Οι διαφωνίες του Ολυμπιακού στις προτάσεις του Παναθηναϊκού!

Διαφορετική άποψη από τον Παναθηναϊκό τόσο στα θέματα της διαιτησίας όσο και στη θέσπιση κανόνων στο μείζον ζήτημα των δανεικών ποδοσφαιριστών, έχει ο Ολυμπιακός, την οποία και εξέφρασε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στη Super League για τα θέματα αυτά.

Οι διαφωνίες του Ολυμπιακού στις προτάσεις του Παναθηναϊκού!

Από το απόγευμα της Πέμπτης το contra.gr έχει δημοσιεύσει αναλυτικά τις προτάσεις που υπέβαλλε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην Super League, αναφορικά με τις αλλαγές που πιθανόν να γίνουν στην διαιτησία, αλλά και στη θέσπιση κανόνων και ορίων στο ευαίσθητο θέμα των δανεισμών ποδοσφαιριστών μεταξύ των ομάδων της κατηγορίας.

Στη σύσκεψη που έγινε για τα ζητήματα αυτά το μεσημέρι της Πέμπτης στα γραφεία της Super League, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Γιάννης Μώραλης που εκπροσώπησε τον Ολυμπιακό, εξέφρασε διαφορετικές απόψεις σε σχέση με αυτές του Παναθηναϊκού.

Από τον Ολυμπιακό, λοιπόν, θεωρούν οξύμωρο να ορίζει η Super League τον αρχιδιαιτητή και την ίδια στιγμή, να τοποθετείται και ένας ξένος «ελεγκτής διαιτησίας» (όπως προτείνουν οι «πράσινοι») με διευρυμένες αρμοδιότητες ελέγχου και αξιολόγησης διαιτητών και παρατηρητών. Ο «ελεγκτής» δηλαδή, να ελέγχει ουσιαστικά τον αρχιδιαιτητή που η λίγκα έχει ορίσει.

Από την πλευρά τους, λοιπόν, οι «ερυθρόλευκοι» προτείνουν να είναι ξένος ο αρχιδιαιτητής (χωρίς την ύπαρξη «ελεγκτή») που θα τον προτείνει η Super League και θα έχει όλη την εξουσία. Επίσης θα εκλέγεται με πλειοψηφίες και θα μπορεί να παυτεί ακόμη και μεσούσης της σεζόν.

Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ (που επίσης μετείχε στη συνεδρίαση), συμφωνεί εν μέρει με την πρόταση του Παναθηναϊκού, με επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά το κομμάτι του «ξένου ελεγκτή διαιτησίας».

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, δια του Γιάννη Μώραλη, εξέφρασε διαφορετική άποψη και σε σχέση με την πρόταση του Παναθηναϊκού για τους δανεικούς παίκτες. Οι «ερυθρόλευκοι» προτείνουν να επιτρέπονται χωρίς κανέναν περιορισμό οι δανεισμοί ποδοσφαιριστών κάτω των 23 ετών (όσους παίκτες θέλουν και σε όσες ομάδες θέλουν), ενώ να τεθούν κάποιοι περιορισμοί για τους παίκτες άνω των 23 ετών. Πάντως, η πλευρά του Ολυμπιακού επιφυλάχθηκε να επανέλθει τις προσεχείς ημέρες με συγκεκριμένη και αναλυτική πρόταση για το θέμα των δανεισμών.

Στη συνεδρίαση, υποβάλλοντας τις προτάσεις τους ή απλά ακούγοντας τις προτάσεις των άλλων, συμμετείχαν δια των εκπροσώπων τους (εκτός Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ) και οι ΠΑΕ Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, Λεβαδειακός, Παναιτωλικός και Πανιώνιος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK