Οι δέκα καλύτεροι νέοι παίκτες του Μουντιάλ που ξεχωρίζει η "Guardian"

H πρώτη φάση του Μουντιάλ τελείωσε και ήδη κάποιοι παίκτες έχουν καταφέρει να κάνουν τη διαφορά. Η βρετανική εφημερίδα "Guardian" ξεχώρισε τους 10 καλύτερους νεαρούς παίκτες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τον Κώστα Μανωλά να βρίσκεται στη λίστα! Δείτε τους υπόλοιπους.

Οι δέκα καλύτεροι νέοι παίκτες του Μουντιάλ που ξεχωρίζει η "Guardian"

Η φάση των ομίλων αποτελεί παρελθόν και οι ομάδες έχουν αρχίσει να ετοιμάζονται για το δυσκολότερο κομμάτι του Μουντιάλ, αυτό της φάσης των νοκ-άουτ παιχνιδιών.

Κάποιοι παίκτες έχουν ήδη καταφέρει να κάνουν τη διαφορά και να οδηγήσουν τις ομάδες τους στους "16" ή να φτάσουν πολύ κοντά στην πρόκριση.

Η βρετανική εφημερίδα "Guardian", με αφορμή την ολοκλήρωση του πρώτου κομματιού της διοργάνωσης, ξεχώρισε τους 10 καλύτερους νεαρούς παίκτες που έχουν τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω τους. Στα ονόματα της 10άδας, βλέπουμε κι αυτό του Κώστα Μανωλά, με τον Έλληνα αμυντικό να πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις μέχρι στιγμής, κάνοντας αρκετούς μάνατζερς να τον παρατηρούν... στενά!

Αναλυτικά η 10άδα:

Οι δέκα καλύτεροι νέοι παίκτες του Μουντιάλ που ξεχωρίζει η "Guardian"

Όνομα: Χουάν Κάρλος Παρέδες

Εθνική ομάδα: Εκουαδόρ

Ηλικία: 26

Σύλλογος: Μπαρτσελόνα (Εκουαδόρ)

Θέση: Δεξί μπακ

Ο δεξιός μπακ της ομάδας του Ρεϊνάλδο Ρουέδα ήταν ένα από τα βασικά στελέχη της καλής παρουσίας του Εκουαδόρ στα γήπεδα της Βραζιλίας. Μπορεί η ομάδα του να μην προκρίθηκε από τον όμιλο, όμως ο 26χρονος Παρέδες, μπορεί με τις εμφανίσεις του αυτές να κάνει το άλμα σε μια μεγάλη ομάδα.

Οι δέκα καλύτεροι νέοι παίκτες του Μουντιάλ που ξεχωρίζει η "Guardian"

Όνομα: Ένερ Βαλέντσια

Εθνική ομάδα: Εκουαδόρ

Ηλικία: 25

Σύλλογος: Πατσούκα

Θέση: Επιθετικός

Αν και όλοι περίμεναν από άλλο Βαλέντσια να κάνει τη διαφορά στο Εκουαδόρ (αυτόν της Γιουνάιτεντ), ο Ένερ ήταν αυτός που ηγήθηκε της επίθεσης της ομάδας. Τρομερά αθλητικά προσόντα, σκόραρε και τα 3 γκολ της χώρας του στο Μουντιάλ και ήδη αρκετοί μάνατζερ ρωτούν για την περίπτωσή του.

Οι δέκα καλύτεροι νέοι παίκτες του Μουντιάλ που ξεχωρίζει η "Guardian"

Όνομα: Ντιβόκ Όριτζι

Εθνική ομάδα: Βέλγιο

Ηλικία: 19

Σύλλογος: Λιλ

Θέση: Επιθετικός

Ακόμα και η επιλογή του στην 23άδα προκάλεσε έκπληξη. Ωστόσο ο 19χρονος επιθετικός του διέψευσε όλους. Προϊόν των ακαδημιών της Λιλ, ενθουσιώδης, με ταχύτητα, έχει αρκετά στοιχεία για μεγάλη καριέρα. Δύο φορές άλλαξε τη ροή του αγώνα για το Βέλγιο ερχόμενος από τον πάγκο, στη θέση του αναποτελεσματικού Ρομελού Λουκακού.

Οι δέκα καλύτεροι νέοι παίκτες του Μουντιάλ που ξεχωρίζει η "Guardian"

Όνομα: Μουχάμεντ Μπέσιτς

Εθνική ομάδα: Βέλγιο

Ηλικία: 19

Σύλλογος: Φερεντσβάρος

Θέση: Αμυντικός/ Μέσος

Η εξαιρετική του παρουσία στο εναρκτήριο παιχνίδι της Βοσνίας κόντρα στην Αργεντινή, όταν και κράτησε στα "ρηχά" των Λιονέλ Μέσι, έκανε αρκετούς να αναρωτιούνται ποιος είναι αυτός ο παίκτης. Ο 21χρονος επέστρεψε στην εθνική μετά από απουσία 2 χρόνων (είχε τιμωρηθεί γιατί αρνήθηκε να εκπροσωπήσει σ' έναν αγώνα την εθνική Κ21 της χώρας του) και είναι πολύ πιθανό να αγωνίζεται σε κάποιο μεγάλο πρωτάθλημα τη νέα σεζόν.

Οι δέκα καλύτεροι νέοι παίκτες του Μουντιάλ που ξεχωρίζει η "Guardian"

Όνομα: Χοσέ Χουάν Βάσκες

Εθνική ομάδα: Μεξικό

Ηλικία: 26

Σύλλογος: Λεόν

Θέση: Μέσος

Το Μεξικό οφείλει μεγάλο μερίδιο της πρόκρισης του στον μέσο της ομάδας, Χοσέ-Χουάν Βάσκες. Αν και κέρδισε θέση βασικού... από τύχη, μιας και αντικατέστησε τον τραυματία Μεδίνα, ο νεαρός μέσος κατάφερε να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του στα παιχνίδια των ομίλων.

BRONDBY, DENMARK - AUGUST 14:  Charles Aranguiz of Chile in action during the international friendly match between Chile and Iraq at the Brondby Stadium on August 14, 2013 in Brondby, Denmark.  (Photo by Jamie McDonald/Getty Images)
BRONDBY, DENMARK - AUGUST 14: Charles Aranguiz of Chile in action during the international friendly match between Chile and Iraq at the Brondby Stadium on August 14, 2013 in Brondby, Denmark. (Photo by Jamie McDonald/Getty Images) GETTY IMAGES

Όνομα: Τσαρλς Αράνγκις

Εθνική ομάδα: Χιλή

Ηλικία: 25

Σύλλογος: Ιντερνασιονάλ (δανεικός από Ουντινέζε)

Θέση: Μέσος

Μπορεί τα φώτα στους αγώνες τις Χιλής να πέφτουν πάνω στους Βιδάλ και Σάντσες, όμως αυτός ο ακούραστος μέσος έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις στα ματς των ομίλων που έδωσαν την πρόκριση στη χώρα του. Είναι απίθανο μετά από το Μουντιάλ, η Ουντινέζε στην οποία ανήκει να μην τον κρατήσει.

Οι δέκα καλύτεροι νέοι παίκτες του Μουντιάλ που ξεχωρίζει η "Guardian"

Όνομα: Τζιανκάρλο Γκονζάλες

Εθνική ομάδα: Κόστα Ρίκα

Ηλικία: 26

Σύλλογος: Κολόμπους Κρου

Θέση: Αμυντικός

Τον ύψους 1.91 κεντρικό αμυντικό της Κόστα Ρίκα θα τον βρει απέναντί της και η Εθνική Ελλάδος στη φάση των "16". Ο Κοσταρικανός έχει καταφέρει στα ματς των ομίλων να κρατήσει μακριά τον κίνδυνο για την εστία της ομάδας του, μετρώντας παθητικό μόλις 1 γκολ! Σίγουρα ο Φερνάντο Σάντος πρέπει να καταστρώσει ειδικά σχέδια για την αντιμετώπισή του.

Οι δέκα καλύτεροι νέοι παίκτες του Μουντιάλ που ξεχωρίζει η "Guardian"

Όνομα: Άχμεντ Μούσα

Εθνική ομάδα: Νιγηρία

Ηλικία: 21

Σύλλογος: ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Θέση: Επιθετικός

Από τα μεγάλα ταλέντα του Αφρικανικού ποδοσφαίρου. Βρισκόταν στη λίστα μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων πριν μετακομίσει το 2012 στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και αν συνεχίσει έτσι θα φύγει σύντομα από τη Ρωσία. Οι ενέργειές του στο ματς κόντρα στην Αργεντινή με αντίπαλο του τον έμπειρο Ζαμπαλέτα ήταν εκπληκτικές.

REFILE - CORRECTING IDENTITY OF JAPAN'S PLAYER 

Greece's Kostas Manolas (in white) kicks the ball next to Japan's Shinji Okazaki during their 2014 World Cup Group C soccer match at the Dunas arena in Natal June 19, 2014. REUTERS/Kai Pfaffenbach (BRAZIL  - Tags: SOCCER SPORT WORLD CUP)
REFILE - CORRECTING IDENTITY OF JAPAN'S PLAYER Greece's Kostas Manolas (in white) kicks the ball next to Japan's Shinji Okazaki during their 2014 World Cup Group C soccer match at the Dunas arena in Natal June 19, 2014. REUTERS/Kai Pfaffenbach (BRAZIL - Tags: SOCCER SPORT WORLD CUP) REUTERS

Όνομα: Κώστας Μανωλάς

Εθνική ομάδα: Ελλάδα

Ηλικία: 23

Σύλλογος: Ολυμπιακός

Θέση: Κεντρικός Αμυντικός

Ο Κώστας Μανωλάς θεωρείται αυτή τη στιγμή ως ένας από τους καλύτερους νεαρούς αμυντικούς στην Ευρώπη. Το όνομά του βρίσκεται στις λίστες μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων και οι εμφανίσεις του μέχρι στιγμής στα γήπεδα της Βραζιλίας, σίγουρα ανεβάζουν κι άλλο τη τιμή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Σύμφωνα με τους Άγγλους, ο Έλληνας αμυντικός θα μπορούσε άνετα να αγωνίζεται βασικός σε κάποια ομάδα της Premier League, ενώ η δύναμη και η αυτοπεποίθησή του, είναι από τα στοιχεία που τον ξεχωρίζουν.

KLAGENFURT, AUSTRIA - MARCH 05:  Jose Gimenez of Uruguay runs with the ball during the international friendly match between Austria and Uruguay at Woerthersee stadium on March 5, 2014 in Klagenfurt, Austria.  (Photo by Winnie Pessentheiner/Getty Images)
KLAGENFURT, AUSTRIA - MARCH 05: Jose Gimenez of Uruguay runs with the ball during the international friendly match between Austria and Uruguay at Woerthersee stadium on March 5, 2014 in Klagenfurt, Austria. (Photo by Winnie Pessentheiner/Getty Images) GETTY IMAGES

Όνομα: Χοσέ Μαρία Χιμένες

Εθνική ομάδα: Ουρουγουάη

Ηλικία: 19

Σύλλογος: Ατλέτικο Μαδρίτης

Θέση: Κεντρικός Αμυντικός

Ρίχτηκε με τη μία στα βαθιά στο ματς με την Αγγλία, ως αντικαταστάτης του αρχηγού, Ντιέγκο Λουγκάνο. Ο νεαρός Χιμένες όμως δεν "μάσησε". Η Ατλέτικο πρόλαβε και τον έκανε δικό της πέρυσι, μετά την εκπληκτική του παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20 και σίγουρα θα μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον.

News 24/7

24MEDIA NETWORK