Οι 'κόκκινοι' γίνονται ξανά 'διάβολοι' με τρίαινα τον Μπρούνο Φερνάντες

Μέχρι και τα τέλη του Γενάρη, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προκαλούσε θλίψη στους οπαδούς της. Μετά ήρθε ο Μπρούνο Φερνάντες. Για να δώσει ξανά ελπίδα και λίγη από την χαμένη αίγλη στους 'κόκκινους διαβόλους'.

O Μπρούνο Φερνάντες πανηγυρίζει το γκολ με το οποίο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ισοφάρισε την Τότεναμ, στο τελικό 1-1 του 'Tottenham Hotspur Stadium' στις 19 Ιουνίου 2020. (AP Photo/Glyn Kirk, Pool)
O Μπρούνο Φερνάντες πανηγυρίζει το γκολ με το οποίο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ισοφάρισε την Τότεναμ, στο τελικό 1-1 του 'Tottenham Hotspur Stadium' στις 19 Ιουνίου 2020. AP PHOTO/GLYN KIRK

Όταν ο Μπρούνο Φερνάντες υπέγραψε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το Old Trafford ήταν καλυμμένο από μαύρα σύννεφα. Λίγες μέρες πριν υπογράψει ο Πορτoγάλος μεσοεπιθετικός, οι 'κόκκινοι διάβολοι' είχαν δει την Μπέρνλι να περνάει νικηφόρα από την έδρα τους. Ήταν η 4η ήττα σε 7 παιχνίδια, γεγονός που είχε εξαγριώσει τους φίλους της ομάδας. "Θλιβερή εικόνα", "η χειρότερη Γιουνάιτεντ των τελευταίων 30 χρόνων", "τοξική ατμόσφαιρα" ήταν ορισμένα από τα πιο... λάιτ σχόλια των οπαδών της Μάντσεστερ.

Φυσικά κανείς δεν ήξερε πως θα έφτανε μια και μόνο μεταγραφή για να μεταμορφώσει την Γιουνάιτεντ από ένα σύνολο που βυθιζόταν στην εσωστρέφεια σε μια ανταγωνιστική ομάδα. Μια εξέλιξη που φέρει φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του Μπρούνο Φερνάντες. Από την στιγμή που ο Πορτογάλος πάτησε το πόδι του στο Old Trafford, τα πάντα άλλαξαν προς το καλύτερο για τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και τους παίκτες του.

Η βαθμολογική απεικόνιση των 8 τελευταίων αγώνων στην Premier League εξηγεί το γιατί...

Οι 'κόκκινοι' γίνονται ξανά 'διάβολοι' με τρίαινα τον Μπρούνο Φερνάντες

Από το ντεμπούτο του τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα, είναι ο παίκτης που έχει εμπλακεί απευθείας με τα γκολ περισσότερο από κάθε άλλον στην Premier League. Μετράει 6 τέρματα και 4 ασίστ σε 8 συμμετοχές και 602 αγωνιστικά λεπτά! Εν ολίγοις έχει άμεση συνεισφορά σε 1 γκολ/60 λεπτά παιχνιδιού για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σε σύνολο 12 αναμετρήσεων για όλες τις διοργανώσεις με τον Φερνάντες στην ενδεκάδα τους, οι 'κόκκινοι διάβολοι' μετρούν 8 νίκες και 4 ισοπαλίες, με 28 γκολ στο ενεργητικό τους και μόλις 4 παθητικό.

Ο Πορτογάλος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην τελευταία χρονικά υποχρέωση της Γιουνάιτεντ στην Premier League, όπου πέρασε άνετα από την έδρα της Μπράιτον. Το τελικό 0-3 ήρθε με δύο δικά του γκολ και πλέον η απόσταση από την 4η της βαθμολογίας Τσέλσι είναι μόλις στους 2 βαθμούς.

"Ο Φερνάντες μπορούσε να είχε παίξει 10 λεπτά αλλά και πάλι θα τον ψήφιζα κορυφαίο του αγώνα. Είναι πραγματικά θαυμάσιος και αποτελεί προνόμιο να τον βλέπω να παίζει. Η διαφορά που έχει κάνει σε αυτή την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι απίστευτη", τόνισε η Κάρεν Κάρνι, πρώην εξτρέμ της Τσέλσι και διεθνής με την εθνική ομάδα γυναικών της Αγγλίας, μιλώντας στο BBC για την παράσταση του Πορτογάλου στο AMEX Stadium.

Πριν την έλευση του Μπρούνο Φερνάντες στο Old Trafford, η σεζόν έμοιαζε χαμένη και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ... θλιβερή. Ο 25χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός φρόντισε να διαλύσει αυτή την εικόνα και χάρη στις εκπληκτικές του εμφανίσεις να κρατάει τους 'κόκκινους διαβόλους' σε τροχιά εξόδου για το επόμενο Champions League αλλά και στη μάχη για την φετινή κατάκτηση του Europa League. Κάνοντας τους φίλους της Γιουνάιτεντ να ονειρεύονται πως με 2-3 καλές μεταγραφικές κινήσεις το φετινό καλοκαίρι και τον Πορτογάλο μπροστάρη, ίσως μπορέσουν τη νέα σεζόν να ζητήσουν κάτι περισσότερο στην Premier League...


News 24/7

24MEDIA NETWORK