Οι διάσημοι τιμωρημένοι των τελικών (photos+videos)

Με αφορμή την απουσία του Τσάμπι Αλόνσο από τον τελικό του Champions League, το Contra.gr υπενθυμίζει ανάλογες περιπτώσεις που έλαβαν χώρα σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο. O Γιώργος Καραγκούνης, ο Λοράν Μπλαν, ο Τζον Τέρι και οι άλλοι.

Οι διάσημοι τιμωρημένοι των τελικών (photos+videos)

Ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης έγινε ο 22ος παίκτες που θα απουσιάσει από τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά το αχρείαστο φάουλ στον Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ στο 82ο λεπτό του επαναληπτικού με την Μπάγερν.

Η αρχή έγινε το 1994 όταν η Μίλαν παρατάχθηκε χωρίς τους βασικούς κεντρικούς αμυντικούς της (Αλεσάντρο Κοστακούρτα και Φράνκο Μπαρέζι) στον τελικό του ΟΑΚΑ, αλλά κατάφερε να θριαμβεύσει 4-0 της Μπαρτσελόνα.

Δύο χρόνια αργότερα ο Άγιαξ κατάφερε να αποφύγει το πατατράκ με τον Παναθηναϊκό, όμως, στερήθηκε των υπηρεσιών του Μίχαελ Ράιζιγκερ στον τελικό της Ρώμης με την Γιουβέντους.

Οι διάσημοι τιμωρημένοι των τελικών (photos+videos)
© AFP/GETTY IMAGES

Ο Τζον Τέρι έβγαλε τα πολιτικά για να σηκώσει το τρόπαιο του 2012

Άλλες σημαντικές απουσίες ήταν εκείνες των Ρόι Κιν και Πολ Σκόουλς στον αξέχαστο τελικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Μπάγερν Μονάχου το 1999, του Πάβελ Νέντβεντ στον "εμφύλιο" της Γιουβέντους με την Μίλαν το 2003, των Ερίκ Αμπιντάλ και Ντάνιελ Άλβες στον τελικό της Μπαρτσελόνα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2009.

Οι διάσημοι τιμωρημένοι των τελικών (photos+videos)
© GETTY IMAGES

Πολ Σκόουλς και Ρόι Κιν σηκώνουν την κούπα του 1999

"Μισές" παρατάχθηκαν Τσέλσι και Μπάγερν Μονάχου στην ψυχοφθόρα αναμέτρηση του 2012, καθώς οι Άγγλοι δεν είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τους Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς, Τζον Τέρι, Ραμίρες, Πολ Μεϊρέλες και οι Γερμανοί τους Νταβίντ Αλάμπα, Χόλγκερ Μπάντστουμπερ, Λουίς Γκουστάβο.

Αναλυτικά:

1994: Μίλαν-Μπαρτσελόνα 4-0

Αλεσάντρο Κοστακούρτα και Φράνκο Μπαρέζι (Μίλαν)

1996: Γιουβέντους-Άγιαξ 1-1 (4-2 πέν.)

Μίχαελ Ράιζιγκερ (Άγιαξ)

1999: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπάγερν Μονάχου

Ρόι Κιν και Πολ Σκόουλς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

2000: Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια 3-0

Αμεντέο Καρμπόνι (Βαλένθια)

2002: Ρεάλ Μαδρίτης-Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-1

Ζε Ρομπέρτο (Λεβερκούζεν)

2003: Μίλαν-Γιουβέντους 0-0 (3-2 πέν.)

Πάβελ Νέντβεντ (Γιουβέντους)

2009: Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0

Ερίκ Αμπιντάλ και Ντάνιελ Άλβες (Μπαρτσελόνα - Ντάρεν Φλέτσερ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

2010: Ίντερ-Μπάγερν Μονάχου 2-0

Τιάγκο Μότα (Ίντερ) - Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν)

2011: Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1

Ζοσέ Πίντο (Μπαρτσελόνα)

2012: Τσέλσι-Μπάγερν Μονάχου 1-1 (4-3 πέν.)

Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς, Τζον Τέρι, Ραμίρες και Πολ Μεϊρέλες (Τσέλσι) - Νταβίντ Αλάμπα, Χόλγκερ Μπάντστουμπερ και Λουίς Γκουστάβο (Μπάγερν)

Οι διάσημοι τιμωρημένοι των τελικών (photos+videos)
© EPA

Οι σημαντικές απουσίες των Μουντιάλ

Το θέατρο του Σλάβεν Μπίλιτς αποτέλεσε αφορμή για να τιμωρηθεί με κόκκινη κάρτα ο Λοράν Μπλάν και κατ' επέκταση να χάσει τον τελικό με την Βραζιλία. Αυτή ήταν η μοναδική φορά που αποβλήθηκε ο Γάλλος αμυντικός, ο οποίος πάντως σήκωσε πρώτος την κούπα στον ουρανό της πατρίδας του.

Όσκαρ ατυχίας θα μπορούσε να απονεμηθεί στον Μίχαελ Μπάλακ το 2002. Αρχικά η Μπάγερ Λεβερκούζεν ηττήθηκε στον τελικό του Champions League και του Κυπέλλου Γερμανίας, εν συνεχεία αντίκρισε κίτρινη κάρτα στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Νότια Κορέα, χάνοντας τον τελικό και, τέλος, τα "πάντσερ" ηττήθηκαν από την Βραζιλία!

Οι διάσημοι τιμωρημένοι των τελικών (photos+videos)
INTIME SPORTS

Οι σημαντικές απουσίες των Euro

Εν αρχή ην ο... Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος ήταν βασικό και αναντικατάστατο μέλος της Εθνικής ομάδας στη διοργάνωση του 2004, αλλά δεν κατάφερε να αγωνιστεί στον τελικό της 12ης Ιουνίου με την οικοδέσποινα Πορτογαλία.

Μεγάλο μέρος της δυναμικής της στον τελικό του Euro 1984 με την Γαλλία έχασε η Ισπανία εξαιτίας της απουσίας των Αντόνιο Μασέντα (αμυντικός που σκόραρε στην προημιτελική και την ημιτελική φάση) και Ράφαελ Γκορντίγιο.

Σε καλό βγήκε για την Γερμανία η προκλητική συμπεριφορά του Αντρέας Μέλερ στον ημιτελικό του Euro 1996 με την Αγγλία, αφού ο αντικαταστάτης του (Όλιβερ Μπίρχοφ) σημείωσε το νικητήριο γκολ του τελικού με την Τσεχία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK