Οι φίλαθλοι της Λίβερπουλ ζητούν τον Τζέραρντ για αντικαταστάτη του Κλοπ, επιλογή της καρδιάς ή του μυαλού;

Ο θρύλος της Λίβερπουλ φαίνεται πως έχει πολλούς υποστηριχτές εντός και εκτός συλλόγου, με αξιοκρατικά κριτήρια όμως είναι πράγματι η ενδεδειγμένη επιλογή;

Οι φίλαθλοι της Λίβερπουλ ζητούν τον Τζέραρντ για αντικαταστάτη του Κλοπ, επιλογή της καρδιάς ή του μυαλού;
COPYRIGHT 2024 THE ASSOCIATED PRESS. ALL RIGHTS RESERVED

Οι "Κόκκινοι" βρίσκονται σε αναζήτηση νέου προπονητή από τότε που ο Κλοπ δημοσιοποίησε ότι θα αποχωρήσει από τον σύλλογο στο τέλος της τρέχουσας σεζόν. Τους τελευταίους μήνες είχαν ακουστεί πολλά ονόματα και μάλιστα ένα από αυτά, ο Ρούμπεν Αμορίμ, φαινόταν να έχει δώσει τα χέρια με τον σύλλογο, πληροφορία που καταρρίφθηκε αργότερα.

Παρά ταύτα, η αναζήτηση συνεχίζεται για την Λίβερπουλ και ο κόσμος φέρεται να έχει ήδη επιλέξει -πιθανώς με συναισθηματικά κριτήρια- πως ο Στίβεν Τζέραρντ είναι η σωστή επιλογή για τον πάγκο. Μάλιστα, από τα δύο χιλιάδες άτομα που πήραν μέρος σε σχετκή έρευνα που διεξήχθηκε το 41% των οπαδών θέλει να δει τον Τζέραρντ στο τιμόνι, ενώ οι Τσάμπι Αλόνσο και Ζιντάν καταλαμβάνουν το 18% και το 8% του ποσοστού των ψήφων αντιστοίχως.

Ο Τζέραρντ είχε θεωρηθεί στο πρόσφατο παρελθόν πως μπορεί δυνητικά να γίνει ο μελλοντικός προπονητής της Λίβερπουλ, αλλά η πτωτική πορεία τα τελευταία χρόνια έχει δει τη "μετοχή" του να πέφτει δραματικά. Να σημειωθεί πως ο πρώην διεθνής Άγγλος είναι σήμερα επικεφαλής της Αλ Σαμπάμπ της Saudi Pro League, η οποία βρίσκεται στην ένατη θέση με 35 βαθμούς σε 28 αγώνες.

Αντικειμενικά μιλώντας, δεν αξίζει μία μεγάλη ομάδα όπως η Λίβερπουλ να έχει ως κανονικό προπονητή κάποιον ο οποίος αφού απολύθηκε από την Άστον Βίλα μετακόμισε στην Σαουδική Αραβία. Όποιος έχει όραμα και ικανότητες δύσκολα θα επέτρεπε στον εαυτό του να καταλήξει σε αντίστοιχους προορισμούς παρά τα χρήματα.

Αυτή την στιγμή η ομάδα δεν έχει την πολυτέλεια να λαθέψει στη μία από τις πιο σημαντικές της αποφάσεις τα τελευταία χρόνια. Η παρακαταθήκη, το "έτοιμο μαγαζί" του Κλοπ πρέπει να μεταβιβαστεί με αξιοκρατικά και μόνο κριτήρια. Οτιδήποτε διαφορετικό μπορεί να υπονομεύσει την προσπάθεια και δουλειά τόσων χρόνων. Ο Κλόπ ενημέρωσε άμεσα για να υπάρχει χρονικό περιθώριο να επιλεχθεί ο καλύτερος και δύσκολα μπορεί κάποιος να πείσει ότι ο Τζέραρντ -με την μέχρι τώρα προπονητική του πορεία- είναι αυτό το πρόσωπο.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Μουρίνιο ξαναχτυπά, τα ονόματα που ήθελε να απομακρύνει βρίσκονται ακόμη στην Γιουνάιτεντ

Η LaLiga έχει λειψό VAR και 3 εκατομμύρια στην τσέπη

News 24/7

24MEDIA NETWORK