Οι φίλοι της Γκλάντμπαχ βρήκαν τρόπο να τρυπώσουν στο Borussia Park

Κεκλεισμένων των θυρών επέστρεψε η δράση στην Bundesliga, ωστόσο 13000 φίλοι της Γκλάντμπαχ κατάφεραν να δώσουν μια νότα συμπαράστασης στους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους, στην αναμέτρηση με τη Λεβερκούζεν στο Borussia Park.

Οι φίλοι της Γκλάντμπαχ πλήρωσαν 19 ευρώ -που θα διατεθούν σε φιλανθρωπίες- για να έχουν ένα χάρτινο ομοίωμα τους στις εξέδρες του Borussia Park, στην αναμέτρηση με τη Λεβερκούζεν. (Marius Becker/dpa via AP)
Οι φίλοι της Γκλάντμπαχ πλήρωσαν 19 ευρώ -που θα διατεθούν σε φιλανθρωπίες- για να έχουν ένα χάρτινο ομοίωμα τους στις εξέδρες του Borussia Park, στην αναμέτρηση με τη Λεβερκούζεν. (23/5/2020) MARIUS BECKER/DPA VIA AP

Το γερμανικό πρωτάθλημα είναι το πρώτο από τα μεγάλα ευρωπαϊκά που έκανε σέντρα μετά την διακοπή που... επέβαλε η πανδημία του κορονοϊού. Μοιραία όλα τα φώτα είναι στραμμένα επάνω του, αφού ο τρόπος που θα κυλήσουν τα πράγματα εκεί θα επηρεάσουν πολύ τις εξελίξεις στις υπόλοιπες λίγκες της Γηραιάς Ηπείρου.

Φυσικά οι αναμετρήσεις γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και επιτρέπεται συγκεκριμένος αριθμός ανθρώπων (από επίσημους, παίκτες, προπονητικά και ιατρικά επιτελεία, δημοσιογράφους) που θα βρίσκονται εντός και στα πέριξ του γηπέδου στη διάρκεια μιας αναμέτρησης.

Πάντως οι φίλοι της Γκλάντμπαχ βρήκαν τον τρόπο να βοηθήσουν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους να νιώσουν περισσότερο οικεία φιλοξενώντας στο 'Borussia Park' την Λεβερκούζεν. Σε ένα μεγάλο μέρος των κερκίδων του γηπέδου 13000 οπαδοί της γηπεδούχου πήραν θέση μέσω... ομοιομάτων από χαρτόνι. Αντί του ποσού των 19 ευρώ οποιοσδήποτε οπαδός της Γκλάντμπαχ μπορούσε να εξασφαλίσει μια θέση στο 'Borussia Park', έστω και εικονικά. Πέρα από την ψυχολογική στήριξη στην ομάδα, τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από αυτή την πρωτοβουλία θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου Μαξ Έμπερλ υποστήριξε πως "τα ομοιώματα από χαρτόνι είναι ένα μνημείο. Υποτίθεται ότι δείχνουν πως το ποδόσφαιρο χωρίς τους οπαδούς δεν είναι το ίδιο. Είναι μια υπέροχη καμπάνια που δίνει μια ατμόσφαιρα στο γήπεδο".

Πάντως η αλήθεια είναι πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί και αφορούν την συμπεριφορά των παικτών, αποσκοπώντας στην υγεία τους και τον περιορισμό του κινδύνου να εκτεθούν στον ιό, δεν είναι εύκολο να τηρηθούν στο 100%. Μια ακόμη απόδειξη είναι αυτό που συνέβη στην αναμέτρηση Όσναμπρικ - Ανόβερο, όταν οι γηπεδούχοι σκόραραν ένα εξαιρετικό γκολ με τον Αμενίντο στο 47' και αγκαλιάστηκαν στους πανηγυρισμούς...

News 24/7

24MEDIA NETWORK