Οι κλήσεις του Αθλητικού Δικαστή

Το Πρωτοβάθμιο Δικαιοδοτικό Όργανο της Ε.Π.Α.Ε., κάλεσε σε απολογία, την Πέμπτη 27/10/2005 και ώρα 09:30 τις παρακάτω ΠΑΕ και φυσικά πρόσωπα:

Οι κλήσεις του Αθλητικού Δικαστή

Το Πρωτοβάθμιο Δικαιοδοτικό Όργανο της Ε.Π.Α.Ε., κάλεσε σε απολογία, την Πέμπτη 27/10/2005 και ώρα 09:30 τις παρακάτω ΠΑΕ και φυσικά πρόσωπα:

Την ΠΑΕ ΑΕΚ γιατί πριν την έναρξη του αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ – ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και κατά την είσοδο των διαιτητών στον αγωνιστικό χώρο, καθώς επίσης και στο 2΄ και 71΄ λεπτό του αγώνα, φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφωνούσαν υβριστικό σύνθημα κατά του διαιτητή. Με την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο φίλαθλοι της ιδίας ομάδας άναψαν έξι (6) βεγγαλικά χωρίς να τα ρίξουν στον αγωνιστικό χώρο. Επίσης μετά την επίτευξη του πρώτου τέρματος της ομάδας τους στο 85΄ λεπτό του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης άναψαν πέντε-έξι (5-6) βεγγαλικά χωρίς να τα ρίξουν στον αγωνιστικό χώρο.
Επί παραβάσει του άρθρου, 41 Ζ παρ. 3 γ Ι του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.

Την ΠΑΕ ΟΦΗ γιατί στον αγώνα ΠΑΕ ΟΦΗ – ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και με την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο φίλαθλοι της εγκαλουμένης άναψαν δύο (2) φωτοβολίδες. Στο 18΄ και 19΄ λεπτό του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφώνησαν υβριστικά συνθήματα. Στο 65΄ λεπτό του αγώνα και με την επίτευξη τέρματος της ομάδας τους φίλαθλοι της εγκαλουμένης έριξαν δύο (2) καπνογόνα πέριξ του αγωνιστικού χώρου.
Επί παραβάσει του άρθρου, 41 Ζ παρ. 3 γ Ι του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.

Την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ γιατί στον αγώνα ΠΑΕ ΟΦΗ – ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και με την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο φίλαθλοι της εγκαλουμένης άναψαν τέσσερις (4) φωτοβολίδες, δύο (2) εκ των οποίων έριξαν προς τον αγωνιστικό χώρο ενώ εκφώνησαν το σύνθημα «έξω οι τσάτσοι του Βαρδινογιάννη». Στο 13΄ λεπτό του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφώνησαν κατά του διαιτητή υβριστικό σύνθημα. Επίσης στο 18΄ και 19΄ λεπτό του αγώνα περίπου, φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφώνησαν υβριστικά συνθήματα.
Επί παραβάσει του άρθρου, 41 Ζ παρ. 3 γ Ι του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.

Την ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ Α.Ο γιατί κατά την διάρκεια του αγώνα ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ Α.Ο.– ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφωνούσαν υβριστικά συνθήματα.
Επί παραβάσει του άρθρου 41 Ζ παρ 3γ Ι του Ν.2725/1999 όπως ισχύει.

Την ΠΑΕ ΑΠ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ και τον Ν. ΖΑΛΙΚΑ( βοηθός προπονητή) γιατί στο 75’ λεπτό του αγώνα ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ Α.Ε.– ΠΑΕ ΑΠ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ο βοηθός προπονητή της εγκαλουμένης Ν. Ζαλίκας, διαμαρτυρήθηκε έντονα με χειρονομίες στον τέταρτο διαιτητή του αγώνα με αποτέλεσμα την απομάκρυνσή του από τον αγωνιστικό χώρο.
Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5, 13 παρ. 6ζ , 30.

Την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ γιατί στο 38΄και 66΄λεπτό του αγώνα ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ – ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφώνησαν κατά του διαιτητή υβριστικό σύνθημα. Στο 40΄ λεπτό του αγώνα φίλαθλοι της ιδίας ομάδας εκφώνησαν υβριστικό σύνθημα κατά του επόπτη. Επίσης στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα φίλαθλοι της ιδίας ομάδας εκφώνησαν υβριστικό σύνθημα.
Επί παραβάσει του άρθρου, 41 Ζ παρ. 3 γ Ι του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.

Την ΠΑΕ ΠΑΟΚ γιατί στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ και με την είσοδο της ομάδας τους φίλαθλοι της εγκαλουμένης άναψαν βεγγαλικά και έριξαν ένα (1) καπνογόνο. Στο 17 και 27΄ λεπτό του αγώνα και με την επίτευξη των δύο πρώτων τερμάτων της ομάδας τους φίλαθλοι της εγκαλουμένης άναψαν βεγγαλικά στις κερκίδες. Στο 28΄ λεπτό του αγώνα φίλαθλοι της ιδίας ομάδας φώναξαν εν χορώ υβριστικό σύνθημα. Στο 38΄, 40΄, 44΄ και 75΄ λεπτό του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφώνησαν υβριστικά συνθήματα. Επίσης στο 85΄ λεπτό του αγώνα οι ως άνω φίλαθλοι εκφώνησαν υβριστικό σύνθημα.
Επί παραβάσει του άρθρου, 41 Ζ παρ. 3 γ Ι του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.

Την ΠΑΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ και τον Ι. ΚΑΡΡΑ του Δημητρίου (εκπρόσωπος) γιατί στο 38΄λεπτό του αγώνα ΠΑΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ – ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ ο εκπρόσωπος της εγκαλουμένης Ι. ΚΑΡΡΑΣ του Δημητρίου διαμαρτυρήθηκε έντονα και με χειρονομίες σε απόφαση του διαιτητή του αγώνα με αποτέλεσμα την απομάκρυνσή του από τον αγωνιστικό χώρο. Μετά τη λήξη του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφώνησαν υβριστικό σύνθημα. Επίσης μετά το τέλος του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης που αποχωρούσαν από το γήπεδο πέταξαν πέτρες προς τη θύρα που βρίσκονταν περίπου 100 οπαδοί του Εθνικού Αστέρα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι ένας φίλαθλος της φιλοξενούμενης ομάδας ονόματι Λάζαρος Κιβωτός ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου του έγινε συρραφή των τραυμάτων.
Επί παραβάσει του άρθρων 1, 5, 13 παρ. 6ζ , 30 του ΚΑΠ και 41 Ζ παρ. 3 γ Ι του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.

Την ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ γιατί στο 34΄λεπτό του αγώνα ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΠΑΕ ΑΣΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, φίλαθλοι της εγκαλουμένης εξύβριζαν τον διαιτητή του αγώνα με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα προκειμένου να γίνουν συστάσεις από τα μεγάφωνα. Στο 13΄ και 61΄ λεπτό του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης άναψαν από ένα (1) βεγγαλικό. Κατά τη διάρκεια του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφωνούσαν υβριστικά συνθήματα. Με την επίτευξη του πρώτου τέρματος της ομάδας τους φίλαθλοι της ιδίας ομάδας άναψαν δύο (2) βεγγαλικά ενώ ταυτόχρονα εκφωνούσαν υβριστικό σύνθημα. Στο 61΄ λεπτό του αγώνα και με την επίτευξη του δεύτερου τέρματος της ομάδας τους περίπου είκοσι (20) φίλαθλοι της εγκαλουμένης εισήλθαν πανηγυρίζοντας στο ταρτάν του γηπέδου και απομακρύνθηκαν με την επέμβαση της αστυνομίας.
Επί παραβάσει του άρθρου, 41 Ζ παρ. 3 γ Ι του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.

Την ΠΑΕ ΑΣΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ γιατί στο 38΄λεπτό του αγώνα ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΠΑΕ ΑΣΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ φίλαθλοι της εγκαλουμένης εξύβριζαν τον διαιτητή του αγώνα με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα προκειμένου να γίνουν συστάσεις από τα μεγάφωνα. Στο 53΄ λεπτό του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης άναψαν και έριξαν ένα (1) βεγγαλικό στον περιβάλλοντα αγωνιστικό χώρο. Κατά τη διάρκεια του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφωνούσαν υβριστικά συνθήματα. Μετά τη λήξη του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης έριξαν άδειες φιάλες νερού και κέρματα στον περιβάλλοντα αγωνιστικό χώρο.
Επί παραβάσει του άρθρου, 41 Ζ παρ. 3 γ Ι του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.

Την ΠΑΕ ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 και τον Β. ΣΤΡΑΒΟΠΟΔΗ (εκπρόσωπος) γιατί στο 18΄λεπτό του αγώνα ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 – ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ και με την επίτευξη τέρματος της ομάδας τους φίλαθλοι της εγκαλουμένης άναψαν δύο (2) βεγγαλικά χωρίς να τα ρίξουν στον αγωνιστικό χώρο. Στο 24΄ λεπτό του αγώνα φίλαθλοι της ιδίας ομάδας εκφώνησαν υβριστικό σύνθημα. Στο 81΄ λεπτό του αγώνα απομακρύνθηκε από τον αγωνιστικό χώρο ο εκπρόσωπος της εγκαλουμένης Β. ΣΤΡΑΒΟΠΟΔΗΣ διότι διαμαρτυρήθηκε έντονα σε απόφαση του διαιτητή. Στο 89΄ λεπτό του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης έριξαν ένα (1) πλαστικό μπουκάλι με νερό προς την πλευρά του α΄ βοηθού διαιτητή. Στο 93΄ λεπτό του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης έριξαν δύο (2) μπάλες από την εξέδρα εντός του αγωνιστικού χώρου με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα. Επίσης στο β΄ ημίχρονο και κατά τη διάρκειά του, τα παιδιά που ήταν υπεύθυνα για την επαναφορά της μπάλας στον αγωνιστικό χώρο και ανήκαν στο δυναμικό της εγκαλουμένης, καθυστερούσαν στην επαναφορά αυτής, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η επανέναρξη του αγώνα. Παρά τις συστάσεις που έγιναν το φαινόμενο εξακολούθησε να υπάρχει σε πιο ήπια μορφή.
Επί παραβάσει του άρθρων 1, 5, 13 παρ. 6ζ , 30 του ΚΑΠ και 41 Ζ παρ. 3 γ Ι του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.

Την ΠΑΕ ΑΙΟΛΙΚΟΣ, τον Π.ΜΙΧΟ (προπονητής) και τον Γ. ΔΙΑΚΟΡΩΝΑ (εκπρόσωπος) γιατί στο 34΄του αγώνα ΠΑΕ ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΜΥΤ.– ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ Γ.Σ. ο προπονητής της εγκαλουμένης Π. Μίχος εξύβρισε τον α΄ βοηθό διαιτητή λέγοντάς του, ενώ ταυτόχρονα ο εκπρόσωπος της εγκαλουμένης Γ. Διακορώνας απευθυνόμενος στον τέταρτο διαιτητή του είπε: «Εχεις πρόβλημα με τον ΑΙΟΛΙΚΟ, δεν ξέρεις τι σου γίνεται» με αποτέλεσμα την απομάκρυνσή τους από τον αγωνιστικό χώρο. Επίσης με τη λήξη του Α΄ ημιχρόνου και κατά την είσοδο των διαιτητών στα αποδυτήρια φίλαθλος της εγκαλουμένης, φορώντας φόρμα με την επωνυμία της ομάδος, απώθησε βίαια τον β΄ βοηθό διαιτητή. Επίσης στη λήξη του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης έριξαν δυο πλαστικά μπουκάλια γεμάτα με νερό προς τους διαιτητές που πήγαιναν στην φυσούνα.
Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5, 13 παρ. 6ζ , 30 του ΚΑΠ και 41 Ζ παρ 3γ Ι του Ν.2725/1999 όπως ισχύει.

Την ΠΑΕ ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ γιατί στον αγώνα ΠΑΕ ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ – ΤΑΠ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, ο πίνακας αλλαγών παικτών δεν ήταν ηλεκτρονικός και είχε νούμερο μέχρι τον αριθμό τριάντα (30), ενώ έγιναν αλλαγές για παίκτες του ΤΑΠ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ με αριθμό 91, 32 και 33 χωρίς τη χρησιμοποίηση ηλεκτρονικών πινάκων ή πινακίδων παλαιού τύπου.
Επί παραβάσει του άρθρου, 18 της προκήρυξης του Πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2005-2006 της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας.

Το ΤΑΠ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ και τον Μ. ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ (εκπρόσωπος) γιατί μετά την λήξη του αγώνα του α΄ ημιχρόνου, ΠΑΕ ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ – ΤΑΠ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ο εκπρόσωπος της εγκαλουμένης Μ. ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ απευθυνόμενος στη διαιτησία είπε τα εξής : «δύο πόρτες έχει η ζωή, μια πόρτα έχουν τα αποδυτήρια, το έχω δει πολλές φορές το έργο», «δεν βλέπετε τίποτα ; όλα είναι εναντίον σας τι πράγματα είναι αυτά ; ». με αποτέλεσμα την απομάκρυνσή του από τον αγωνιστικό χώρο
Επί παραβάσει του άρθρων 1, 5, 13 παρ. 6ζ και 30 του ΚΑΠ.



Την ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ και τον Π. ΞΕΝΟΔΟΧΙΔΗ (εκπρόσωπος) γιατί στο 35΄λεπτό του αγώνα ΤΑΠ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ, ο εκπρόσωπος της εγκαλουμένης Π. ΞΕΝΟΔΟΧΙΔΗΣ κινήθηκε απειλητικά προς τον ιατρό του αγώνα, στη σύσταση δε που του έκανε ο τέταρτος διαιτητής του είπε : «τι θες και εσύ ρε;» με αποτέλεσμα την απομάκρυνσή του από τον αγωνιστικό χώρο Επίσης μετά τη λήξη του αγώνα, κατά την ανάγνωση του φύλλου αγώνα, ο εγκαλούμενος εισήλθε στα αποδυτήρια των διαιτητών και απευθυνόμενος εκ νέου στον τέταρτο διαιτητή του είπε : «τι είναι αυτά που γράφεις ρε αλήτη;»
Επί παραβάσει του άρθρων 1, 5, 12 παρ. 12 γ ,13 παρ. 6ζ και 30 του ΚΑΠ.

Το ΤΑΠ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ γιατί στο 45΄λεπτό του αγώνα ΤΑΠ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ – ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ και σε φυσική διακοπή του, φίλαθλος της εγκαλουμένης έριξε ένα πλαστικό μπουκάλι στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι τον ποδοσφαιριστή Δημητριάδη Αβρ. (αριθ. δελτιου ΕΠΟ 1001529), στον οποίο και παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Επί παραβάσει του άρθρου, 41 Ζ παρ. 3 γ Ι του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.



Την ΠΑΕ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΝΕΩΝ και τον Γ. ΡΟΔΗ (τραυματιοφορέας) γιατί στο 34’ λεπτό του αγώνα Πρωταθλήματος ΝΕΩΝ μεταξύ των ομάδων ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ ο τραυματιοφορέας της εγκαλουμένης Γ. Ρόδης σηκώθηκε από τον πάγκο και εξύβρισε τον διαιτητή του αγώνα, με αποτέλεσμα την απομάκρυνση του από τον αγωνιστικό χώρο. Κατά την αποχώρηση του εξύβρισε εκ νέου τον διαιτητή.
Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5, 13 παρ. 6ζ και 30 του ΚΑΠ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK