Οι δύο που εξακολουθούν να λένε "όχι" στην μείωση

Στη Super League βαδίζουν ολοταχώς για αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, ωστόσο υπάρχουν δύο ομάδες που προβάλλουν ενστάσεις σε ό,τι έχει να κάνει με τη μείωση.

Οι δύο που εξακολουθούν να λένε "όχι" στην μείωση

Χωρίς κάποια εξέλιξη σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 14/3 η θεσμική συνάντηση μελών της Super League για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος.

Σε σχέση με την προηγούμενη συνάντηση στις 7/3, δεν υπήρξαν διαφοροποιήσεις. Έτσι, τον λόγο πλέον, έχει το διοικητικό συμβούλιο που θα διεξαχθεί στις 23/3 όπου θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Στην συνάντηση που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης επιβεβαιώθηκε ότι Λεβαδειακός και Λάρισα διαφωνούν για την μείωση των ομάδων σε 14 από την περίοδο 2018-19 ενώ ο Παναιτωλικός εμφανίζεται από επιφυλακτικός έως αρνητικός. "Το λέμε ευθέως, η μείωση των ομάδων σε 14 δεν βοηθάει στην αναμόρφωση του πρωταθλήματος ενώ υποβαθμίζει την β’ εθνική ακόμη πιο πολύ" υποστήριξε μεταξύ άλλων, ο νομικός εκπρόσωπος των Βοιωτών Δημήτρης Βαγιάκος.

Για να περάσει η συγκεκριμένη πρόταση χρειάζονται 12 ψήφοι. Οι "3" δηλαδή, δεν αρκούν για να μπλοκάρουν την μείωση των ομάδων και γι’ αυτό στην Λίγκα είναι αισιόδοξοι ότι η πρόταση θα περάσει.

Στο συγκεκριμένο συμβούλιο θα πέσουν στο τραπέζι οι προτάσεις για τα play offs από την περίοδο 2017-18 με επικρατέστερη (κατά πολλούς σίγουρη) αυτή της διεξαγωγής αγώνων κατάταξης ανάμεσα στις έξι πρώτες ομάδες της βαθμολογίας οι οποίες θα "μεταφέρουν" μαζί τους, τους βαθμούς της κανονικής περιόδου.

Από τους αγώνες θα κρίνεται τόσο ο πρωταθλητής ενώ θα υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για την κατάκτηση (και) της 6ης θέσης στην κανονική περίοδο αφού η ομάδα που θα την καταλάβει θα μπορεί να διεκδικήσει την έξοδο της στην Ευρώπη μέσω των αγώνων κατάταξης.

Να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός συμφωνεί με την πρόταση.

Σε ό,τι αφορά την ανακατανομή των εσόδων από τα τηλεοπτικά ούτε εδώ υπάρχει διαφωνία, πολύ δε περισσότερο από την στιγμή που οι μεγάλοι, χάνουν μεν λεφτά από την μείωση του κριτηρίου της εμπορικότητας (ένα από τα κριτήρια από τα οποία γίνεται η "μοιρασιά"), αλλά μέσω διαφόρων μπόνους η μείωση θα είναι μικρή.

24MEDIA NETWORK