Οι χειρότεροι προπονητές του Παναθηναϊκού τα τελευταία 20 χρόνια

Ο Ντάνι Πογιάτος δεν έχει καταλάβει μέχρι σήμερα γιατί έφυγε από τον Παναθηναϊκό. Όπως και άλλοι 4 προπονητές που δούλεψαν στο 'τριφύλλι' χωρίς ν' αφήσουν το σημάδι τους.

Ο Ντάνι Πογιάτος στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι του ως προπονητής του Παναθηναϊκού
Ο Ντάνι Πογιάτος στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι του ως προπονητής του Παναθηναϊκού EUROKINISSI SPORTS

Πότε σωστή και πότε λανθασμένη, ο Λάζλο Μπόλονι έχει μια σχηματισμένη οπτική και μια κατασταλαγμένη άποψη για το ποδόσφαιρο. Λίγες εβδομάδες πριν κλείσει τα 68 του ο Ρουμάνος προπονητής δεν πρόκειται ν' αλλάξει. Ούτε θα νερώσει το κρασί του. Με νουθεσίες ή φωνές, φιλοσοφικές κουβέντες ή αυταρχικές παρεμβάσεις, η πραγματικότητα είναι μία: επί των ημερών του ο Παναθηναϊκός έχει καρπωθεί 26 από τους 39 βαθμούς που διεκδίκησε, χάρη σε 8 νίκες - οι δύο με ΑΕΚ και Άρη εκτός έδρας, και συνδυαστικά με τις απώλειες των ανταγωνιστών του για την Ευρώπη κάλυψε ένα μεγάλο μέρος της απόστασης που τον χώριζε αρχικά. Έχει σπάσει αβγά και κλέψει πορτοφόλια.

Ο Ντάνι Πογιάτος θα 'θελε πολύ να είναι στη θέση του διαδόχου του, αλλά φρόντισε ο ίδιος να 'τορπιλίσει' τη δουλειά του. Ακόμη βέβαια πιστεύει ότι άξιζε την ευκαιρία. Μιλώντας στην 'AS', ως πρώην στέλεχος των ακαδημιών της Ρεάλ Μαδρίτης, εμφανίστηκε απορημένος με την αρνητική έκβαση της συνεργασίας του με την ελληνική ομάδα, διότι "υπήρχε καλή προδιάθεση από τον ιδιοκτήτη", ισχυρίστηκε ότι "δεν μ' άφησαν να δουλέψω" και συμπέρανε πως η όλη εμπειρία του ήταν "μια καταστροφή". Προφανέστατα δεν έχει συνειδητοποιήσει έως σήμερα πως σε τρία παιχνίδια παρουσίασε μια βερσιόν ενός συνόλου αντιστρόφως ανάλογο των απαιτήσεων/φιλοδοξιών που οριακά στεκόταν στο γήπεδο και ο ίδιος δεν το βοηθούσε καθόλου με τη διαχείρισή του. Θα έπρεπε να έχει φανταστεί το τέλος του.

Ίσως όντως τελείωσε νωρίς, αλλά δεν άφησε το περιθώριο να κριθεί διαφορετικά και να κερδίσει την επιείκεια. Πάνω μάλιστα σε αυτό που ο ίδιος έφτιαξε, με ή χωρίς κανονική προετοιμασία, κατ' εντολή του Τσάβι Ρόκα. Όσο κι αν ενίσταται, θα λογίζεται πια ως ένας από τους πιο 'εφήμερους' προπονητές που εργάστηκαν στο 'τριφύλλι' και βάσει συνολικής εικόνας ένας εκ των πιο αποτυχημένων στη διάρκεια των τελευταίων 20 ετών. Τους μαζέψαμε όλους.

Ψηφίστε:


News 24/7

24MEDIA NETWORK