Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης Ματέους

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης Ματέους


Eρχεται ή δεν έρχεται ο Λόταρ Ματέους στον ΠΑΟΚ; Το ερώτημα αυτό βασανίζει τους φίλους του ΠΑΟΚ που περιμένουν εναγωνίως τις εξελίξεις στην τεχνική ηγεσία μετά την απομάκρυνση του Νίκου Καραγεωργίου. Το contra.gr έψαξε και έμαθε όλο το παρασκήνιο της υπόθεσης και από τις δύο πλευρές. Τι υποστηρίζει η πλευρά του ΠΑΟΚ και τι αυτή του Γερμανού τεχνικού.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Μίνος
Οι εξελίξεις στη Θεσσαλονίκη...

Ο κύβος ερρίφθη και ο Λόταρ Ματέους θα είναι ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ. Ο γενικός αρχηγός των Θεσσαλονικέων, Νίκος Παπαβραμίδης, βρίσκεται στο Μόναχο όπου το απόγευμα (17:00-18:00) του Σαββάτου θα έχει συνάντηση με την πλευρά του Γερμανού άλλοτε παγκόσμιου πρωταθλητή και νυν εκλέκτορα της εθνικής Ουγγαρίας, ενώ στις συζητήσεις εμπλέκεται και ο Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς.

Η σαββατιάτικη συνάντηση των ανθρώπων του ΠΑΟΚ με τον Λόταρ Ματέους έγινε σε καλό κλίμα. Ο Γερμανός επιφυλάχθηκε να απαντήσει την Δευτέρα, οπότε η αγωνία παίρνει παράταση για τους φίλους του δικεφάλου του Βορρά. Ο Ματέους την Κυριακή θα ψηφίσει για τις βουλευτικές εκλογές και στη συνέχεια θα έχει όλο τον χρόνο να σκεφτεί την πρόταση του ΠΑΟΚ.
Αυτό το οποίο δεν έχει ξεκαθαρίσει είναι το πότε ο Ματέους θα βρίσκεται επί ελληνικού εδάφους για να αναλάβει το πηδάλιο του "Δικεφάλου". Υπάρχει μία σκέψη να βρίσκεται στο Καυταντζόλγειο τη Δευτέρα ώστε να παρακολουθήσει το ντέρμπι απέναντι στον Ηρακλή αλλά δεν αποκλείεται η έλευσή του να μετατεθεί για τις ερχόμενες εβδομάδες, λόγω του ότι οι υποχρεώσεις των Μαγυάρων στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου τελειώνουν το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Αν κάτι τέτοιο επαληθευτεί, τότε ο Γιώργος Κωστίκος θα παρατείνει την παρουσία του στον πάγκο μαζί με τον γυμναστή, Μπάμπη Μιχαηλίδη.

Το σίγουρο είναι πως η συμφωνία δεν χαλάει. Ο Γερμανός, αφού πρώτα λύσει τη συνεργασία του με την ομοσπονδία της ευρωπαϊκής χώρας, θα έχει λαμβάνειν περί τα 1.200.000 ευρώ για δύο χρόνια (1+1) παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη, ποσό το οποίο θα αυξηθεί κατά περίπου 300.000 ανάλογα με τις επιτυχίες της ομάδας και συνεπώς τα μπόνους.

Ελέω... γενεθλίων

Η συνάντηση του Παπαβραμίδη με τον Ματέους θα μπορούσε να γίνει στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, τη Βουδαπέστη, όπου ο Γερμανός διατηρεί μόνιμη κατοικία. Ωστόσο, είναι καλεσμένος μαζί με την οικογένειά του και πλήθος άλλων εξεχουσών προσωπικοτήτων στα γενέθλια του Φραντς Μπεκενμπάουερ και έτσι το... ραντεβού μετατέθηκε στο Μόναχο.

Είναι περιττό να τονίσουμε πως οι διοικούντες τον ΠΑΟΚ ποντάρουν στο πρεστίζ και τις αναρίθμητες διεθνείς παραστάσεις του Ματέους αλλά απόλυτα θετικό είναι το γεγονός πως και ο ίδιος ο Γερμανός έχει μεγάλο κίνητρο για να δουλέψει στη Τούμπα. Όπως εκμυστηρεύτηκε στο στενό περιβάλλον του... " Θεωρώ τον ΠΑΟΚ μεγάλη ομάδα. Θέλω πολύ να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου στην Ελλάδα. Γνωρίζω αρκετά πράγματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το παρακολουθώ. Άλλωστε, θυμάμαι το πόσο μας είχε δυσκολέψει στο παρελθόν η ελληνική ομάδα, όταν τον είχαμε αποκλείσει με τη Μπάγερν στα πέναλτι ".

Χαρακτηριστικό είναι το ότι ο Φραντς Μπεκενμπάουερ, όταν έμαθε για τις προθέσεις του συμπατριώτη του τον προέτρεψε να μη κάνει πίσω και χαρακτήρισε σωστή την επιλογή του. Μάλιστα, του ανέφερε και το άκρως επιτυχημένο παράδειγμα του Ότο Ρεχάγκελ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Θοδωρής Ζαγοράκης είναι πανέτοιμος και αναμένεται να φορτσάρει εν όψει του αγώνα με τον "Γηραιό". Εξάλλου, ο ρόλος του αρχηγού είναι διττός και αυτό αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά, καθώς πρωτοστάτησε στην προσπάθεια ανύψωσης του ηθικού, λέγοντας πως όλοι πρέπει να δώσουν τα πάντα, να "ματώσουν" τη φανέλα, ώστε οι επιτυχίες να έρθουν σύντομα. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γιώργος Κωστίκος. Η τελευταία προπόνηση πριν τον αγώνα, θα γίνει την Κυριακή στη Τούμπα.

Με θετικό μάτι βλέπει και ο κόσμος τις εξελίξεις. Η επιλογή του Ματέους χαίρει της εμπιστοσύνης των περισσότερων, ενώ ισχυρή αναμένεται να είναι η εξέδρα των φιλοξενούμενων στο Καυταντζόγλειο. Ήδη, έχουν παραλειφθεί και διατίθενται περί τα 2.500 εισιτήρια, τα οποία όμως αναμένεται να αποδειχθούν λίγα και ως εκ τούτου, πιθανότατα, θα λειτουργήσει εκδοτήριο έξω από το γήπεδο ώστε να καλυφθεί η ζήτηση.



Ρεπορτάζ: Γιώργος Βαβρίτσας
... την ίδια ώρα στη Γερμανία

Οργισμένος εμφανίστηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το contra.gr ο Λόταρ Ματέους όταν του θέσαμε υπόψιν τα δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία είναι έτοιμος να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ:

"Δεν έχω καμία επαφή με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ" , τόνισε χαρακτηριστικά ενώ συνεχίζοντας υπογράμμισε: "Είμαι προπονητής στην Ουγγαρία και έχω βαρεθεί κάθε φορά που αδειάζει μια θέση προπονητή να εμπλέκεται το όνομά μου" .

News 24/7

24MEDIA NETWORK