Οι αντίπαλοι στην Ευρώπη

Τρεις νίκες και μια ισοπαλία ήταν ο απολογισμός του διημέρου για τις αντιπάλους του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA. Η μόνη που δεν κατόρθωσε να κερδίσει ήταν η Στουτγκάρδη, αντίθετα με τις Σαχτιόρ, Ρεν και Ραπίντ Βουκουρεστίου.

Οι αντίπαλοι στην Ευρώπη
Τρεις νίκες και μια ισοπαλία ήταν ο απολογισμός του διημέρου για τις αντιπάλους του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA. Η μόνη που δεν κατόρθωσε να κερδίσει ήταν η Στουτγκάρδη, αντίθετα με τις Σαχτιόρ, Ρεν και Ραπίντ Βουκουρεστίου.


Βόρσκλα – Σαχτιόρ 0-2

Δέκα νίκες επί συνόλου δώδεκα αγωνιστικών συμπλήρωσε την Κυριακή η Σαχτιόρ. Η ομάδα του Ντόνετσκ, την οποία ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη εκτός έδρας για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου UEFA, πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Βόρσκλα Πολτάβα επικρατώντας με 2-0. Έτσι διατηρήθηκε στην κορυφή του ουκρανικού πρωταθλήματος δίχως ακόμη να έχει υποστεί ήττα.

Στην κυριακάτικη αναμέτρηση, το συγκρότημα του Μιρτσέα Λουτσέσκου δεν χρειάστηκε να φορτσάρει "καθαρίζοντας" το ματς στα πρώτα 25 λεπτά. Με τον Ανατόλι Τίμοστσουκ να ανοίγει το σκορ στο 12' και τον Βραζιλιάνο Μπραντάο να διπλασιάζει τα τέρματα στο 24', η Σαχτιόρ πήρε το προβάδισμα διατηρώντας το μέχρι τέλους. Άλλωστε, η Βόρσκλα είναι από τις αδύνατες ομάδες του πρωταθλήματος ούσα στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Η σύνθεση της Σαχτιόρ: Λάστουφκα, Στόικαν, Χούμπτσμαν, Σεϊχάν, Σέβτσκουκ, Τίμοστσυοκ, Ματουζάλεμ, Φερναντίνιο (60' Αγκαχόβα), Ελάνο (67' Τζέιντσον), Μπραντάο, Βορομπέι (74' Μπιέλικ)


Στουτγκάρδη - Γκλάντμπαχ 1-1

Την κακή αγωνιστική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται, επιβεβαίωσε για ένα ακόμη παιχνίδι η Στουτγκάρδη. Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA σώθηκε ένα λεπτό πριν από τη λήξη της αναμέτρησης (89') "κλέβοντας" ουσιαστικά το βαθμό της ισοπαλίας από την αξιόμαχη Γκλάντμπαχ, στο τελικό 1-1.

Το χειρότερο δε ήταν πως χρειάστηκε ένα αυτογκολ (αυτό του Στράσερ) προκειμένου να μην γνωρίσει την ήττα. Οι φιλοξενούμενοι παρά τις πολλές απουσίες προηγήθηκαν με τον Κλούγκε στο 17’ χάνοντας τη νίκη μέσα από τα χέρια τους. Επηρεασμένοι οι γηπεδούχοι από την απουσία του Τόμασον (τιμωρημένος).

Η σύνθεση της Στουτγκάρδης: Χίλντεμπραντ, Χίνκελ, Μέιρα, Γκέρμπερ, Ντελπιέρ, Χιτσλσπρέγκερ (52' Στρέλερ), Σόλντο, Γκέντνερ, Κακάου, Γκρόνκιερ (66' Τίφερτ), Γκόμεζ (59' Λιουμπόγια)


Μπακού - Ραπίντ Βουκουρεστίου 0-1

Δύσκολη εκτός έδρας νίκη πέτυχε το Σάββατο το βράδυ η Ραπίντ Βουκουρεστίου. Η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου επικράτησε της αξιόμαχης Μπακού με 1-0 και απέφυγε νέες βαθμολογικές απώλειες. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 10ο λεπτό ο Μπούγκα χαρίζοντας στην ομάδα του τρεις πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθειά της να βρεθεί σε ακόμα ψηλότερες θέσεις. Ελπίζει πλέον σε στραβοπάτήματα των πρωτοπόρων.

Η σύνθεση της Ραπίντ: Κόμαν, Μ.Κονσταντίν, Μαφτέι, Ράντα, Μπαντόι, Μαλνταρασάνου, Ιλιες, Καραμιάν, Νικουλάε (58' Μπουρντουχάν), Ν.Κονσταντίν, Μπούγκα (87' Γκριγκόρι).




Στρασμπούρ - Ρεν 0-1

Παρά τις πολλές απουσίες βασικών στελεχών, η Ρεν πέρασε νικηφόρα από την Αλσατία. Η ομάδα του Λάζλο Μπολόνι, η οποία ολοένα και περισσότερο θυμίζει το περσινό εκπληκτικό σύνολο επιβλήθηκε της Στρασμπούρ με 1-0 και αναρριχήθηκε βαθμολογικά.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρηση σημείωσε ο 20χρονος Τζίμι Μπριάντ, ο οποίος βρέθηκε στην ενδεκάδα λόγω του ότι οι Φρέι (τιμωρημένος) και Ουτάκα (τραυματίας) ήταν εκτός αποστολής. To αρνητικό της αναμέτρησης για τους Βρετανούς είναι πως τραυματίστηκαν οι δυο εκ των τριών Σουηδών της ενδεκάδας (Καλαστρομ και Ισακσον).

Η σύνθεση της Ρεν: Ισακσον (62' Πουπλέν), Εντμαν, Φατί, Ανταϊλτον, Χατζί, Κάλστρομ (12' Ντιντό), Μπουριγιόν, Ζουρκούφ, Μπία, Μοντερούμπιο (92' Ροσά), Μπριάντ











News 24/7

24MEDIA NETWORK