Οι δέκα "νέοι Μαραντόνα" και ο πρώην "ερυθρόλευκος" που δεν τα κατάφερε

Ανήμερα των 57ων γενεθλίων του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, γνωστή ξένη ιστοσελίδα συγκέντρωσε τους δέκα ποδοσφαιριστές που πήραν την ταμπέλα "Νέος Μαραντόνα" και ανάμεσά τους είναι και ένας πρώην "ερυθρόλευκος". Δείτε τους.

Οι δέκα "νέοι Μαραντόνα" και ο πρώην "ερυθρόλευκος" που δεν τα κατάφερε

Αν είσαι Αργεντινός επιθετικογενής ποδοσφαιριστής, μετρίου αναστήματος, με ευχέρεια στο σκοράρισμα και στις ντρίμπλες, οι συγκρίσεις με τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα είναι αναπόφευκτες.

Οι δημοσιογράφοι της Λατινικής Αμερικής και όχι μόνο, συνηθίζουν να κολλάνε την ταμπέλα του "Νέου Μαραντόνα" σε παίκτες νεαρής ηλικίας με αυτά τα χαρακτηριστικά, αλλά όσο μεγαλώνουν... τη χάνουν.

Από τους δέκα της λίστας του "Squawka" με τους παίκτες που έχουν κατά καιρούς πάρει αυτή την ταμπέλα, ο μόνος που τον έχει πλησιάσει και ίσως κάποια στιγμή καταφέρει να πετύχει αντίστοιχα πράγματα με τον Ντιέγκο, είναι ο Λιονέλ Μέσσι. Τι του λείπει;

Ένα Μουντιάλ. Και έφτασε μια ανάσα από το να το καταφέρει το 2014 στα γήπεδα της Βραζιλίας, όταν η Αργεντινή έφτασε μέχρι τον τελικό. Αν βάζαμε ένα βαθμό από το 1 ως το 10, στο πόσο κοντά έχει φτάσει στον Μαραντόνα λοιπόν, ο Μέσι θα έπαιρνε ένα 9/10.

Argentina's Javier Mascherano, left, talks with Argentina's Lionel Messi as they leave the pitch on halftime during their 2018 World Cup qualifying soccer match against Ecuador at the Atahualpa Olympic Stadium in Quito, Ecuador, Tuesday, Oct. 10, 2017. (AP Photo/Fernando Vergara)
Mascherano messi argentina AP IMAGES

Τι γίνεται όμως με τους υπόλοιπους εννιά και πόσο κοντά έφτασαν στον Ντιεγκίτο;

Μαρσέλο Γκαγιάρδο

Nέος Μαραντόνα; 3/10

Συμμετοχές με την Αργεντινή: 44

Τρόπαια στην καριέρα του: 17

Έκλεισε τα 40 ο Αργεντινός, ο οποίος έχει αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο, χωρίς να καταφέρει να γίνει τελικά ο νέος Μαραντόνα. Παρόλα αυτά τα πηγαίνει μια χαρά στον πάγκο της Ρίβερ Πλέιτ τα τελευταία χρόνια.

Πάμπλο Αϊμάρ

Nέος Μαραντόνα; 6/10

Συμμετοχές με την Αργεντινή: 52

Τρόπαια στην καριέρα του: 22

Όταν το 2001 πήγε στη Βαλένθια ήταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα στον κόσμο. Είχε τα φόντα να τα καταφέρει, αλλά ούτε κι αυτός. Έπαιζε για αρκετά χρόνια το όνομά του για ελληνική ομάδα, όμως δεν τον είδαμε στα μέρη μας, ενώ έπαιξε ποδόσφαιρο μέχρι και στη Μαλαισία. Σήμερα είναι κόουτς της Κ17 της Αργεντινής.

Αριέλ Ορτέγκα

Nέος Μαραντόνα; 6/10

Συμμετοχές με την Αργεντινή: 87

Τρόπαια στην καριέρα του: 16

Αυτά που έκανε στο χορτάρι ο Ορτέγκα τρέλαναν τα ΜΜΕ στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Οι ντρίμπλες του ήταν σε άλλο επίπεδο. Σήμερα έχει εγκαταλείψει εντελώς το χώρο του ποδοσφαίρου.

Χουάν Ρομάν Ρικέλμε

Οι δέκα "νέοι Μαραντόνα" και ο πρώην "ερυθρόλευκος" που δεν τα κατάφερε

Nέος Μαραντόνα; 7/10

Συμμετοχές με την Αργεντινή: 51

Τρόπαια στην καριέρα του: 37

Μπορεί να μην έμοιαζε με τους περισσότερους καθώς δεν είχε την ταχύτητα να κουβαλήσει τη μπάλα στο γήπεδο, αλλά το μυαλό, οι ντρίμπλες και η τεχνική του ήταν παγκοσμίου κλάσση. Όπως ο Μαραντόνα έπαιξε στην Μπόκα, ενώ του έστησαν και άγαλμα εκεί! Κι αυτός εγκατέλειψε το χώρο.

Κάρλος Μαρινέλι

Nέος Μαραντόνα; 1/10

Συμμετοχές με την Αργεντινή: 0

Τρόπαια στην καριέρα του: 0

Όταν πήρε μεταγραφή στη Μίντλεσμπρο το 2001 υπήρχαν αρκετοί που μιλούσαν για το νέο μεγάλο ταλέντο του ποδοσφαίρου της Αργεντινής, το οποίο μπορεί να φτάσει τον Μαραντόνα. Ούτε εθνική δεν έπαιξε.

Σέρχιο Αγουέρο

Nέος Μαραντόνα; 7/10

Συμμετοχές με την Αργεντινή: 69

Τρόπαια στην καριέρα του: 26

Στα 15 του έγινε ο νεότερος παίκτης που έπαιξε ποτέ στο πρωτάθλημα της Αργεντινής. Ο προηγούμενος που είχε το ρεκόρ ήταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Επομένως οι συγκρίσεις ήταν λογικές. Μια χαρά τα πάει στην Μάντσεστερ Σίτι, αλλά πλέον απέχει πολύ από το να τον φτάσει.

Χαβιέρ Σαβιόλα

Nέος Μαραντόνα; 4/10

Συμμετοχές με την Αργεντινή: 39

Τρόπαια στην καριέρα του: 28

Να και ένας πρώην "ερυθρόλευκος" στη λίστα. Το απίστευτο ταλέντο του Σαβιόλα όταν ξεκίνησε να κλωτσάει τη μπάλα του έδωσε κατευθείαν μεταγραφή για τοπ ομάδες, ωστόσο δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τα όσα λέγονταν για το ίδιο. Τον είδαμε και στα μέρη μας με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Τώρα προσπαθεί να κάνει τα πρώτα του βήματα στην προπονητική και είναι βοηθός προπονητή στην Όρντινο της Ανδόρρας.

Κάρλος Τέβες

Οι δέκα "νέοι Μαραντόνα" και ο πρώην "ερυθρόλευκος" που δεν τα κατάφερε
tevez

Nέος Μαραντόνα; 7/10

Συμμετοχές με την Αργεντινή: 76

Τρόπαια στην καριέρα του: 49

Ακόμη ένας σταρ της Μπόκα Τζούνιορς που είχε αρκετές ομοιότητες με τον Θεό. Σήμερα παίζει στη Σανγκάη Σενχούα.

Αντρές Ντ' Αλεσάντρο

Nέος Μαραντόνα; 2/10

Συμμετοχές με την Αργεντινή: 28

Τρόπαια στην καριέρα του: 21

Από τα πρώτα του ματς ο Ντ' Αλεσάντρο φαινόταν πως μπορεί να μοιάσει στον Μαραντόνα. Είχε το σουλούπι του και τις κινήσεις στο γήπεδο. Πήγε από τη Ρίβερ στη Βόλφσμπουργκ, έπαιξε καλά μερικές σεζόν, αλλά στη συνέχεια πήρε την κάτω βόλτα. Σήμερα στα 36 του αγωνίζεται στην Ιντερνασιονάλ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK