Οι μεγάλοι τελικοί του Coca-Cola Cup στο ΟΑΚΑ

Η συναρπαστική διαδρομή του εφετινoύ Coca-Cola Cup ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαΐου του 2014 στις εγκαταστάσεις του κέντρου αντισφαίρισης στο ΟΑΚΑ.

Οι μεγάλοι τελικοί του Coca-Cola Cup στο ΟΑΚΑ

Η κορύφωση του μεγαλύτερου πανελλαδικού τουρνουά 5Χ5, που αφορά νέους 13-19 ετών φέρνει τις 36 νικήτριες ομάδες των τριών ηλικιακών κατηγοριών, σε θέση μάχης. Έτοιμες να τα δώσουν όλα για την μπάλα, όπως συνέβη άλλωστε στις 9 πόλεις της Ελλάδας (και τα 12 αθλητικά κέντρα) όπου βρέθηκε φέτος το Coca-Cola Cup.

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Τρίτη 6/5, στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού υπό την αιγίδα του οποίου διεξάγεται και φέτος το τουρνουά, τόσο ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, όσο και οι υπεύθυνοι της Coca-Cola, υπογράμμισαν τη μεγάλη επιτυχία του τουρνουά, αλλά και την βεβαιότητα για ένα ακόμη πιο επιτυχημένο φινάλε στους τελικούς του ΟΑΚΑ.

"Είναι πολύ σημαντικό το ότι στο τουρνουά συμμετείχαν πάνω από 11.500 αθλητές και 1.600 ομάδες. Έτσι οι νέοι έρχονται πιο κοντά στον αθλητισμό και αντιτίθενται στην οπαδική βία", σχολίασε ο κ. Ανδριανός προσθέτοντας: "Όσοι αθλούνται, δύσκολα συμμετέχουν σε γεγονότα βίας και αυτό είναι το μεγάλο κέρδος από εκδηλώσεις μαζικού λαϊκού αθλητισμού. Δίνουμε μεγάλη σημασία σε ανάλογες δράσεις και επιζητούμε τη συνεργασία με όλους τους φορείς, είτε του δημοσίου, είτε της ιδιωτικής πρωτοβουλίας".

Οι μεγάλοι τελικοί του Coca-Cola Cup στο ΟΑΚΑ

Από την πλευρά της η κα Σοφία Κυλίφη, Διευθύντρια Επικοινωνίας Προϊόντων της Coca-Cοla, επισήμανε την άμεση και ενεργό σχέση της εταιρείας με τον αθλητισμό, αναφέρθηκε στην ιστορία του τουρνουά, που ξεκίνησε σαν ιδέα στο Μεξικό το 1968 και σημείωσε την ενεργή συμμετοχή των νέων που ξεπέρασαν τους 11.500 στην εφετινή διοργάνωση.

"Το πρόγραμμα εντάσσεται στην ευρύτερη παγκόσμια στρατηγική της Coca-Cola για την προώθηση ενός ενεργού τρόπου ζωής. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η σύμπραξη δημόσιων φορέων και ιδιωτικών επιχειρήσεων μπορεί να κάνει την ουσιαστική διαφορά στην κινητοποίηση των νέων", υπογράμμισε η κα Κυλίφη.

Ο κ. Κώστας Σκυλογιάννης, Υπεύθυνος του Προγράμματος του Coca-Cola Cup, δήλωσε ότι "είμαστε πολύ χαρούμενοι, που 12.000 έφηβοι έκαναν πράξη τον ενεργό τρόπο ζωής" και πως "μετά τον τρίτο αγωνιστικό χρόνο το Coca-Cola Cup έχει εδραιωθεί σαν το μεγαλύτερο τουρνουά 5Χ5 για εφήβους και το μοναδικό ποδοσφαιρικό τουρνουά στην Ελλάδα, που είναι απολύτως δωρεάν".

Οι μεγάλοι τελικοί του Coca-Cola Cup στο ΟΑΚΑ

Σημείωσε, επίσης, ότι στους τελικούς εκτός από το θέαμα των αγώνων, θα υπάρξουν και διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις, με συμμετοχή και αστέρων αλλά και ονομάτων-θρύλων από τις μεγάλες ελληνικές ομάδες, θυμίζοντας και τα έπαθλα του τουρνουά για τους μεγάλους νικητές. Στην κατηγορία 18-19 ετών, το μεγάλο έπαθλο είναι ένα ταξίδι στη Ρώμη και συμμετοχή σε ποδοσφαιρικό camp με συμμετοχή Βραζιλιάνων προπονητών και μια αντίστοιχη ελληνική εμπειρία για τις νικήτριες των άλλων δυο κατηγοριών.

Η κλήρωση των ομίλων

Στη συνέχεια έγινε και η κλήρωση των τεσσάρων ομίλων της τελικής φάσης που θα διεξαχθεί σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο κέντρο αντισφαίρισης στο ΟΑΚΑ. Οι ομάδες που συμμετείχαν σε κάθε πόλη-αθλητικό κέντρο, χωρίστηκαν ως εξής:

Α όμιλος: Θεσσαλονίκη, Αχαρναί, Ηράκλειο

Β όμιλος: Ιωάννινα, Άργος, Μαρούσι

Γ όμιλος: Καλαμάτα, Λάρισα, Βάρη

Δ όμιλος: Πάτρα, Βόλος, Ρέντης

Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα www.coca-cola.gr αλλά και στη σελίδα του τουρνουά στο facebook.

News 24/7

24MEDIA NETWORK