ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι δηλώσεις των Σαλπιγγίδη και Τοροσίδη

Οι σκόρερ της νίκης επί της Νιγηρίας, Σαλπιγγίδης και Τοροσίδης, έδωσαν το στίγμα μετά την επιτυχία της Πέμπτης. Χαλάρωση με... καρχαρίες (pics).

Οι δηλώσεις των Σαλπιγγίδη και Τοροσίδη
Αρχικά, ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, πλέον, είπε: ”
Η επόμενη μέρα είναι πολύ όμορφη… Είχαμε την ευκαιρία να δούμε και τα συγγενικά μας πρόσωπα και το κλίμα είναι πολύ ευχάριστο και είμαστε όλοι χαρούμενοι“.

Σε ερώτηση για το αν οι παίκτες θα είναι πιο απελευθερωμένοι με την Αργεντινή, απάντησε: ” Δεν είχαμε άγχος στα δύο πρώτα ματς. Σίγουρα παίξαμε διαφορετικά στο δεύτερο σε σχέση με το πρώτο, αλλά ποδόσφαιρο είναι, ήταν καλή ομάδα και η Κορέα, ενώ είναι φυσιολογικό να έχεις καλή και κακή μέρα. Ήταν και η πρεμιέρα, αλλά την Πέμπτη παίξαμε πολύ καλύτερα και δίκαια κερδίσαμε. Συζητήσεις για τα παιχνίδια γίνονται πάντα, είτε χάνεις, είτε κερδίζεις. Όταν χάνεις, συζητάς περισσότερο για τα λάθη για να μην τα επαναλάβεις. Για τον αγώνα με τη Νιγηρία δεν είπαμε τίποτα ιδιαίτερο, πέρα από το ότι ήμασταν χαρούμενοι για τη νίκη“.

Και συμπλήρωσε: ” Παρότι δεν παίξαμε καλά στο πρώτο παιχνίδι, δικαιούμασταν κάποιο γκολ, όμως δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Το γκολ ήρθε στο παιχνίδι με τη Νιγηρία, όπου ήμασταν πολύ καλύτεροι, ειδικά μετά την αποβολή του παίκτη τους. Ευτυχώς ήρθε το γκολ πριν πάμε στο ημίχρονο και μας έδωσε ένα ακόμα κίνητρο και περισσότερη δύναμη. Η αλήθεια είναι ότι μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν είχαμε πλήρη εικόνα για το πώς παίξαμε και την ένταση του παιχνιδιού. Ξέραμε ότι παίξαμε καλά, αλλά και μετά μιλάγαμε με κόσμο που μας έλεγε ότι παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι ένα καλό σημάδι για την Εθνική, γιατί ο κόσμος, έχει συνηθίσει διαφορετικά την ομάδα στα μεγάλα τουρνουά. Όχι πως δεν έπαιζε καλά, απλά την Πέμπτη ήμασταν λίγο περισσότερο επιθετικοί, παίξαμε πιο επιθετικό ποδόσφαιρο“.

Για την κριτική που ακολούθησε της εμφάνισης με τη Ν.Κορεά, ο Σαλπιγγίδης είπε: ” Στο πρώτο παιχνίδι δεχθήκαμε αυστηρή κριτική, ίσως κάπου άδικη και κάπου δίκαιη. Όμως παίξαμε με την Κορέα, που είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Μπορεί να το ακούει αυτό κάποιος και να απορεί, όμως το ποδόσφαιρο εξελίσσεται και όλες οι ομάδες βελτιώνονται, ακόμα και οι θεωρητικά αδύναμες. Άλλωστε όταν μια ομάδα έχει φθάσει στο Μουντιάλ, δεν μπορεί παρά να είναι καλή. Η εμφάνιση μας την Πέμπτη δεν ήταν κάποια απάντηση.

Δεν χρειάζεται να απαντάμε στους επικριτές. Την κριτική τη δεχόμαστε, είναι φυσιολογικό όταν είσαι σε αυτό το επίπεδο σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά, με μια κακή εμφάνιση να σε κριτικάρουν και αρνητικά. Το δεχόμαστε, το αποδεχόμαστε, την απαξίωση εγώ και οι συμπαίκτες μου δεν δεχόμαστε, γιατί υπήρχαν και τέτοια σχόλια. Εμείς δεν κάνουμε αυτά που κάνουμε γι’ αυτούς που μας απαξιώνουν, αλλά για όλους τους άλλους που μας αγαπάνε που είναι η πλειοψηφία, που μας στηρίζουν στα δύσκολα. Γι’ αυτούς παίζουμε, για να δώσουμε χαρά στον Έλληνα, να νιώσει υπερήφανους, όπως νιώθουμε εμείς εδώ που παίζουμε για την Εθνική

“.

Ερωτηθείς για τα γκολ που θα θυμάται, ο διεθνής επιθετικός είπε: ” Οι πιο έντονες στιγμές με την Εθνική είναι να αγωνίζεσαι. Από κει και πέρα, τα γκολ με τη Νιγηρία και στην Ουκρανία είναι τα πιο σημαντικά για μένα. Ήταν κρίσιμα. Δεν θα ξεχώριζα κανένα, γιατί μπορεί το ένα να μας πήγε στο Μουντιάλ και το άλλο μας έδωσε την πρώτη νίκη. Το καθένα, έχει ξεχωριστή σημασία“.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Τοροσίδης είπε: ” Είχα πει πριν από το ματς να βγάλουμε εγωισμό και πάθος. Όχι ότι δεν το είχαμε κάνει και στην πρεμιέρα, αλλά εκεί δεν είχαμε και την ανάλογη τύχη, που είχαμε χθες. Πιστεύω ότι μέσα από το πάθος βγάλαμε και καλό ποδόσφαιρο, άσχετα αν προηγήθηκε η Νιγηρία. Και στα πρώτα λεπτά, αλλά και μετά όταν έμειναν με δέκα, ήμασταν ανώτεροι. Η εικόνα του αγώνα, ήταν τουλάχιστον για ισοπαλία“.

Ενόψει της αναμέτρησης με την Αργεντινή ο πολυσύνθετος άσος σημείωσε: ” Δεν αλλάζουν πολλά πράγματα. Μπορεί την Τρίτη να χάσουμε 3-0 που λέει ο λόγος, αν και εύχομαι να μην γίνει ποτέ αυτό εννοείται, και να λέμε πάλι ότι δεν είμαστε καλή ομάδα. Νομίζω ότι όλα είναι θέμα ψυχολογίας στο ποδόσφαιρο. Είχαμε πει να κάνουμε κάτι καλό, πάνω απ’ όλα για μας, το πιστεύαμε και το κάναμε. Η Αργεντινή, ένα από τα φαβορί για το Μουντιάλ, με μεγάλα αστέρια, αλλά εμείς θα παίξουμε και ότι βγει. Έντεκα εναντίον έντεκα. Τίποτα παραπάνω. Εγώ αν ήμουν στη θέση τους, δεν θα ήμουν αδιάφορος. Είναι έτσι το ποδόσφαιρο που όταν μπαίνεις στο γήπεδο σε κάνει να θέλεις να κερδίσεις. Κανείς δεν μπαίνει για να χάσει“.

Συμπλήρωσε δε πως ” όλα είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Και η νίκη και η ήττα. Αν είχαμε χάσει χθες, σήμερα θα ήμασταν σε διακοπές. Πιστεύω ότι η ομάδα αντιμετώπισε την ήττα με πολύ καλό τρόπο, δεν μας πήρε από κάτω και όλα τα παιδιά πιστέψαμε ότι μπορούμε να κάνουμε την επιστροφή“.

Μιλώντας για το γκολ που πέτυχε σχολίασε: ” Σίγουρα να σκοράρεις σε τελικά φάση Μουντιάλ είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά για μένα μετράει η νίκη κι όχι τόσο το γκολ το δικό μου. Ειλικρινά, δεν με ένοιαζε όποιος και να το βάλει“.

Ενώ για τη συνολική απόδοση της ομάδας είπε: ” Τα κάναμε όλα χθες. Πετύχαμε γκολ, νικήσαμε και ευχαριστηθήκαμε το παιχνίδι. Το θέμα είναι να μην μείνουμε εκεί. Να τα ξανακάνουμε. Μια νίκη σε τελική φάση Μουντιάλ είναι σίγουρα ό,τι καλύτερο, αλλά και τα γκολ, και η καλή εμφάνιση… Όλα μετράνε για μένα, δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάτι από όλα αυτά“.

Ερωτηθείς για το ποια τακτική ταιριάζει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σχολίασε λιτά ότι ” πιο πολύ μας ταιριάζει η τακτική που νικάμε“.

Τέλος αναφέρθηκε στη δήλωση που έκανε αμέσως μετά τη νίκη επί της Νιγηρίας για εκείνους που αγαπούν την εθνική: ” Όσα είπα για την κριτική, δεν τα είπα σαν απάντηση σε κάποιους, άλλωστε αυτό συνηθίζεται στην Ελλάδα, αλλά σαν απάντηση στους εαυτούς μας. Εμένα δεν με ένοιαζε να νικήσουμε για να απαντήσουμε στους επικριτές μας, αλλά σε εμάς. Γιατί οι δυνατότητες αυτής της ομάδας είναι μεγάλες και ήταν άδικο για εμάς τους ίδιους να γίνεται αυτό“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK