Οι αριθμοί της Εθνικής Ελλάδας στο Nations League

Ύστερα από 3 αγωνιστικές στο νεοσύστατο Nations League η Εθνικής Ελλάδας βρίσκεται στην 2η θέση του ομίλου της πίσω από την Φινλανδία την οποία αντιμετωπίζει την Δευτέρα (15/10, 21.45) με στόχο την κορυφή. Δείτε τι λένε τα στατιστικά των παικτών και της ομάδας πριν την κρίσιμη αναμέτρηση.

UEFA NATIONS LEAGUE / ÅËËÁÄÁ - ÏÕÃÃÁÑÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
UEFA NATIONS LEAGUE / ÅËËÁÄÁ - ÏÕÃÃÁÑÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Nations League γίνεται σιγά - σιγά μέρος της αθλητικής μας ζωής και η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στην Φινανλανδία με στόχο να πάρει τη νίκη και να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση του ομίλου μαζί με τις κουκουβάγιες.

Στο 2ο ταμπλό του 3ου γκρουπ δυναμικότητας της νέας διοργάνωσης, η Εθνική έχει δώσει ήδη 3 παιχνίδια με απολογισμό 2 νίκες (Ουγγαρία, Εσθονία) και 1 ήττα (Ουγγαρία) και καθώς βρισκόμαστε στα μισά της διαδρομής αξίζει να δούμε τί λένε οι αριθμοί για την πορεία της ομάδας του Σκίμπε.

Ουσιαστικά η Ελλάδα θα παίξει με την Φινλανδία τις δύο επόμενες αγωνιστικές την πρωτιά του ομίλου και την άνοδο στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας με τη λέξη "ήττα" να είναι απαγορευμένη καθώς η λογική λέει πως η Ουγγαρία θα πάρει τα δύο παιχνίδια με την αδύναμη Εσθονία και θα ανέβει επίσης στους 9 βαθμούς.

Ομάδα Παιχνίδια Νίκη Ισοπαλία Ήττα Γκολ υπέρ Γκολ κατά Διαφορά γκολ Βαθμοί
1 Φινλανδία 3 3 0 0 3 0 +3 9
2 Ελλάδα 3 2 0 1 3 2 +1 6
3 Ουγγαρία 3 1 0 2 2 3 -1 3
4 Εσθονία 3 0 0 3 0 3 -3 0

ΔΥΟ ΠΡΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Όσον αφορά τα ομαδικά στατιστικά των 4 ομάδων του ομίλου, αξίζει να σταθούμε σε 3 κατηγορίες. Την κατοχή της μπάλας, τις σωστές μεταβιβάσεις και τα σουτ που επιχειρούν Φινλανδία, Ελλάδα, Ουγγαρία και Εσθονία. Η ομάδα του Σκίμπε με ποσοστό κατοχής στο 58,8% βρίσκεται στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας, με την Φινλανδία να ακολουθεί με 52,6% καθώς οι άλλες δύο ομάδες έχουν αρνητικό συντελεστή (Ουγγαρία 48%, Εσθονία 40,6).

Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση και μάλιστα με διαφορά στις σωστές μεταβιβάσεις καθώς είναι η μοναδική ομάδα του ομίλου που ξεπερνάει το 80% με τις υπόλοιπες 3 να είναι από 70% μέχρι 77%. Το οξύμωρο στατιστικό και το πρόβλημα που καλείται να λύσει ο Σκίμπε έρχεται στην τρίτη κατηγορία που αφορά τον μέσο όρο των ομάδων στα σουτ στην αντίπαλη εστία.

Η Ελλάδα να και έχει περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της και αποφεύγει τα λάθη στις μεταβιβάσεις, δεν μπορεί να μετουσιώσει την υπεροχή της σε τελικές προσπάθειες καθώς μ 9 σουτ μέσο όρο διαθέτει το χειρότερο στατιστικό του ομίλου. Ακόμα και η Εσθονία των 0 βαθμών, με 40,6% κατοχή και μόλις 7 στις 10 σωστές πάσες έχει πάνω από 12 σουτ σε κάθε αγώνα, 3 περισσότερα από την Εθνική.

Κατοχή μπάλας Σωστές μεταβιβάσεις Σουτ ανά αγώνα
Ελλάδα 58,8% 82,7% 9
Φινλανδία 52,6% 77% 15,3
Ουγγαρία 48% 76,6% 12,3
Εσθονία 40,6% 70,4% 12,3

ΣΤΟΠΕΡ ΝΑ ΤΑ ΖΗΛΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ "10αρια"

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και ορισμένα ατομικά στατιστικά των παικτών που έχει χρησιμοποιήσει ο Σκίμπε στα 3 πρώτα παιχνίδια. Αρχικά δεν μπορεί να μη γίνει αναφορά στο δίδυμο των κεντρικών αμυντικών που διαθέτει η Ελλάδα.

Δεν είναι μυστικό πως το Παπασταθόπουλος-Μανωλάς θα το ζήλευαν πολλές Εθνικές ομάδες εκεί έξω, αλλά ο αμυντικός της Άρσεναλ και αυτός της Ρόμα συνθέτουν ένα τείχος μπροστά από την εστία χωρίς όμως να ξεχωρίζουν μόνο για την ικανότητά τους ως κυματοθραύστες των αντίπαλων επιθέσεων.

Αμφότεροι διαθέτουν στατιστικά στις σωστές μεταβιβάσεις πάνω από 90% (90,3 ο Μανωλάς, 90,9 ο Sokratis) κάτι που μεταφράζεται σε σωστή μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στη μεσαία γραμμή, απειλούν με σχεδόν 1 σουτ ανά αγώνα (από τα 9 που έχει η Ελλάδα), είναι ανίκητοι στον αέρα και ο Μανωλάς έχει προσφέρει το 1 από τα 3 γκολ της Εθνικής στη μέχρι τώρα πορεία της.

Όσον αφορά όμως τις σωστές μεταβιβάσεις υπάρχουν δύο ποδοσφαιριστές που βρίσκονται πάνω από τους προαναφερθέντες και για διαφορετικούς λόγους αξίζουν ξεχωριστή αναφορά. Αρχικά ο τραυματίας Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος έχει παίξει μόλις 90 λεπτά έχει ένα απίστευτο ποσοστό 97,3%, ενώ ο Ανδρέας Μπουχαλάκης που συνήθως γίνεται στόχος αρνητικών σχολίων από τους φιλάθλους είναι ο πιο εύστοχος στις πάσες με 92,7 σε δύο παιχνίδια ως βασικός και ένα ως αλλαγή. Τελευταίος είναι ο Κώστας Μήτρογλου με ποσοσοστό μόλις 53,3% ύστερα από 185 αγωνιστικά λεπτά, ποσοστό μικρότερο από του Μπάρκα.

Για το τέλος αφήσαμε τα απογοητευτικά στατιστικά στα σουτ ανά αγώνα από τους Έλληνες διεθνείς. Ομαδικά, η Εθνική βρίσκεται στην τελευταία θέση της σχετικής λίστας, όπως αναφέραμε παραπάνω, με συγκομιδή μόλις 3 γκολ σε 3 αγώνες με τους μεσοεπιθετικούς ή τα "10άρια" να είναι η μοναδική απειλή για την αντίπαλη εστία. Έχει γίνει αρκετή κουβέντα για τις επιλογές του Σκίμπε και την χρησιμοποίηση πολλών παικτών με ίδια χαρακτηριστικά (Μάνταλος, Φορτούνης, Πέλκας), αλλά η αλήθεια είναι πως ο Γερμανός τεχνικός δεν έχει πολλές επιλογές.

Ο Κώστας Φορτούνης είναι ο ποδοσφαιριστής που απειλεί περισσότερο με 2,7 σουτ ανά αγώνα με τον Μάνταλο (έχει παίξει μόνο ένα αγώνα) να βρίσκεται πίσω του με 2, τον Χριστοδουλόπουλο να είναι 3ος με 1,5 (σε 95 λεπτά) και τον Πέλκα να ακολουθεί με 1,3 σε 265 λεπτά. Ο Κώστας Μήτρογλου που είναι ο μοναδικός επιθετικός με καριέρα στην Ευρώπη να έχει μόλις 1 σουτ ανά αγώνα, στατιστικό που δείχνει και το πρόβλημα της Εθνικής καθώς δεν δημιουργεί ευκαιρίες για τον ΚΜ11. Για να συμπληρωθεί το πενιχρό ποσοστό της Ελλάδας στα σουτ ανά αγώνα, συμβάλουν εκτός από τα δύο στόπερ που αναφέραμε, ο Βασίλης Τοροσίδης με 1 και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης με 0,3.

News 24/7

24MEDIA NETWORK