Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Η νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού με τρία γκολ μέσα σε έξι λεπτά στο τέλος του παιχνιδιού στιγμάτισε την έβδομη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Αλεσάντρε Σοάρες και ο Μίλτος Σαπάνης αποκάλυψαν τον τρόπο που κατάφεραν οι "κιτρινόμαυροι" να πάρουν το "τρίποντο" που τους έφερε δύο βαθμούς μακριά από την κορυφή της βαθμολογίας

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών
Η νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού με 3-0 και ο τρόπος με τον οποίο επετεύχθη (τρία γκολ στο τέλος) σίγουρα θα μείνει στην ιστορία των ντέρμπι ως μία εκ των πιο παράξενων. Η ουσία είναι ότι οι "κιτρινόμαυροι" επικράτησαν σε αυτό το σημαντικό παιχνίδι και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα επέστρεψαν σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.

Δύο βαθμοί είναι αυτοί που χωρίζουν την ΑΕΚ με την πρωτοπόρο Ξάνθη, ενώ παρεμβάλλεται ο Ολυμπιακός, με το κλίμα στις τάξεις του "δικεφάλου" να είναι αρκετά ευχάριστο. Αυτό διαφαίνεται και από τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών την επόμενη μέρα του αγώνα, του Αλεσάντρε Σοάρες και τον Μίλτου Σαπάνη.

Ο επιθετικός των "Ενωσης" μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό "SuperΣΠΟΡ FM", τονίζοντας ότι ακόμα και στο 84ο λεπτό θα… στοιχημάτιζε στη νίκη της ομάδας του. Αναλυτικά για…

- Τη νίκη 3-0 της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού

Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί κακά τα ψέματα χρειαζόμασταν μια μεγάλη νίκη για να δώσουμε λίγη χαρά στον κόσμο μας. Ακόμη και στο 84ο λεπτό, θα στοιχημάτιζα ότι θα κερδίζαμε. Πίστευα στη νίκη, παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός στο δεύτερο ημίχρονο. Έτσι, άλλωστε χάσαμε και εμείς στο ματς με τον Ολυμπιακό. Παίξαμε πολύ καλά σε εκείνον τον αγώνα, αλλά μέσα σε 3 λεπτά, που κοιμηθήκαμε, δεχθήκαμε 2 γκολ και χάσαμε. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει λύπη, χαρά, μια κερδίζεις και μια χάνεις, αλλά το σίγουρο είναι ότι όποιος δουλεύει σκληρά, δικαιώνεται. Και αυτό ήταν μια απάντηση σε σχέση με το ματς με τον Ολυμπιακό. Χθες εμείς παίξαμε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο. Ήμασταν πάρα πολύ καλοί, δεν υπήρχε ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο. Στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός μπήκε πάρα πολύ δυνατά και χάσαμε την ψυχραιμία μας. Όποιος έβαζε πρώτος γκολ θα έπαιρνε το παιχνίδι και ευτυχώς το βάλαμε εμείς.

- Την εξέλιξη του Πρωταθλήματος, τους στόχους της ΑΕΚ και τις διαφορές με την περυσινή ομάδα

Μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είχα πει πως δεν έχει τελειώσει τίποτα. Και πέρυσι είχε γίνει κάτι παρόμοιο, όταν ο Ολυμπιακός είχε ξεφύγει επτά βαθμούς, ωστόσο, παλέψαμε ως το τέλος για τον τίτλο. Πολλά μπορούν να αλλάξουν στην εξέλιξη του πρωταθλήματος. Θέμα σύγκρισης της φετινής ΑΕΚ με την περυσινή, δεν υφίσταται προς το παρόν. Αυτό θα φανεί στην πορεία. Τώρα, δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις. Εμείς κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά, από εκεί και πέρα ό,τι μας βγει στην πορεία. Θέλουμε να νικάμε και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ως το τέλος του πρωταθλήματος. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο.

- Τα επόμενα παιχνίδια της ΑΕΚ με Πανιώνιο, Καλλιθέα, Ακράτητο και Λεβαδειακό

Κατ’ αρχήν, δεν υπάρχει κανένα εύκολο ματς. Εμείς κάνουμε τα ματς εύκολα μέσα στο γήπεδο. Στη θεωρία είναι όλα εύκολα, αλλά στην πράξη αν δεν μπεις δυνατά και να εκμεταλλευτείς την όποια ευκαιρία σου παρουσιαστεί, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Ο Ολυμπιακός έχασε δύο ματς συνεχόμενα που θεωρητικά με τη μέχρι τώρα πορεία του έπρεπε να κερδίσει. Στην πράξη όμως έχασε.

Σαπάνης: "Φάνηκε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα"

Ο Μίλτος Σαπάνης έκανε την επανεμφάνισή του στους αγωνιστικούς χώρους μετά από τον τραυματισμό τους κόντρα στην παλιά του ομάδα, τον Παναθηναϊκό. Ο μέσος της ΑΕΚ μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sportime Radio" για τη σπουδαία νίκη των "κιτρινόμαυρων" επί του Παναθηναϊκού, το μέλλον της ΑΕΚ, το πρωτάθλημα και τη δική του παρουσία στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Οι αποδόσεις των ομάδων μοιράζονται σε δύο ημίχρονα. Η ΑΕΚ ήταν πολύ καλή στο α’ ημίχρονο ενώ στο β’ ο Παναθηναϊκός μπήκε με πολύ καλή ψυχολογία, πίεσε, έχασε δύο ευκαιρίες. Εμείς ήμασταν πανέξυπνοι στο τελευταίο δεκάλεπτο και κερδίσαμε. Εκεί φαίνονται οι μεγάλες ομάδες, όταν εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που τους δίνονται και κερδίζουν.

ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Είναι αλήθεια ότι τα άλλα αποτελέσματα ήταν ευνοϊκά για εμάς αλλά αυτό δεν το σκέφτεται κανείς στην ομάδα. Αν και μάθαμε ότι έχασε ο Ολυμπιακός, εμείς μπήκαμε στο γήπεδο για να κερδίσουμε τον αγώνα και τίποτα παραπάνω.

ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ:

Είχαμε ανάγκη αυτή τη νίκη. Μετά τα άτυχα αποτελέσματα στην Ευρώπη και με τον Ολυμπιακό, αυτή η νίκη ήταν μια τονωτική ένεση. Ειδικότερα γιατί ήρθε απέναντι στον Παναθηναϊκό, έναν δύσκολο αντίπαλο που έχει τους ίδιους στόχους μ’ εμάς. Αυτή η νίκη θα μας βοηθήσει στη συνέχεια. Το αν έχουμε πιο ποιοτική ομάδα σε σχέση με πέρυσι, θα το κρίνουμε στο τέλος. Στο απολογισμό του τι κάναμε, εκεί θα πούμε με σιγουριά αν η ΑΕΚ είχε ποιο ποιοτική ομάδα από ή όχι.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:

Είμαστε ακόμα στην αρχή και νομίζω ότι πολλοί βιάστηκαν να πουν ότι ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα πριν από δύο αγωνιστικές. Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου και συνεχίζουμε, έχει ακόμα πολύ δρόμο. Πιστεύω ότι θα έχουμε κι άλλες εξελίξεις, έτσι είναι το ελληνικό πρωτάθλημα. Εύχομαι να πάει καλά η ομάδα μου και να υλοποιήσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΝΙΩΘΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ:

Σίγουρα ήταν κάπως παράξενα τα πράγματα αλλά αυτό ίσχυε πριν το ντέρμπι. Μόλις ξεκίνησε ο αγώνας ξεχάστηκαν όλα. Κοιτούσα το συμφέρον της ομάδας μου και τίποτα παραπάνω. Ξεκίνησα τη σεζόν με ατυχίες. Είχα δύο τραυματισμούς, αλλά αυτά γίνονται. Τώρα είμαι καλά, θα προσπαθήσω να δίνω συνέχεια τον καλύτερό μου εαυτό, για την ομάδα μου.

O Σορεντίνο στο Tim.gr

Στέφανο, έχεις ζήσει ανάλογη ατμόσφαιρα σαν τη χθεσινή στα παιχνίδια του καμπιονάτο, όπου έχεις πάρει μέρος;

«’Ήταν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα. Το αισθανόμουν την κάθε στιγμή του ντέρμπυ, εγώ αλλά και οι υπόλοιποι συμπαίκτες μου. Ήταν και ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό γεμάτος συγκινήσεις με πολλά απρόβλεπτα. Κρίθηκε στα τελευταία λεπτά κι αυτό φανερώσει πως η ομάδα έχει μεγάλα ψυχικά αποθέματα. Δείξαμε πως πιστεύαμε στη νίκη κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η νίκη μας ήταν δίκαιη, και με αυτή την επιτυχία η ψυχολογία μας είναι στο καλύτερο σημείο.. Πάντα σε βοηθάει μια νίκη γιατί σου δίνει την αίσθηση της ανωτερότητας αλλά και τρεις πόντους, πόσο μάλιστα όταν αυτή η νίκη έρχεται σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι..»

Βαθμολογικά, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον πίνακα της πρώτης εθνικής, τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει για την ΑΕΚ αυτή η νίκη;

«Η ΑΕΚ πήρε με μεγάλη νίκη, σίγουρα.. Δεν κοιτάζω όμως τη βαθμολογία, τώρα.. Θα τη δούμε όλοι μαζί το Μάιο και εκεί θα δούμε τι ακριβώς έχουμε πετύχει! Τώρα σημασία έχει η ομάδα να βρει το καλό της αγωνιστικό πρόσωπο και να κερδίζει όλα τα παιχνίδια.. Θα μου μείνουν έντονες αναμνήσεις από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό γιατί ήταν κρίσιμος αγώνας και οι φίλαθλοί μας, έδειξαν μεγάλη συμπαράσταση και υπομονή.. Ήταν «θερμοί» και μου έφεραν στο μυαλό του οπαδούς της Τορίνο στα ντέρμπυ. Με τέτοιο κόσμο έχεις πάντα ένα λόγο παραπάνω και ένα κίνητρο παραπάνω για να κερδίζεις.. Σίγουρα αυτό το ντέρμπυ θα μου μείνει αξέχαστο!»

Είσαι από τα βασικά στελέχη της ΑΕΚ στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.. Ο κόσμος σ’ έχει συμπαθήσει. Εσύ πως βλέπεις το ξεκίνημά σου στο Ελληνικό ποδόσφαιρο..

«Αισθάνομαι πάρα πολύ όμορφα.. Η Αθήνα είναι μια πολύ ζεστή πόλη.. Με πολύ ζεστό κόσμο.. Μου θυμίζει τη Ρώμη, αν και εγώ έχω γεννηθεί πιο βόρεια, στο Τορίνο όπου έκανα και το καλύτερο ως τώρα κομμάτι της ποδοσφαιρικής μου καριέρας. Με τη συμπαράσταση του κόσμου και της ομάδας μου, έχω προσαρμοστεί κι αυτό μου δίνει ώθηση να πετύχω σπουδαία πράγματα με τη φανέλα της ΑΕΚ..»

Μέσα στη βδομάδα η ΑΕΚ έχει να δώσει δύο αγώνες. Στα Γιάννενα για το κύπελλο Ελλάδος και στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο για το πρωτάθλημα.. Έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι τα επόμενα παιχνίδια;

«Πάντα κοιτάς μπροστά, σ’ αυτό που έρχεται.. Σαφώς και ακόμη νιώθουμε τη μεγάλη χαρά που πήραμε από το κρίσιμο ντέρμπυ στο Ολυμπιακό στάδιο. Όμως η ζωή συνεχίζεται. Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο και ο κόσμος πλέον μπορεί να περιμένει από εμάς να πετύχουμε σπουδαία πράγματα. Από το ξεκίνημα της χρονιάς δουλεύουμε δυνατά στις προπονήσεις με πίστη στις δυνατότητές μας και αυτοσυγκέντρωση.. Έχουμε δίπλα μας και αυτόν τον υπέροχο κόσμο… Έχουμε μεγάλες δυνατότητες, όμως όλα αυτά πρέπει να τα δείχνουμε κάθε φορά μέσα στο αγωνιστικό χώρο. Εγώ από την πλευρά μου προσπαθώ να είμαι καλός, σύμφωνα με τις δυνάμεις μου και αυτή τη στιγμή δεν έχω παρά να πως ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα μου, στους συμπαίκτες μου αλλά και στον κόσμο για ότι έχουμε πετύχει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK