Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Ακάθεκτη προς την κατάκτηση ακόμη ενός πρωταθλήματος πορεύεται η Λιόν, η οποία πέρασε το εμπόδιο της Μετς με το εμφατικό 4-0 και μάλιστα στο "Σεν Σιμφοριέν". Η Ρεάλ ηττήθηκε στην έδρα της από την Βαλένθια με 1-2, ενώ η Ρόζενμποργκ πέρασε από την έδρα της Βαλερένγκα με 2-0.

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού
Ρεάλ Μαδρίτης - Βαλένθια 1-2

Την δεύτερη φετινή εντός έδρας ήττα της υπέστη η Ρεάλ Μαδρίτης. Η Βαλένθια πέρασε από το "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" και πήρε το ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής, με το τελικό σκορ να είναι το 1-2. Οι "μερένγκες" είχαν πολλά νεύρα, με αποτέλεσμα να τελειώσουν τον αγώνα με εννιά παίκτες, λόγω αποβολής των Μπέκαμ και Γκράβεσεν.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες των προϋποθέσεων για την "βασίλισσα". Στο 8' ο Σέρχιο Ράμος κέρδισε πέναλτι από τον Μορέτι, αλλά ο Ζιντάν σημάδεψε την κάθετη δοκό και το 0-0 παρέμεινε.

Το σκορ άλλαξε στο 21' με τον Ρούμπεν Μπαράχα να εκτελεί αριστουργηματικά ένα φάουλ και να αφήνει "άγαλμα" τον Κασίγιας.

Οι παίκτες του Λουξεμπούργο αντέδρασαν και στο 36' ο Ραούλ έφερε τον αγώνα στα ίσια με κοντινό πλασέ. Παρ' αυτά οι οπαδοί τους χάρηκαν μόνο για δύο λεπτά, αφού ο Σέρχιο Ράμος παραχώρησε πέναλτι σε σέντρα του Βιθέντε, το οποίο αξιοποίησε ο Βίγια και έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 1-2.

Στην επανάληψη έγινε ένα ανοικτό παιχνίδι με εκατέρωθεν ευκαιρίες, αλλά χωρίς καμία από τις ομάδες να βρει δίχτυα. Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο τα νεύρα αυξήθηκαν και στο 81' ο Γκράβεσεν πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, αφού μάρκαρε με τάκλιν από πίσω τον Μπαράχα. Τον Δανό ακολούθησε ο Μπέκαμ στο 88' και πλέον το διπλό "κλειδώθηκε" για τις "νυχτερίδες", οι οποίες μετά το "Καμπ Νου" δεν έχασαν ούτε στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου".

Η σύνθεση της Ρεάλ: Κασίγιας, Ντιόγκο, Σέρχιο Ράμος, Ελγκέρα, Ρομπέρτο Κάρλος, Γκούτι, Ζιντάν (73' Σολδάδο), Πάμπλο Γκαρσία (77' Γκράβεσεν), Μπέκαμ, Ρομπίνιο, Ραούλ


Μετς - Λιόν 0-4

Ακάθεκτη προς την κατάκτηση ακόμη ενός πρωταθλήματος πορεύεται η Λιόν, η οποία πέρασε το εμπόδιο της Μετς με το εμφατικό 4-0 και μάλιστα στο "Σεν Σιμφοριέν". Ο Ζεράρ Ουγέ έκανε τέσσερις αλλαγές σε σύγκριση με την ενδεκάδα που αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό. Σε αυτές, συμπεριλαμβάνονται και οι δύο της γραμμής κρούσης, με τους Τζον Κάριου και Σιλβάν Βιλτόρ να επανέρχονται αντί των Γκοβού και Φρεντ.

Το σκορ άνοιξε στο 22ο λεπτό ο θηριώδης Νορβηγός, ο οποίος δοκίμασε το σουτ από μακριά και η μπάλα, με τη συνδρομή του δοκαριού, του έκανε το χατίρι και κατέληξε στα δίχτυα του Βαμπέ. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν και εννέα λεπτά αργότερα, ο Τιάγκο, επιχείρησε ακόμη ένα σουτ, αλλά αυτή τη φορά, ο άλλοτε πορτιέρο της Λιλ όρθωσε ανάστημα, κάτι που δε μπόρεσε να κάνει στο 35’. Τότε, ο Ζουνίνιο εκμεταλλεύτηκε την καλή τοποθέτησή του και δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 2-0.

Όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα τελείωνε με ένα σαφές προβάδισμα για τους "Λιονέ", οι οποίοι όμως φρόντισαν να βυθίσουν ακόμη περισσότερο τη Λωρένη στην περισυλλογή. Ένα λεπτό πριν το 45ο λεπτό, ο Βιλτόρ δε θα μπορούσε να αρνηθεί την πολύ καλή σέντρα του Φλοράν Μαλουντά και έτσι έγινε το 3-0. Ο δημιουργός του τρίτου γκολ, έγινε ο σκόρερ του τελικού 4-0 μόλις στο 50ο λεπτό.

Από εκεί και πέρα δεν υπήρχε περιθώριο για αντίδραση από τη Μετς, η Λιόν πανηγύρισε την 12η νίκη της στο συγκεκριμένο γήπεδο και αύξησε τη διαφορά από τον ανταγωνισμό στους δέκα πόντους. Το ότι έχει ένα παιχνίδι περισσότερο, σίγουρα, δε μαρτυρά και πολλά πράγματα για τις πιθανότητες των υπολοίπων ως προς το στέμμα.

Η σύνθεση της Λιόν
Κουπέ, Ντιάρα (72’ Μονσορό), Μπερτό, Κασάπα, Κρις, Ντιατά, Τιάγκο (66’ Πεντρετί), Ζουνίνιο, Κάριου (66’ Φρεντ), Μαλουντά, Βιλτόρ.


Βαλερένγκα - Ρόζενμποργκ 0-2

Η Ρόζενμποργκ μπορεί να μην διεκδικεί τον τίτλο, αλλά δείχνει ικανή να τον στερήσει από την Βαλερένγκα. Η απερχόμενη κάτοχος του τίτλου πέρασε από την έδρα της ομάδας του Ιβερσεν, με 2-0, και ουσιαστικά έχει θέσει την Σταρτ αφεντικό για την κατάκτηση του τίτλου.

Οι παίκτες του Χέγκμο πήραν κεφάλι με αυτογκόλ του Χολμ στο 16' και "έδεσαν" το τρίποντο με τον Φρόντε Γιόνσεν δέκα λεπτά πριν το τέλος.

Η σύνθεση της Ρόζενμποργκ: Γιόνσεν, Μπάσμα, Κβάρμε, Ρίσεθ, Ντορσίν, Στραντ (79' Βίσνες), Σόλι, Σκιέλμπρεντ (90' Οντεγκααρντ), Μπράατεν, Γιόνσεν, Στόρφλορ (52' Χέλσταντ)

News 24/7

24MEDIA NETWORK