Οι λεπτομέρειες που κάνουν την Εθνική ξανά ομάδα

Οι καλές εμφανίσεις του Οκτωβρίου είχαν συνέχεια και το 1-0 στην Αρμενία μπορεί να μην είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, άφησε όμως παρακαταθήκη για κάτι όμορφο που ακολουθεί.

Ο Δημήτρης Λημνιός ήταν ο σκόρερ της Εθνικής στη νίκη επί των Αρμενίων
Ο Δημήτρης Λημνιός ήταν ο σκόρερ της Εθνικής στη νίκη επί των Αρμενίων EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική πήγε να παίξει στην Αρμενία με μοναδικό στόχο να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις της και να δείξει ότι η εικόνα με τη Βοσνία δεν ήταν 'φωτοβολίδα'. Αυτό από μόνο του ήταν πρόκληση, ίσως μεγαλύτερη απ' οποιοδήποτε βαθμολογικό κόστος. Βλέπετε, η Εθνική προσπαθεί να κερδίσει ξανά τη χαμένη της 'ταυτότητα' και παράλληλα να κερδίσει τον κόσμο (όσο νικάει 1-0 τους Αρμένιους στο Γερεβάν).

Θεωρητικά, το ματς με τους Αρμένιους ήταν ευκαιρία για ένα καλό παιχνίδι. Πρακτικά αυτό έγινε στο πρώτο μέρος. Με τον Φαν'τ Σιπ να παρατάσσει την ελληνική ομάδα με 4-2-3-1 και τους Βλαχοδήμο, Μπακάκη, Γιαννούλη, Χατζηδιάκο, Σταφυλίδη, Κουρμπέλη, Γαλανόπουλο, Λημνιό, Μάνταλο, Μπακασέτα και Παυλίδη, στο πρώτο 45λεπτο έγινε μια σχεδόν ολοκληρωτική εμφάνιση. Και δοκάρι και φάσεις και δημιουργικό ποδόσφαιρο με passing game και 'build up' από πίσω. Μάλιστα, αν ο ρέφερι του αγώνα δεν 'ανακάλυπτε' θέατρο του Γιαννούλη σε καθαρό πέναλτι που του έγινε, ίσως να ήμασταν μπροστά στο σκορ.

Έγινε, βέβαια, στο 34' σε μία φάση στην οποία οι διεθνείς 'έκρυψαν' την μπάλα, για να φτάσει αυτή στον Λημνιό, ο οποίος την έφερε στο δεξί και σούταρε εύστοχα για το 0-1.

Την καλή εικόνα της εθνικής δεν την καταλάβαινες από το 0-1, αλλά από τις μικρές λεπτομέρειες. Όπως αυτή με τον Λημνιό που γύρισε στην άμυνα και πιέζοντας κέρδισε πλάγιο. Αυτές οι λεπτομέρειες που κάνουν πλέον τη διαφορά και κάνουν πιο ΟΜΑΔΑ την Εθνική. Αυτές οι λεπτομέρειες ήταν που χάριζαν έξτρα κατοχές και επιθέσεις, με την Εθνική τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις στο δεύτερο ημίχρονο να μπορεί να φτάσει στο 0-2. Η πιο 'καθαρή' φάση ήταν αυτή του Μασούρα στο 79', ο οποίος έχοντας όλο το τέρμα μπροστά του σούταρε ψηλά.

Η αλήθεια είναι πως στο β' μέρος δεν παίξαμε τη σούπερ 'ντούπερ' μπάλα, αλλά η ωριμότητα, η ομαδικότητα και αυτό το κάτι διαφορετικό που έφερνε πίεση σε όλες τις γραμμές, ήταν το ενθαρρυντικό στοιχείο για το αύριο. Γι' αυτό το αύριο, εξάλλου, δουλεύει ο Ολλανδός προπονητής. Το 1-0 επί των Αρμένιων είναι ένα αποτέλεσμα που ήδη έχει ξεχαστεί. Κάποτε αυτό ήταν η κανονικότητα, αυτή ακριβώς την κανονικότητα ψάχνει η Εθνική ομάδα. Το ωραίο ποδόσφαιρο που προσπαθεί να παίξει (και έως τώρα το κάνει σε μεγάλο βαθμό) είναι το πρώτο στοίχημα. Μέσα από αυτό θα έρθουν και τα αποτελέσματα για να 'σβηστεί' το παρελθόν και να χαραχτεί μία νέα πορεία.

Ο Τζον φαν'τ Σιπ και οι 4 'κομμένοι' διεθνείς βρίσκονται στο μικροσκόπιο του Pod-όσφαιρο, ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Ποιοι θα μπορούσαν υπό προυποθέσεις να επιστρέψουν στην Εθνική; Οι απαντήσεις στο Pod-όσφαιρο.


News 24/7

24MEDIA NETWORK