Οι δύο δρόμοι που μπορείς να ακολουθήσεις για την ομάδα σου στο Champions Fantasy League

Το Champions League έρχεται ξανά με την φάση των '16' να υπόσχεται συγκινήσεις. Μπορείς κι εσύ να γίνεις μέρος της δράσης μέσω του Champions Fantasy League στο Stoiximan.gr!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκοράρει για λογαριασμό της Γιουβέντους απέναντι στην Λεβερκούζεν, στην αναμέτρηση των δύο ομάδων στην BayArena, για το Group D του Champions League στις 11 Δεκεμβρίου του 2019. (AP Photo/Martin Meissner)
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκοράρει για λογαριασμό της Γιουβέντους απέναντι στην Λεβερκούζεν, στην αναμέτρηση των δύο ομάδων στην BayArena, για το Group D του Champions League στις 11 Δεκεμβρίου του 2019. AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Το Champions League επιστρέφει μετά την δίμηνη διακοπή που ακολούθησε την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης. Μαζί επιστρέφει στο Stoiximan.gr και το Fantasy τουρνουά, όπου ο καθένας μπορεί να δηλώσει συμμετοχή και μάλιστα με περισσότερες από μια ομάδες, διεκδικώντας -εκτός από πολλές ώρες διασκέδασης- και το σχετικό έπαθλο των 100.000€* το οποίο διανέμενεται στις 600 πρώτες θέσεις της κατάταξης!

Το τουρνουά διαρκεί πολλαπλές αγωνιστικές (ως και το τέλος του Champions League), επιτρέπονται μέχρι τρεις παίκτες από την ίδια ομάδα, ο προϋπολογισμός για το χτίσιμο του ρόστερ είναι στα 108 εκατ. ευρώ και είναι πολύ σημαντική η σωστή επιλογή αρχηγού και υπαρχηγού, καθώς είναι ο παίκτης που θα λάβει διπλούς πόντους! Τι θα συμβεί σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος; Καλή ερώτηση. Νικήτρια ομάδα ορίζεται εκείνη με το μικρότερο budget δημιουργίας, είναι η απάντηση. Oι συμμετοχές κλείνουν με την έναρξη του πρώτου αγώνα της φάσης των "16", δηλαδή το βράδυ της Τρίτης (18/02).

Οι καλύτεροι των ομίλων

Μια πρώτη προσέγγιση για την δηυμιουργία ομάδας, είναι η ανάγνωση της φάσης των ομίλων σχετικά με τους πόντους που συγκέντρωσε κάθε παίκτης. Με απλά λόγια να πας με τους καλύτερους της προηγούμενης φάσης. Σε μια τέτοια περίπτωση κάναμε τους υπολογισμούς αφήνοντας έξω όσους ανήκουν σε αυτή την κατηγορία αλλά είναι τραυματίες και δεν θα αγωνιστούν στους '16'. Φτάνοντας στην τριάδα των αναπληρωματικών, κάνουμε έναν συσχετισμό για να 'βγει' το μπάτζετ.

Νάβας στο τέρμα, Παβάρ, Μπερνάτ και Χακίμι στην άμυνα, Σον, Σαλάχ, Ροντρίγκο, Ντι Μαρία και Μαχρέζ οι πέντε στη μεσαία γραμμή, με τους Λεβαντόφσκι - Χάαλαντ δίδυμο στην επίθεση, σχηματίζουν το 3-5-2 που προκύπτει με βάση τους κορυφαίους (σε πόντους Fantasy) της φάσης των ομίλων. Με τα... ρέστα πάμε στους τρεις του πάγκου: Ντομενέκ, Ντι Λορέντσο και Μίλικ.

Οι δύο δρόμοι που μπορείς να ακολουθήσεις για την ομάδα σου στο Champions Fantasy League

Βάζοντας τον ρεαλισμό στην εξίσωση

Η νοκ-άουτ φάση του Champions League είναι μια άλλα υπόθεση. Η φιλοσοφία και ο τρόπος προσέγγισης των αγώνων αλλάζει, περιθώριο για λάθος δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχουν πλέον και 'αδύναμοι'. Διαφορετική είναι και χρονική περίοδος της σεζόν. Άλλοι παίκτες 'χτυπάνε' τώρα φόρμα, άλλοι παρουσιάζουν κάμψη. Θυμίζουμε πως Ατλέτικο Μαδρίτης-Λίβερπουλ, Ντόρτμουντ-Παρί ΣΖ, Αταλάντα-Βαλένθια, Τότεναμ-Λειψία, Νάπολι-Μπαρτσελόνα, Τσέλσι-Μπάγερν, Λυών-Γιουβέντους, Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι, είναι τα ζευγάρια στους '16'.

Κάνοντας μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση, οι επιλογές μας μπορούν να διαμορφωθούν ως εξής: Νάβας κάτω από την εστία, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ντε Λιχτ και Αλάμπα τριάδα στην άμυνα, Ντε Μπράινε, Σαλάχ, Λο Σέλσο και Ίλιτσιτς τετράδα στη μεσαία γραμμή, με τους Εμπαπέ, Ρονάλντο και Χάαλαντ στην επίθεση.

Αλεξάντερ-Άρνολντ και Αλάμπα έχουν ανεπτυγμένα δημιουργικά καθήκοντα σε Λίβερπουλ και Μπάγερν, επομένως μπορούν να προσφέρουν πόντους και μέσα από ασίστ/γκολ. Ο Ντε Λιχτ προωθείται και απειλεί σε στημένες φάσεις, κάτι που θα μπορέσει να κάνει και κόντρα στην εύθραστη άμυνα της Λυών.

Ο Ντε Μπράινε με 17 ασίστ και 8 γκολ είναι σημείο αναφοράς στη μεσοεπιθετική λειτουργία της Σίτι, ο Σαλάχ βασικός εκφραστής των προσπαθειών της Λίβερπουλ στην επίθεση. O Ίλιτσιτς (15 γκολ, 6 ασίστ) έχει πολύπλευρο ρόλο στο run and gun παιχνίδι της Αταλάντα, ενώ ο Λο Σέλσο έχει αναλάβει πολλές από τις ευθύνες του Έρικσεν στην μεσαία γραμμή της Τότεναμ. Για τους Λεβαντόφσκι και Χάαλαντ δεν χρειάζεται ιδιαίτερη αναφορά. Αμφότεροι με τρομακτικό ρεπερτόριο, ο Πολωνός με προίκα και την εμπειρία του, ο Νορβηγός με τον ενθουσιασμό. Στον... πάγκο οι Μπουσκέτς, Βερτόνχεν και Παβάρ που κάλλιστα μπορούν να βρεθούν στην ενδεκάδα των ομάδων τους.

Οι δύο δρόμοι που μπορείς να ακολουθήσεις για την ομάδα σου στο Champions Fantasy League

Μπορείς να υιοθετήσεις μια από τις προτάσεις του Contra.gr, μπορείς όμως και να μπεις στο Stoiximan.gr να κλικάρεις την επιλογή 'Fantasy' και να επιλέξεις την ομάδα που εσύ θεωρείς ιδανική για να μπεις στη 'μάχη' των 16 καλύτερων ομάδων στο Champions League 2019-2020. Μπορείς να γίνεις μέρος της δράσης, δηλώνοντας την συμμετοχή σου με μια ή περισσότερες ομάδες μέχρι το βράδυ της Τρίτης (18/02), πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα της φάσης των "16".

**Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις. Αφορά το συνολικό ποσό επάθλων του τουρνουά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK