Οι μέλισσες... χούλιγκαν τρομοκρατούν το ποδόσφαιρο της Τανζανίας

Στην αναμέτρηση της Γιανγκ Άφρικανς με την Ιρίνγκα Γιουνάιτεντ σημειώθηκε επίθεση από αέρος, διάρκειας περίπου 10 λεπτών. Οι παίκτες πρώτα έπεσαν στο χόρτο για να προστατευτούν και μετά δειλά δειλά προσπάθησαν να εισέλθουν στα αποδυτήρια. Ο Αλί Σόνσο των γηπεδούχων έτυχε ιατρικής περίθαλψης. Δεν ήταν ο μόνος.

Firefighters in protective dress are removing a swarm of bees that settled at a stadium in Lodz, Poland, Friday, June 7, 2019, just hours before the first quarter-finals match between Ukraine and Colombia of the U-20 football tournament.(AP Photo/Czarek Sokolowski)
Πυροσβέστες με προστατευτική στολή προσπαθούν να απομακρύνουν ένα σμήνος μελισσών από τις εξέδρες. AP PHOTO/CZAREK SOKOLOWSKI

Η αναμέτρηση της Γιανγκ Άφρικανς με την Ιρίνγκα Γιουνάιτεντ βρισκόταν σε εξέλιξη, όταν ξαφνικά επικράτησε πανικός. Με το ρολόι να σημαδεύει το 53ο λεπτό, οι παίκτες άρχισαν ο ένας μετά τον άλλον να ξαπλώνουν στο χορτάρι, οι οπαδοί στις εξέδρες έτρεχαν να βρουν καταφύγιο. Εικόνες που σε προϊδέαζαν πως πρόκειται να συμβεί κάτι πολύ κακό άμεσα. Αν μη τι άλλο μιλάμε για αντιδράσεις που δεν συναντά συχνά κάποιος σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου.

Η ιστορία αυτή εκτυλίχθηκε στην Τανζανία. Μια χώρα που σίγουρα δεν μπορεί να θέλξει για το ποδόσφαιρο της, το οποίο ωστόσο έχει να παρουσιάσει μια ιδιαιτερότητα: συχνά πέφτει θύμα τρομοκρατίας από... μέλισσες, που εισβάλλουν απρόσκλητες στο γήπεδο και αναγκάζουν τους πάντες σε άτακτη φυγή. Τύφλα να έχουν οι χούλιγκανς.

Στην αναμέτρηση της Γιανγκ Άφρικανς με την Ιρίνγκα Γιουνάιτεντ σημειώθηκε μια ανάλογη επίθεση, διάρκειας περίπου 10 λεπτών. Οι παίκτες πρώτα έπεσαν στο χόρτο για να προστατευτούν και μετά δειλά δειλά προσπάθησαν να εισέλθουν στα αποδυτήρια. Ο Αλί Σόνσο των γηπεδούχων έτυχε ιατρικής περίθαλψης εξαιτίας των τσιμπημάτων που δέχθηκε. Δεν ήταν ο μόνος.

Όπως μοναδικό δεν είναι το φαινόμενο στην Τανζανία. Έχει συμβεί στο Εκουαδόρ προ τριετίας, σε παιχνίδι κρίκετ ανάμεσα στη Νότιο Αφρική και τη Σρι Λάνκα πριν από δύο χρόνια, ακόμη και σε αναμέτρηση μπέιζμπολ τον Μάιο του 2017 μεταξύ Κολοράντο και Σαν Ντιέγκο.

Τον Μάιο του 1993 στο 'Marassi' της Γένοβας, το δεύτερο ημίχρονο στην αναμέτρηση της Σαμπντόρια με την Πεσκάρα ξεκίνησε με 51 λεπτά καθυστέρηση, καθώς μια κυψέλη είχε καταλάβει την πόρτα στο νότιο πέταλο. Ο γκολκίπερ Παλιούκα είχε προσπαθήσει να απομακρύνει την κυψέλη με το γάντι του αλλά δεν τα κατάφερε. Ο ρέφερι Μπολονίνο διέκοψε το ματς και κλήθηκαν τόσο η πυροσβεστική, όσο και ένας ειδικός προκειμένου να δώσουν την λύση.

Τον περασμένο Απρίλιο στην Αργεντινή διεκόπη για 12 λεπτά το ματς της Αλμάγκρο με την Τέμπερλι, όταν ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων εντόπισε μια κυψέλη μελισσών στην συμβολή των δοκών της εστίας του. Ακόμη και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 είχε σημειωθεί ανάλογο περιστατικό, όταν ένα σμήνος από μέλισσες διέκοψε το ματς του Μεξικού με το Ελ Σαλβαδόρ...

Πόσες εκ των Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπάγερν, Γιουβέντους θα αποκλειστούν στους 16 του Champions League; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK