Οι "απαγορεύσεις" της UEFA για τον Στραματσόνι

Η απαγόρευση οποιαδήποτε "επαφής" του τιμωρημένου Ιταλού τεχνικού με την ομάδα του κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Σταντάρ, το μπουθ της Λεωφόρου και τι ίσχυσε εφέτος με τη Σπόρτινγκ και τον Ζεσούς. Το Contra.gr αναλύει το έξτρα εμπόδιο για τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι με τους Βέλγους.

Οι "απαγορεύσεις" της UEFA για τον Στραματσόνι

Ο Αντρέα Στραματσόνι θα υποχρεωθεί να δει τον αγώνα της Πέμπτης (3/11) με τη Σταντάρ Λιέγης εκτός του "πράσινου" πάγκου, λόγω της (ανεπίσημης) τιμωρίας που του επιβλήθηκε απ' την UEFA για την αποβολή του στο ημίχρονο του προ δύο εβδομάδων αγώνα στο Βέλγιο.

Και γράφουμε "ανεπίσημης", διότι η υπόθεσή του δεν έχει εκδικαστεί ακόμη απ' την Πειθαρχική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, ωστόσο η ενημέρωση που είχαν οι "πράσινοι" την περασμένη εβδομάδα απ’ την UEFA είναι πως (τουλάχιστον) για τον συγκεκριμένο αγώνα, ο Ιταλός τεχνικός θεωρείται τιμωρημένος!

Αυτός ωστόσο δεν είναι ο μοναδικός περιορισμός που επιβάλλεται στον 40χρονο τεχνικό, για το εν λόγω παιχνίδι! Κι αυτό, διότι οι ντιρεκτίβες της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας σε περιπτώσεις τιμωριών προπονητών είναι ξεκάθαρες και θα εφαρμοστούν και στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Σταντάρ για τον "Στράμα". Πιο αναλυτικά, η UEFA απαγορεύει την οποιαδήποτε "επαφή" του εκάστοτε τιμωρημένου προπονητή με την ομάδα στο γήπεδο καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα.

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΖΕΖΟΥΣ

Αυτό το μέτρο είχε εφαρμοστεί επί παραδείγματι εφέτος (και) στην περίπτωση του προπονητή της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, Ζόρζε Ζεσούς, ο οποίος αποβλήθηκε για διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή, στον πρώτο αγώνα των ομίλων του Champions League με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη κι εν συνεχεία έμεινε εκτός -λόγω της ποινής- απ' τα δύο επόμενα ματς με Λέγκια και Ντόρτμουντ στην Πορτογαλία.

Το βράδυ της Πέμπτης ο Στραματσόνι θα δει τον αγώνα από μπουθ στα δημοσιογραφικά (το οποίο θα κρατηθεί για τον Ιταλό τεχνικό), όμως δεν επιτρέπεται να έχει καμία, μα καμία απολύτως επικοινωνία με την ομάδα του στο γήπεδο! Εν ολίγοις απαγορεύεται να έχει τηλεφωνική συνομιλία με τους συνεργάτες του στον πάγκο (τον Ρομπέρτο Μούτσι εν προκειμένω που θα αναλάβει χρέη πρώτου προπονητή στον αγώνα με τους Βέλγους) ή να κατέβει στο ημίχρονο στα αποδυτήρια για να δώσει οδηγίες.

ΥΠΟ ΕΠΟΠΤΕΙΑ

Είναι μάλιστα πάρα πολύ πιθανό -με βάση το τι έγινε στην περίπτωση της Σπόρτινγκ και του Ζεσούς- να έχει διαρκώς κι άνθρωπο της UEFA δίπλα του, ο οποίος θα "τσεκάρει" ότι θα τηρούνται αυτά που προβλέπει ο κανονισμός!

Στη δε συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, ο Παναθηναϊκός θα εκπροσωπηθεί απ' τον Μούτσι, ενώ αντίθετα στη συνέντευξη Τύπου πριν από το ματς (Τετάρτη 2/11, 12:15 μ.μ.), ο Στραματσόνι επιτρέπεται να δώσει κανονικά το "παρών"…

News 24/7

24MEDIA NETWORK