Οι αντίπαλοι στην Ευρώπη

Αποφεύγοντας τις κακοτοπιές, Ρεάλ Μαδρίτης, Λιόν και Ρόζενμποργκ συνέχισαν με νίκες τις υποχρεώσεις του στα εγχώρια πρωταθλήματα.

Οι αντίπαλοι στην Ευρώπη
Αποφεύγοντας τις κακοτοπιές, Ρεάλ Μαδρίτης, Λιόν και Ρόζενμποργκσυνέχισαν με νίκες τις υποχρεώσεις του στα εγχώρια πρωταθλήματα.


Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρεάλ Μαδρίτης 0-3


Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε η Ρεάλ στο παραδοσιακό ντέρμπι της Μαδρίτης το Σάββατο. Η ομάδα του Βαλτερέι Λουξεμπούργκο νίκησε 3-0 την Ατλέτικο μέσα στο "Βιθέντε Καλντερόν" και πέρασε στην κορυφή της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Τραυματίστηκε στο τέλος ο Ρονάλντο.

O αγώνας άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τους φιλοξενούμενους της Ρεάλ. Ο Ραούλ ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Αντόνιο Ροντρίγκεζ και ο διαιτητής, εκτός από το πέναλτι διέταξε και την αποβολή του παίκτη της Ατλέτικο. Ο Ρονάλντο, που ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών, ευστόχησε και έγραψε το 0-1 μόλις στο 9ο λεπτό.

Παρά το γεγονός ότι η Ρεάλ είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα σπανίως έγινε απειλητική για την εστία του Λέο Φράνκο. Η Ατλέτικο από την πλευρά της δεν μπορούσε να κάνει και πολλά πράγματα με 10 παίκτες και μοιραία έμεινε μακριά από την περιοχή της αντιπάλου της.

Η "βασίλισσα" σιγούρεψε τη νίκη της στο 61’ όταν ο Ρονάλντο με ωραίο πλασέ νίκησε στο τετ-α-τετ τον Φράνκο για να κάνει το 0-2. Το τελικό 0-3 διαμορφώθηκε με αυτογκόλ του Περέα στις καθυστερήσεις. Στη φάση αυτή τραυματίστηκε ο Ρονάλντο και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με το φορείο.

Η σύνθεση της Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Ρομπέρτο Κάρλος, Σέρχιο Ράμος, Ελγκέρα,Σαλγάδο, Πάμπλο Γκαρσία, Μπέκαμ, Μπαπτίστα, Ζιντάν, Ραούλ, Ρονάλντο.


Λιόν - Αζαξιό 3-2


Τρεις ημέρες πριν υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο "Ζερλάν" στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ, η Λιόν συνέχισε με νίκη την πορεία της στο γαλλικό πρωτάθλημα επικρατώντας της πάντα επικίνδυνης Αζαξιό με 3-2. Προβλημάτισε πάντως με την αμυντική λειτουργία της, αφού παρά το γεγονός πως εξασφάλισε ένα σημαντικό τρίποντο αντιμετώπισε δεκάδες προβλήματα από την ελλιπής επιθετική γραμμή των Κορσικανών (χωρίς τους βασικούς επιθετικούς Αντρέ Λουίζ και Λούκας Παρέιρα). Ευτύχησε πάντως να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που τις παρουσιάστηκαν στην επίθεση γλιτώνοντας πιθανή και απρόσμενη απώλεια βαθμών.

Στα της αναμέτρησης, η Αζαξιό είχε μόνιμα απάντηση στα γκολ των γηπεδούχων. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα (30’) ο Φρεντ άνοιξε το σκορ για τη Λιόν, όμως πέντε λεπτά αργότερα, ο Ντιαβαρά μετά από πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Κρις νίκησε από τα 11μ. τον Κουπέ φέρνοντας εκ νέου το παιχνίδι στα ίσα.

Στο 50ο λεπτό, ο Ζουνίνιο έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του Πορατό, ωστόσο ένας συμπαίκτης του ο Τιάγκο στο 54’ ισοφάρισε -άθελά του- για τους νησιώτες. Τα κάστανα από τη φωτιά έβγαλε ο Σιλβέν Βιλτόρ ο οποίος είκοσι λεπτά προ της λήξης (70’) συνεργάστηκε με τον Μπενζεμά και χάρισε στους πρωταθλητές μια δύσκολη αλλά σπουδαία νίκη.

Η σύνθεση της Λιόν: Κουπέ, Ρεβεγιέρ, Αμπιντάλ, Κασάπα, Κρις, Πεντρετί (67' Γκοβού), Τιάγκο, Ζουνίνιο, Βιλτόρ, Μπεν Αρφά (58' Μπενζεμά), Φρεντ (78' Κλεμάν).



Ρόζενμποργκ - Μπραν 4-1

Από πιθανές περιπέτειες υποβιβασμού γλίτωσε ουσιαστικά η Ρόζενμποργκ. Το συγκρότημα του Πιέρ Ματίας Χέγκμο πιάνοντας υψηλή απόδοση υπέταξε στο "Λέκερνταλ" τη Μπραν με 4-1 και μεγάλωσε την απόστασή της από τις ομάδες που βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη.

Το πάρτι των γηπεδούχων άρχισε στο 35ο λεπτό, όταν ο Χέλσταντ τροφοδοτήθηκε από τον Σόλι και άνοιξε το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι δεν πρόλαβαν να κάνουν ούτε τη σέντρα, αφού στο 36’ ο Σκέλμπρεντ διπλασίασε τα τέρματα των πρωταθλητών.

Μπορεί η Μπραν να μείωσε (41' Κνούντσεν), όμως οι παίκτες του Χέγκμο είχαν επιπλέον όρεξη. Με τον Γιονσεν να παίρνει τη σκυτάλη και να σκοράρει δύο φορές (49’-69’), οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τον θρίαμβό τους, αφού στο τελευταίο 20λεπτο προτιμήθηκε να ξεκουραστούν ορισμένοι παίκτες προκειμένου να είναι έτοιμοι στη μάχη της Τετάρτης κόντρα στη Ρεάλ.

Η σύνθεση της Ρόζενμποργκ: Ρένινγκεν, Μπάσμα, Ρίσεθ, Κβάρμε, Ντορσίν, Σόλι, Σκέλμπρεντ (83' Εγκούρεν), Στραντ (79' Βίσνες), Χέλσταντ (46' Στόρφλορ), Γιόνσεν, Μπράατεν









News 24/7

24MEDIA NETWORK