Οι "φευγάτοι" Πέδρο Λεόν και Νιάνγκ "βλέπουν" Πειραιά

Δύο ποδοσφαιριστές που απασχόλησαν έντονα στο παρελθόν τον Ολυμπιακό, αλλά οι περιπτώσεις τους δεν προχώρησαν λόγω αντικειμενικών δυσκολιών, πλέον βλέπουν πολύ ζεστά το ενδεχόμενο μετακίνησής τους στον Πειραιά.

Οι "φευγάτοι" Πέδρο Λεόν και Νιάνγκ "βλέπουν" Πειραιά

Πρόκειται για τον Πέδρο Λεόν της Χετάφε και τον Εμπαγέ Νιάνγκ της Μίλαν. Ο πρώτος αποτελεί διαχρονικό πόθο του Μίτσελ, καθώς είναι ένας από τους παίκτες που ανέδειξε στα τμήματα υποδομής της Ρεάλ, Οι "ερυθρόλευκοι" με εισήγηση του 51χρονου κόουτς είχαν κινήσει "γη και ουρανό" για να τον αποκτήσουν πριν από ενάμιση χρόνο, όταν ακόμη έπαιζε ως δανεικός από τη "βασίλισσα" στην Χετάφε, ωστόσο, εκεί που δεν το περίμενε κανείς η τωρινή του ομάδα δαπάνησε 5.000.000 ευρώ και απέκτησε τα δικαιώματά του. Ήταν η χρονική περίοδος που ο Ολυμπιακός αγόρασε τελικά από τη Χετάφε τον Μιγκέλ Τόρες, ο οποίος, επίσης, ήταν εισήγηση του Μίτσελ, άσχετα αν δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα λόγω ευπάθειας σε τραυματισμούς.

Ο Λεόν, η περίπτωση του οποίου "ελέγχεται" από τον μάνατζερ του Μίτσελ, Μαριάνο Αγιλάρ, πραγματοποίησε και πέρυσι μία πολύ καλή σεζόν, ωστόσο, φέτος λόγω προβλημάτων στις σχέσεις του με τη διοίκηση και τον προπονητή έχει μπει στο περιθώριο. Είναι, λοιπόν, η κατάλληλη στιγμή και για τον ίδιο και για τον Ολυμπιακό από τη στιγμή που ο κόουτς εξακολουθεί να τον θέλει, για να γίνει νέα προσπάθεια απόκτησής του. Αυτό αναμένεται να συμβεί σε συνάρτηση με την επιθυμία του Αρσέν Βενγκέρ να κρατήσει στο ρόστερ της Άρσεναλ τον Τζόελ Κάμπελ, ο οποίος αποτελεί και το νούμερο 1 στόχο του Ολυμπιακού για να ενισχύσει τα άκρα της επίθεσης.

Οι "φευγάτοι" Πέδρο Λεόν και Νιάνγκ "βλέπουν" Πειραιά

Ο 28χρονος Λεόν δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2017, κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστεί ένα αρκετά μεγάλο ποσό προκειμένου να πιάσει λιμάνι. Από την άλλη πλευρά, όμως, λόγω του ότι δεν είναι πλέον βασικός στη Χετάφε, είναι εφικτό να τεθεί θέμα δανεισμού του έως το τέλος της περιόδου με οψιόν αγοράς για το προσεχές καλοκαίρι.

Παράλληλα, ένας ακόμη γνωστός ατζέντης που συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια με τον Ολυμπιακό, ο Μίνο Ραϊόλα, εκπροσωπεί τον ταλαντούχο 20χρονο Νιάνγκ, ο οποίος φέτος δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Ιντζάγκι. Έχει αγωνιστεί μόλις σε τρία παιχνίδια πρωταθλήματος με τη Μίλαν κι αυτά ως αλλαγή με συνολικό χρόνο συμμετοχής τα 28 λεπτά.

