Οι δύο δρόμοι του Αλαφούζου στη μάχη της αδειοδότησης

Τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός διανύει την καλύτερη περίοδο του σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Γιάννης Αλαφούζος και οι συνεργάτες του μάχονται για τη συμπλήρωση του φακέλου της αδειοδότησης που κλείνει στις 31 Μαρτίου. Για τα σημεία-κλειδιά σε αυτήν την προσπάθεια γράφει ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης

Οι δύο δρόμοι του Αλαφούζου στη μάχη της αδειοδότησης
INTIME SPORTS

Το 3-0 επί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη και το 4-1 επί του Άρη στη Λεωφόρο απέδειξαν ότι ο Παναθηναϊκός διανύει περίοδο φόρμας και με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία ετοιμάζεται για τις τελευταίες έξι αγωνιστικές του πρωταθλήματος, αλλά και για τις δύο αναμετρήσεις με τον ΟΦΗ στην ημιτελική φάση του κυπέλλου.

Η συμμετοχή στον τελικό της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης αποτελεί πλέον προτεραιότητα για το "τριφύλλι", από τη στιγμή που έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Η συμμετοχή πάντως των "πρασίνων" σε αυτά δεν είναι ακόμη σίγουρη, αφού εφέτος έχουν αλλάξει οι κανονισμοί και οι ομάδες της πρώτης πεντάδας θα πρέπει πρώτα να έχουν λάβει άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα προκειμένου να αγωνιστούν στην έξτρα διαδικασία, κάτι που θα ξεκαθαρίσει μέσα στον Απρίλιο.

Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη καταθέσει τον φάκελο του στην ΕΠΟ και έχει περιθώριο μέχρι τις 31 Μαρτίου για να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις. Η ΠΑΕ τηρεί σιγή ιχθύος και καλά κάνει, με τον Γιάννη Αλαφούζο και τους στενούς συνεργάτες του να είναι αυτοί που γνωρίζουν τις λεπτομέρειες και κυρίως το αν υπάρχουν ελλείψεις. Εκφράζεται πάντως αισιοδοξία μετά τις τελευταίες επισκέψεις του προέδρου της ΠΑΕ σε UEFA και ΕΠΟ και τις δηλώσεις που έγιναν εκ των υστέρων.

Οι "πράσινοι" δείχνουν εφέτος να βρίσκονται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση, οι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό τιμ πληρώνονται κανονικά, έχουν γίνει νέοι διακανονισμοί για τις οφειλές σε πρώην μέλη της ομάδας με τις πολλές και μικρές δόσεις να βοηθούν. Παρόλα αυτά το πλάνο βιωσιμότητας δείχνει να αποτελεί για άλλη μια χρονιά το μεγάλο αγκάθι, με την εγγυητική που θα ζητηθεί να είναι όπως όλα δείχνουν το σημείο-κλεδί για την υπόθεση.

Πρακτικά αναζητούνται έσοδα. Αναγκαστικά ο Γιάννης Αλαφούζος είτε θα χρειαστεί να βάλει και πάλι χρήματα από την τσέπη του είτε θα ζητήσει δάνειο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΠΑΕ κινείται προς αυτές τις δύο κατευθύνσεις, από τη στιγμή κιόλας που δεν υπάρχει άλλος χρηματοδότης στον ορίζοντα αυτή την εποχή. Άλλωστε και ο Δ. Γιαννακόπουλος έχει κάνει λόγο για οικονομική βοήθεια το καλοκαίρι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK