κορούνια και τελικά υποχρεώθηκε στον ένα βαθμό και το τελικό 3-3.


Βέρντερ Βρέμης - Νυρεμβέργη 6-2

Στην κορυφή παρέα με τη -μέχρι τώρα πρωτοπόρο-Μπάγερν Μονάχου βρέθηκε η Βέρντερ Βρέμης. Η ομάδα του Τόμας Σάαφ δεν αντιμετώπισε δυσκολίες με τη Νυρεμβέργη παίρνοντας μια εύκολη νίκη σε Βέσερστάντιον με 6-2. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Μίροσλαβ Κλόζε, ο οποίος μετά την απουσία του, ξέσπασε στην άμυνα των φιλοξενούμενων.

Οι... άγριες διαθέσεις του φάνηκαν μόλις στο 2ο λεπτό, όταν άνοιξε το σκορ για την αντίπαλο του Παναθηναϊκού. Τί και αν ο Κίμπλινγκ ισοφάρισε για τη Νυρεμβέργη (1-1) στο 16’; Ο Γερμανός στράικερ είχε τις απαντήσεις σκοράροντας δις σε διάστημα πέντε λεπτών. Πρώτα στο 34ο λεπτό και ύστερα στο 39'.

Το παιχνίδι πάντως δεν... έληξε στον πρώτο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να φέρουν σε δύσκολη θέση τη Βέρντερ μειώνοντας με τον Σκροθ (3-2) στο 57', όμως το "πλήρωσαν" πάρα πολύ ακριβά. Επειδή ο Σάαφ αντικατέστησε τον Κλόζε με το Βαλντέζ, ο Ιβάν Κλάσνιτς πήρε τη σκυτάλη και με δύο προσωπικά τέρματα (66', 85') οδήγησε τη Βέρντερ στο θριαμβευτικό 6-2. Ενδιάμεσα -και πριν ξεκουραστεί- ο Τιμ Μπορόφσκι είχε προσθέσει το όνομά του στη λίστα με τους σκόρερς.

Η σύνθεση της Βέρντερ: Ράινκε, Νάλντο, Οβομογέλα (73' Φάρενχορστ), Αντρεάσεν, Σούλτς, Μπάουμαν, Μικού, Φρινγκς, Μπορόφσκι (81' Βράνιες), Κλόζε (66' Βαλντέζ), Κλάσνιτς


Σιένα - Ουντινέζε 2-3

Την τέταρτη νίκη της στο πρωτάθλημα πέτυχε η Ουντινέζε, η οποία πέρασε από την Τοσκάνη επικρατώντας με 3-2 της Σιένα. Λίγο έλειψε πάντως οι "μπιανκονέρι" να απωλέσουν τους τρεις βαθμούς, καθώς αν και προηγήθηκαν με τρία γκολ έκαναν τα εύκολα-δύσκολα προσφέροντας απλόχερα στους γηπεδούχους την ευκαιρίανα επιστρέψουν διεκδικώντας τη νίκη. Έστω και έτσι, ωστόσο, πήραν αυτό που ήθελαν κερδίζοντας αρκετές θέσεις στη βαθμολογία.

Αντί του Ιακουίντα, εκείνος που έβγαλε το φίδι από την τρύπα (επιθετικά) ήταν ο Ντάβιντε Ντι Μικέλε, ο οποίος σημείωσε και τα τρία γκολ της Ουντινέζε. Το προσωπικό ρεσιτάλ του ξεκίνησε στο 26ο λεπτό, όταν μετά από προσπάθεια του Μάουρι άνοιξε το σκορ. Πέντε λεπτά αργότερα (31') ο Ντι Μικέλε εκμεταλλεύτηκε την αναστάτωση στην αντίπαλη άμυνα στέλνοντας για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα. Το τρίτο γκολ των φιλοξενούμενων σημειώθηκε στο 46ο λεπτό "κλειδώνοντας" ουσιαστικά τη νίκη.

Έλα όμως που οι παίκτες της Σιένα είχαν διαφορετικά άποψη. Εκμεταλλευόμενοι την καθίζηση της Ουντινέζε μείωσαν αρχικά με τον Κιέζα (53') και μπήκαν εκ νέου στη διεκδίκηση της νίκης στο 67' με το αυτογκολ του Μπερτότο. Αυτό ήταν, ωστόσο, το τελευταίο γκολ του αγώνα, χωρίς κάτινα αλλάξει μέχρι τέλους.Απώλεια για την Ουντινέζεο Ομπόντο που δέχθηκε κόκκινη κάρτα στο 88'.

Η σύνθεση της Ουντινέζε: Ντε Σάνκτις, Μπερτότο, Σενσίνι, Φελίπε, Τζενόνι, Βιντιγκάλ, Ομπόντο, Μουντάρι (58' Πίντσι), Μάουρι, Ιακουίντα, Ντι Μικέλε (90' Ζουάρες)


Ντεπορτίβο Λα Κορούνια - Μπαρτσελόνα 3-3


Τα αμυντικά προβλήματα δεν επέτρεψαν στην Μπαρτσελόνα να πάρει ένα φαινομενικά δικό της παιχνίδι. Οι πρωταθλητές Ισπανίας "αυτοκτόνησαν" και δεν μπόρεσαν να πάρουν την νίκη μέσα στο "Ριαθόρ", παρά το ότι βρέθηκαν να προηγούνται με 3-1 στο 51'. Στο διάστημα 41'-65' οι "μπλαουγκράνα" έκρυψαν την μπάλα, με μπροστάρη τον Ροναλντίνιο, αλλά στο τέλος προδώθηκαν από την οπισθοφυλακή τους.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά και μόλις στο δέκατο λεπτό πήραν το προβάδισμα. Ο Χουάν Κάρλος Βαλερόν βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με ευθύβολο σουτ νίκησε τον Βαλντέζ και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Το γκολ των Γαλιθιάνων εκνεύρισε την Μπαρτσελόνα, η οποία άργησε αλλά τελικά έφθασε στην ισοφάριση. Ηταν το 41’, όταν σε μία εξαιρετική πάσα του Ζιουλί ο Ετόο πλάσαρε από το πέναλτι και έκανε το 1-1. Πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι γηπεδούχοι ο Ροναλντίνιο πραγματοποίησε το 1-2, με ένα πλασέ στην κίνηση και έστειλε τους πρωταθλητές με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Aπό εκεί βγήκαν «σεληνιασμένοι» και με οδηγό τον Βραζιλιάνο «μάγο» έφθασαν στο 1-3, με τον «Ντίνιο» να αξιοποιεί πέναλτι που κέρδισε ο Ντέκο. Ένα λεπτό αργότερα ο Ετόο είχε δοκάρι και λίγο αργότερα ο ηγέτης της «Μπάρτσα» πέρασε όλο τον κόσμο, αλλά το πλασέ του δεν βρήκε δίχτυα.

Κάπου εκεί η Λα Κορούνια αφυπνίστηκε και στο 71’ μείωσε τις «αποστάσεις» με ένα εξαιρετικό πλασέ του Μουνίτις. Το «Ριαθόρ» έγινε και πάλι «κολαστήριο», στον οποίο οι «μπλαουγκράνα» δεν μπόρεσαν να αντισταθούν και στο 87’ δέχθηκαν το 3-3 σε μία φάση που ο Κάστρο πήρε το ριμπάουντ από σουτ του Ταμπόρδα και με σουτ από κοντά έφερε τον αγώνα στα ίσια, διαμορφώνοντας παράλληλα το τελικό 3-3, που χάρισε ένα ανέλπιστο βαθμό στην «Ντέπορ».

Η σύνθεση της Μπαρτσελόνα: Βαλντέζ, Μπελέτι, Πουγιόλ, Ολεγκέρ, Σιλβίνιο, Μάρκεζ (46’ Εντμίλσον), Τσάβι, Ντέκο, Ζιουλί (76’ Εθκέρο), Ροναλντίνιο, Ετόο



News 24/7

24MEDIA NETWORK