Οι δύο το βαθμό, ο Ιωνικός τις εντυπώσεις

Το γκολ του Μαχλά στο πέμπτο λεπτό της συνάντησης ήταν αρκετό ώστε να δώσει ρυθμό και αρκετές ευκαιρίες στο παιχνίδι του Ιωνικού με τον ΟΦΗ. Οι Κρητικοί, όμως, δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το υπέρ τους σκορ και ο Μακόρ με... ολίγη από Κοΐμπρα ισοφάρισε για τον Ιωνικό στο τελικό 1-1. Αποβλήθηκε στο τέλος ο Ρουμπάκης, στο επίκεντρο των φιλάθλων ο Βλάχος.

Οι δύο το βαθμό, ο Ιωνικός τις εντυπώσεις

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ζωιτός


Το γκολ του Μαχλά στο πέμπτο λεπτό της συνάντησης στάθηκε ικανόνα δώσει έναν υποτυπώδη ρυθμό στο παιχνίδι του Ιωνικού με τον ΟΦΗ. Οι Κρητικοί, όμως, δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το υπέρ τους σκορ και ο Μακόρ με... ολίγη από Κοΐμπρα ισοφάρισε στις καθυστερήσειςγια τον Ιωνικό στο τελικό 1-1. Αποβλήθηκε ο Ρουμπάκης, στο επίκεντρο των φιλάθλων ο Βλάχος.

Ο Σάκης Τσιώλης παρέταξε την ομάδα του σε σχήμα 4-3-3 με τους Μακόρ, Κωνσταντινίδη και Κοΐμπρα να επωμίζονται το καθήκον του σκοραρίσματος των γηπεδούχων. Στον αντίποδα, ο Μαχλάς και ο Νουαφόρ είχαν αναλάβει αυτόν τον ρόλο, με τον πρώτο σκόρερ των Κρητικών να κάνει τη δουλειά του με την πρώτη ευκαιρία. Ηταν το πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Ντεγιάνοφ εκτέλεσε ένα κοντινό… κόρνερ από τα δεξιά, ο Μαχλάς έπιασε ένα "χλιαρό" σουτ, αλλά ο Μπεκιάι έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και το 1-0 υπέρ των φιλοξενουμένων ήταν γεγονός.

Οι Κρητικοί, μάλιστα, δεν περιορίστηκαν σε αυτό το γκολ και ήταν αυτοί που είχαν τα ηνία του αγώνα και ακολούθως. Ένα σουτ του Ντα Κόστα (λίγο άουτ) στο 12’ ήταν μία εκ των ελάχιστων προσπαθειών του Ιωνικού στην αρχή. Ο τεχνικός των Νικαιωτών προέβη σε αλλαγή μόλις στο 23’, όταν ο Κινγκ πέρασε στον αγώνα σε θέση λίμπερο, ενώ ο Γκούτμαν αποχώρησε. Δύο λεπτά αργότερα, ο νεοεισελθόντας ποδοσφαιριστής ανέκοψε τον Χατσατριάν, τη στιγμή που βρισκόταν σε θέση τετ-α-τετ απέναντι στον Μπεκιάι. Με το πέρασμα των λεπτών ο Μαχλάς μπλοκαρίστηκε, ενώ Μακόρ οπισθοχώρησε ώστε να βοηθάει περισσότερο στον ανασταλτικό τομέα.

*** Ο Βαγγέλης Βλάχος αποδοκιμάστηκε από τους φίλους του Ιωνικού, της πρώην ομάδας του.

*** Στο γήπεδο της Νίκαιας υπήρχαν και περίπου πενήντα φίλαθλοι του ΟΦΗ.

*** Από το 62' ως το 64'παίκτες καιφίλοι του Ιωνικού ζήτησαν πέναλτι σε τρεις φάσεις!

*** Οι φίλοι των γηπεδούχοι φώναζαν περιπαικτικά στο Βλάχο: "Βάλε μέσα τον Ισά". Ως γνωστόν, ο Νοτιοαφρικανός βρίσκεται ανάμεσα στις δύο ομάδες.

*** Στα μέσα του δευτέρου μέρους, κι ενώ η ένταση ήταν μεγάλη, ένα άνθρωπος από τον πάγκο του ΟΦΗ διαπληκτίστηκε με άτομο από την εξέδρα των επισήμων και στη συνέχεια οι περαιτέρω φωνές ήταν αναπόφευκτες.

*** Εντονα ήταν τα παράπονα (ιδιαίτερα των γηπεδούχων) για τη διαιτησία του Γερμανάκου, ο οποίος σφύριζε υπέρ του δέοντος.

Το 3-4-3 του Ιωνικού απέδιδε καρπούς με τον καιρό και η ομάδα ανέβαινε σταδιακά. Η αριστερή της πτέρυγα (κυρίως με Ντα Κόστα και Μελαμπιανάκη) αποτέλεσε τον "κινητήριο μοχλό" και στο 33’ ο Κωνσταντινίδης έχασε καλή ευκαιρία με κεφαλιά (απομάκρυνε δύσκολα ο Σηφάκης). Στο 40ό λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους, όταν ο Μακόρ δύο φορές νικήθηκε από τον διεθνή τερματοφύλακα του ΟΦΗ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Λετιέρι, με σουτ μέσα από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα να… ξύσει το δεξί δοκάρι του Σηφάκη. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Μακόρ προτίμησε να αναλάβει μόνος του μία προσπάθεια (ο Τσιμπλίδης ήταν μόνος του από τα πλάγια) και το σουτ του πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, η επιθυμία του Σάκη Τσιώλη ήταν διάχυτη. Μόλις στο 51ο λεπτό πέρασε ο Περόνε στη θέση του Μελαμπιανάκη και αριστερό μπακ πλέον στην ομάδα ήταν ο… Ντα Κόστα. Ο Μακόρ ανέβηκε ψηλά και πάλι και οι τέσσερις… επιθετικοί του Ιωνικού προσπαθούσαν να απαντήσουν στο γκολ του Μαχλά. Ενα λεπτό μετά την αλλαγή, ο Μακόρ βρέθηκε προ του Σηφάκη, αλλά τον πρόλαβαν οι αμυντικοί των φιλοξενουμένων. Η απάντηση του Βαγγέλη Βλάχου ήρθε στο 56’, όταν πέρασε τον Δέντσα στο κέντρο αντί του Ντεγιάνοφ, ώστε να ενισχύσει τον ανασταλτικό τομέα στην ομάδα του. Στο 59' ο Νουαφόρ έχασε μεγάλη ευκαιρία σε τετ-α-τετ με τον Μπεκιάι μετά από πάσα του Χατσατριάν. Στο 60ό λεπτό, εκτέλεση φάουλ του Μακόρ, η μπάλα "έγλειψε" το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του ΟΦΗ.

Στο 62ο λεπτό ο Τριανταφύλλου πέρασε στη θέση του Σταυρακάκη, ώστε να βοηθάει από τα δεξιά τους δύο κυνηγούς του ΟΦΗ, εκμεταλλευόμενος του κενούς χώρους από την αριστερή πλευρά του Ιωνικού (αφού ο Ντα Κόστα προωθούταν συχνά). Μάλιστα, ο παίκτης του ΟΦΗ είχε μία καλή στιγμή στο 68’, χωρίς, όμως, να καταφέρει να νικήσει τον Μπεκιάι. Στο 73ο λεπτό, κι ενώ ο Ιωνικός συνέχιζε να πιέζει ασφυκτικά τον ΟΦΗ, ο Ντα Κόστα εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά και ο Τσιμπλίδης, εξ επαφής και με εξουδετερωμένο τον Σηφάκη, έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μαχλάς κέρδισε μία κόντρα από τον Κινγκ, αλλά από πλάγια θέση το σουτ του δεν είχε τύχη. Στο 72’, ο Περόνε έπιασε ένα δυνατό γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι και ανάγκασε τον Σηφάκη να κάνει μία εντυπωσιακή απόκρουση ώστε να διώξει τη μπάλα. Η εικόνα του αγώνα οδήγησε τον Βλάχο στην αντικατάσταση του Νουαφόρ με τον Αδάμο, ώστε να ενισχύσει το κέντρο της άμυνάς του εν όψει των τελευταίων λεπτών.

Στο 80’ ήταν η σειρά του Κοΐμπρα να απειλήσει, αλλά ο Σηφάκης δήλωσε και πάλι "παρών" και με τα πόδια έδιωξε. Στο 87ο λεπτό ο Ρουμπάκης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του στον αγώνα και αποβλήθηκε. Με παίκτη λιγότερο ο ΟΦΗ δεν άντεξε και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μακόρ έπιασε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, ο Κοΐμπρα παρεμβλήθηκε και η μπάλα πέρασε πάνω από τον Σηφάκη, στη μοναδική φορά που νικήθηκε.


Oι συνθέσεις

Ιωνικός: Μπεκιάι, Πουλόπουλος, Τσιμπλίδης (71' Μενδρινός), Ντα Κόστα, Κοΐμπρα, Μακόρ, Μελαμπιανάκης (51' Περόνε), Βουρεξάκης, Κωνσταντινίδης, Γκούτμαν (23' Κινγκ), Λετιέρι

ΟΦΗ: Σηφάκης, Κουνενάκης, Σταυρακάκης (62' Τριανταφύλλου), Πίτσος, Μαχλάς, Χατζιαντριάν, Νουαφόρ (73' Αδάμος), Γκονζάλες, Ρουμπάκης, Ντεγιάνοφ (56' Δέντσας), Ντάβιντσον

Διαιτητής: Γερμανάκος (Αθηνών)
Σκόρερ: 94' Κοΐμπρα - 5' Μαχλάς
Κίτρινες: Χατζιαντριάν, Ρουμπάκης (2)
Κόκκινη: Ρουμπάκης
Εισιτήρια: 1.031
Εισπράξεις: 6.839 ευρώ





News 24/7

24MEDIA NETWORK