Πρόκειται για πολύ προικισμένο τεχνικά ποδοσφαιριστή, πλήρους μέλλοντος, ο οποίος είναι και ιδιαίτερα ταχύς. Συγκεντρώνει δηλαδή τα στοιχεία που θέλει ο Μίτσελ για τα άκρα, αλλά και για την κορυφή της επίθεσης, καθώς μπορεί να αγωνιστεί και σε αυτό το ρόλο. Το συμβόλαιό του Νιάνγκ, λήγει επίσης το καλοκαίρι του 2017, αλλά οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως είναι έτοιμος για… αναχώρηση πριν αλλάξει ο χρόνος!

Οι "φευγάτοι" Πέδρο Λεόν και Νιάνγκ "βλέπουν" Πειραιά

Από ‘κει και πέρα, τα νεότερα σε ό,τι αφορά το κέντρο της άμυνας αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός θα επισημοποιήσει σύντομα το ενδιαφέρον του για τον Μπρούνο Άλβες, για την περίπτωση του οποίου σας ενημερώσαμε από χθες. Ο 33χρονος Πορτογάλος στόπερ, ο οποίος ανήκει στη Φενέρμπαχτσε, ελέγχεται από το γραφείο του διάσημου συμπατριώτη του Χόρχε Μέντες, ο οποίος, όμως, έχει συνεργασία με τον Αγιλάρ και κατ’ επέκταση με τον Ολυμπιακό, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στην αγορά του Ρομπέρτο Χιμένεθ από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Δεν είναι εύκολη υπόθεση για τους πρωταθλητές Ελλάδας να αποκτήσουν τον πρώην άσο της Ζενίτ, ωστόσο, υπάρχει διάθεση για υπέρβαση, ενώ θα του προταθούν περισσότερα χρήματα κι από εκείνα που προβλέπει το συμβόλαιο του Αμπιντάλ. Σχετικά με τον Σουηδό Ελάντερ της Μάλμε, θέμα απόκτησής του μπορεί να τεθεί μόνο αν ο Ολυμπιακός κινηθεί για την απόκτηση αριστεροπόδαρου στόπερ, γεγονός που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες λόγω της επιστροφής του Δημήτρη Σιόβα. Αν, ωστόσο, κριθεί αναγκαίο να έρθει κι άλλος αριστερός κεντρικός αμυντικός, δεν αποκλείεται να γίνει κίνηση, προκειμένου να αποκτηθούν και Μπρούνο Άλβες και ο Ελάντερ!

Οι "φευγάτοι" Πέδρο Λεόν και Νιάνγκ "βλέπουν" Πειραιά
WWW.IMAGO7.ORG

Παράλληλα, "τρέχει" και η υπόθεση Πουλίδο, με την αισιοδοξία να είναι διάχυτη στην Πλατεία Αλεξάνδρας αναφορικά με αίσια έκβαση της υπόθεσης, το αργότερο έως τις αρχές του Γενάρη. Ενόψει της εκδίκασης στο CAS, Ολυμπιακός και παίκτης εκτιμούν πως θα μείνει ελεύθερος έστω και με προσωρινό δελτίο και μόλις αυτό συμβεί θα γίνει κάτοικος Πειραιά, με την προοπτική να ενισχύσει το συντομότερο τη γραμμή κρούσης της ομάδας.

Σε ό,τι αφορά τις αποχωρήσεις πλην του Αμπιντάλ, ο οποίος θα κρεμάσει τα παπούτσια του μεσούσης της περιόδου, "φευγάτοι" θεωρούνται από το μεγάλο λιμάνι και οι Ντουρμάζ, Γκαζαριάν, ίσως και ο Σαλίνο, ο οποίος έχει χρησιμοποιηθεί ελάχιστα ως τώρα. Το μέλλον του Βραζιλιάνου μπακ, ωστόσο, μπορεί να πάει μέχρι το καλοκαίρι και τότε να ληφθούν οριστικές αποφάσεις. Για τον Ντουρμάζ δεν πρέπει να αποκλειστεί το σενάριο από την Τουρκία που προβλέπει πιθανή ανταλλαγή του με τον Άλβες, καθώς η Φενέρμπαχτσε είχε εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του και το καλοκαίρι πριν πάρει μεταγραφή για τον Ολυμπιακό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK