Οι ενδεκάδες ΑΕΚ και Ολυμπιακού αν ο τελικός γινόταν αύριο

Με όσους παίκτες έχουν μείνει στα ρόστερ τους από την σεζόν 2019-2020 θα παραταχθούν ΑΕΚ και Ολυμπιακός στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Αν αυτός γινόταν αύριο, ποιες θα ήταν οι ενδεκάδες των Μάσιμο Καρέρα και Πέδρο Μαρτίνς; Το Contra.gr αναλύει.

Μπακάκης και Σβάρνας επιχειρούν να σταματήσουν τον Ραντζέλοβιτς, στο ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ στο Φάληρο, στα playoffs της Super League 2019-2020. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Μπακάκης και Σβάρνας επιχειρούν να σταματήσουν τον Ραντζέλοβιτς, στο ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ στο Φάληρο, στα playoffs της Super League 2019-2020. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας για τη σεζόν 2019-2020 θα διεξαχθεί στις 30 Αυγούστου. ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα συγκρουστούν για το τρόπαιο, με τους παίκτες που έχουν... απομείνει από τα περσινά ρόστερ, όπως αποφάσισε η ΕΠΟ. Κάτι που σημαίνει πως όσοι ποδοσφαιριστές έχουν αποκτηθεί μέχρι στιγμής από τις δύο ομάδες δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι δεδομένα δεν θα παρακολουθήσουμε όσα περιμέναμε ένα περίπου μήνα πριν. Το δεύτερο συμπέρασμα είναι πως ο θεσμός συνεχίζει να χάνει ολοένα και περισσότερη από τη λάμψη του κάθε χρόνο.

Πάμε όμως στα αγωνιστικά. Τι θα βλέπαμε στο χορτάρι αν ο τελικός γινόταν αύριο; Πώς θα διαχειρίζονταν τα δεδομένα οι Μάσιμο Καρέρα και Πέδρο Μαρτίνς; Οι προπονητές είναι πάντα εκείνοι που αναγκάζονται να προσαρμοστούν στις συνθήκες που διαμορφώνονται από εξωγενείς παράγοντες και τόσο ο Ιταλός τεχνικός, όσο και ο Πορτογάλος δεν αποτελούν εξαίρεση.

Με 3-5-2 και Λάτσι η ΑΕΚ

Οι απώλειες για τον Καρέρα μέχρι στιγμής είναι οι Μπάρκας, Χουλτ, Βράνιες και Αραούχο. Έχουν ολοκληρώσει τη συνεργασία τους με την ΑΕΚ και δεν βρίσκονται πια στο ρόστερ. Να σημειώσουμε πως ακόμη κι αν οι δύο τελευταίοι επέστρεφαν τώρα στην ΑΕΚ, πάλι δεν θα είχαν δικαίωμα συμμετοχής, έστω κι αν βρίσκονταν στο ρόστερ όλο το προηγούμενο διάστημα. Η εργασιακή τους σχέση με τον σύλλογο έχει τελειώσει, ανήκουν αλλού και θα λογίζονταν ως νεοαποκτηθέντες. Όπως γαι παράδειγμα ο Εμάνουελ Ινσούα που δεν μπορεί να αγωνιστεί στον τελικό. Εκτός μάχης έχουν τεθεί και οι Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος ελέω τραυματισμού.

Αν ο Καρέρα έπρεπε να επιλέξει την ενδεκάδα του αύριο, αυτή θα ήταν σε διάταξη 3-5-2 με τον Τσιντώτα στο τέρμα, τους Σβάρνα, Τσιγκρίνσκι και Λάτσι τριάδα στόπερ (ο Ιταλός δείχνει να προτιμά τον 18χρονο αριστεροπόδαρο από τον Οικονόμου), με τον Μπακάκη να παίρνει την δεξιά πλευρά και τον Λόπες την αριστερή. Σιμόες, Κρίστιτσιτς και Μάνταλος οι τρεις χαφ του άξονα και οι Λιβάγια-Ολιβέιρα δίδυμο στη γραμμή κρούσης.

Με 4-3-3 και... θολούρα στα μπακ ο Ολυμπιακός

Σε αντίθεση με το στρατόπεδο της ΑΕΚ, σε αυτό του Ολυμπιακού τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα. Οι 'ερυθρόλευκοι' μόλις μαζεύτηκαν ξανά για να ξεκινήσουν μια μίνι προετοιμασία, ενόψει του τελικού και της νέας σεζόν. Επομένως ο Μαρτίνς δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε συγκεκριμένες δοκιμές, όμως από τη στιγμή που οι μεταγραφές δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, τα κουκιά μοιάζουν μετρημένα και για τον Πορτογάλο τεχνικό.

Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας και Γκασπάρ είναι παρελθόν, επομένως στα άκρα της άμυνας εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό. Επί της ουσίας οι 'ερυθρόλευκοι' διαθέτουν έναν κλασικό μπακ πλευράς στο ρόστερ, τον Βασίλη Τοροσίδη... Ραφίνια, Χολέμπας, Φοντέ Καμαρά, Κούτρης, Αποστολόπουλος, Νίκολιτς, Γιάννης Μασούρας που ανήκουν στους Πειραιώτες και παίζουν τις θέσεις, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον τελικό. Στο ακραίο σενάριο που ο Μαρτίνς θα το αποφάσιζε, δικαίωμα να παίξουν στον τελικό έχουν παίκτες της Κ-19 που έχουν υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο (πχ. ο αριστερός μπακ Μαρτίνης). Από εκεί και πέρα εκτός είναι ο τραυματίας Ζοζέ Σα, ο Σουντανί που είναι στο δρόμο της επανένταξης μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Φλεβάρη, ενώ φυσικά δεν μπορούν να υπολογίζονται και όλοι όσοι επέστρεψαν από δανεισμό.

Αν ο τελικός γινόταν αύριο ο Μαρτίνς θα πήγαινε σε διάταξη 4-3-3, με τον Μπομπί Αλέν κάτω από την εστία, τον Ραντζέλοβιτς δεξιά στην άμυνα (τον έχει δοκιμάσει αποσπασματικά μέσα στη σεζόν), τους Σεμέδο - Μπα στην καρδιά της άμυνας και τον Τοροσίδη αριστερό μπακ. Με Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκη και Καμαρά στον άξονα της μεσαίας γραμμής και τους Βαλμπουενά (Φορτούνη) - Μασούρα στην πλάτη του κλασικού προωθημένου, Ελ Αραμπί.

Ένας σημαντικός αστερίσκος

Τόσο για την ΑΕΚ, όσο και για τον Ολυμπιακό αυτά θα ήταν τα πιθανά σενάρια αν το παιχνίδι γινόταν αύριο. Γιατί μεσολαβούν δέκα μέρες μέχρι τον τελικό και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν μέχρι τότε οι δύο ομάδες δεν θα έχουν άλλες απώλειες. Τόσο στην πλευρά της Ένωσης, αλλά κυρίως σε αυτή των 'ερυθρολεύκων', εξακολουθεί να υπάρχει ενδιαφέρον ομάδων του εξωτερικού για ποδοσφαιριστές τους. Αν και η λογική λέει πως αμφότερες θα προσπαθούσαν να μεταθέσουν τις όποιες εξελίξεις για μετά τις 30 Αυγούστου...

News 24/7

24MEDIA NETWORK