Οι γρηγορότεροι ποδοσφαιριστές στον κόσμο (VIDEOS)

Με αφορμή την είδηση ότι Έκτορ Μπεγερίν της Άρσεναλ έχει τρέξει τα 40μ. γρηγορότερα και από τον Γιουσέιν Μπολτ, το Contra.gr αναζήτησε καταγεγραμμένα στατιστικά σχετικά με την ταχύτητα των ποδοσφαιριστών ανά τον κόσμο.

Οι γρηγορότεροι ποδοσφαιριστές στον κόσμο (VIDEOS)

Ο 19χρονος Καταλανός, Έκτoρ Μπεγερίν, κατέρριψε το περασμένο καλοκαίρι το ρεκόρ ταχύτητας των 4,42" που κατείχε ο Θίο Γουόλκοτ στο σπριντ 40 μέτρων, βελτιώνοντας αυτή την επίδοση κατά ένα εκατοστό του δευτερολέπτου. Τα βρετανικά μέσα επανέφεραν πριν από λίγες ημέρες την είδηση στην επικαιρότητα, καθώς διαπιστώθηκε ότι ο νεαρός μπακ των "κανονιέρηδων" έτρεξε την απόσταση αυτή, γρηγορότερα απ' ό,τι είχε διανύσει ο Μπολτ τα 40μ. στην κούρσα του παγκοσμίου ρεκόρ των 100 μ. το 2009 στο Βερολίνο.

Το παγκόσμιο ρεκόρ του Μπολτ

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τις μετρήσεις, ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ είχε τρέξει τα πρώτα 40μ. στην εν λόγω κούρσα σε 4,62", ήτοι κατά 21 εκατοστά του δευτερολέπτου πιο αργά από τον Μπεγερίν.

Η μέγιστη ταχύτητα του Μπέγεριν δεν έχει καταγραφεί από την Άρσεναλ, όμως, όπως προκύπτει από το σχετικό video (πάνω), ο Μπολτ την ώρα που περνάει το όριο των 40 μέτρων στην κούρσα του, η ταχύτητά του είναι κάτι λιγότερο από 42 km/h, κάτι που ενδεχομένως να ισχύει με μικρή απόκλιση και στην περίπτωση του 19χρονου μπακ.

Αυτός είναι ο Έκτορ Μπεγερίν

Μπέιλ, ο ταχύτερος με την μπάλα στα πόδια

Τον Μάρτιο, η FIFA μαζί με την μεξικανική ομάδα, Πατσούκα, διεξήγαγαν μία έρευνα για τον ταχύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο με την μπάλα στα πόδια, με τον Γκάρεθ Μπέιλ να κατακτά την κορυφή.

Η εφημερίδα Marca μάλιστα έκανε μια προσπάθεια να αποδώσει μέσω infographic τις διαφορές του Μπολτ με τον Γκάρεθ Μπέιλ.

Οι γρηγορότεροι ποδοσφαιριστές στον κόσμο (VIDEOS)

Έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός ότι στη 2η θέση της εν λόγω μέτρησης βρίσκεται ο 22χρονος Μεξικανός (με γερμανικές ρίζες) Γιούργκεν Νταμ, ο οποίος αγωνίζεται στην Πατσούκα. Την πρώτη τετράδα συμπληρώνουν οι Αντόνιο Βαλένσια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άαρον Λένον της Έβερτον.

Αναλυτικά η πρώτη 10άδα:

Γκάρεθ Μπέιλ - Ρεάλ Μαδρίτης - 36.9 km/h

Γιούργκεν Νταμ - Πατσούκα - 35.26 km/h

Αντόνιο Βαλένσια - Μάνστσεστερ Γιουνάιτεντ - 35.1 km/h

Άαρον Λένον - Έβερτον - 33.8 km/h

Κριστιάνο Ρονάλντο - Ρεάλ Μαδρίτης - 33.6 km/h

Τίο Γουόλκοτ - Άρσεναλ - 32.7 km/h

Λιονελ Μέσι - Μπαρτσελόνα - 32.5 km/h

Γουέιν Ρούνεϊ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - 31.2 km/h

Φρανκ Ριμπερί - Μπάγερν Μονάχου - 30.7 km/h

Σέρχιο Ράμος - Ρεάλ Μαδρίτης - 30.6 km/h

Tο γκολ Μπέιλ στον περσινό τελικό του Copa Del Rey

Το ρεκόρ του Ρόμπεν

Στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το περασμένο καλοκαίρι, ο Άριεν Ρόμπεν πέτυχε ένα εξαιρετικό τέρμα στο 5-1 της Ολλανδίας επί της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ισπανίας, όταν κατάφερε να ξεπεράσει στο σπριντ τον Σέρχιο Ράμος (10ος στην παραπάνω λίστα με τους ταχύτερους με την μπάλα στα πόδια) σκοράροντας στην εξέλιξη της φάσης.

Το γκολ του Ρόμπεν κόντρα στην Ισπανία

Στις 17 Ιουνίου, η ισπανική εφημερίδα "AS" κυκλοφόρησε με το παρακάτω πρωτοσέλιδο, σημειώνοντας ότι ο Ρόμπεν έπιασε τα 37 km/h στην προσπάθειά του να ξεπεράσει τον Σέρχιο Ράμος και να πετύχει το 5ο γκολ των "οράνιε".

Οι γρηγορότεροι ποδοσφαιριστές στον κόσμο (VIDEOS)
© AS

Αν και δεν υπάρχει σαφής εξήγηση για τα δεδομένα της μέτρησης και τα κριτήρια βάσει στα οποία στηρίχτηκε το εν λόγω ρεκόρ, ο Ρόμπεν στην προσπάθειά του να ξεπεράσει τον αντίπαλό του στο σπριντ, δεν κουβαλούσε, αλλά κυνηγούσε την μπάλα.


*Η ταχύτητα του Μπολτ αφορά το peak την ώρα που περνά το όριο των 40μ.
** H ταχύτητα του Μπέιλ αφορά στη μέγιστη τιμή που έχει καταγραφεί με την μπάλα στα πόδια
*** Η ταχύτητα του Ρόμπεν αφορά στη μέγιστη τιμή που καταγράφηκε στο παιχνίδι του Μουντιάλ 2014, Ολλανδία-Ισπανία

News 24/7

24MEDIA NETWORK