Τα γυαλιά φέρνουν τους προπονητές στην επιτυχία

Ο Κλοπ βρήκε τόσα πολλά κοινά με τον Ντι Φραντσέσκο που ούτε οπαδός της Λίβερπουλ ή της Ρόμα θα μπορούσε να σκεφτεί. Για άλλη μια φορά ο Γερμανός ήταν απολαυστικός στη συνέντευξη τύπου, δείχνοντας τον δρόμο της επιτυχίας που ακολούθησε μαζί με τον Ιταλό.

Τα γυαλιά φέρνουν τους προπονητές στην επιτυχία

Μόνο αγχωμένος δεν έδειξε ο Γιούργκεν Κλοπ πριν τη τιτανομαχία της Λίβερπουλ με τη Ρόμα για τα ημιτελικά του Champions League, με τον Γερμανό να απολαμβάνει τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και να απαντάει κατάλληλα, με τον τρόπο που όλοι θα ήθελαν ν' ακούσουν.

Σε ερώτηση σχετικά με το ποιες ομοιότητες μπορεί να εντοπίσει ο προπονητής των "κόκκινων", μεταξύ αυτού και του αντίπαλου κόουτς των Ρωμαίων, Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο, ο Κλοπ "ανακάλυψε" πολλά κοινά που εξέπληξαν τους ρεπόρτερ, κάνοντας αναφορά, από την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο, μέχρι... τα γυαλιά και τα μούσια τους.

Ο 52χρονος δήλωσε χαρακτηριστικά: " Φοράμε και οι δύο γυαλιά, ξυριζόμαστε χάλια. Έχουμε διαβεί παρόμοιους δρόμους για να φτάσουμε σε μεγάλους συλλόγους, ξεκίνησε με μικρότερα κλαμπ τη προπονητική του καριέρα και είχε κάποιες επιτυχίες, όπως και εγώ.

Ο άλλοτε τεχνικός της Ντόρτμουντ είχε αναλάβει τη Μάιντς το 2001 έως το 2008, οδηγώντας τη το 2004 στη κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής Γερμανίας και στην άνοδο στα "μεγάλα σαλόνια", όπως ακριβώς και ο Ντι Φραντσέσκο, ο οποίος, κοουτσάροντας τη Σασουόλο από το 2012 έως το 2017, την ανέβασε στη Serie A, κατακτώντας τη Serie B το 2013.

Και συνέχισε: " Λατρεύει το ποδόσφαιρο και αυτό είναι φανερό. Έχει μία ποδοσφαιρική φιλοσοφία και μπορεί να υπάρχουν μερικές ομοιότητες, όμως αυτό δεν το κάνει πιο εύκολο (το παιχνίδι του ημιτελικού) για μένα ή γι' αυτόν".

" Δεν νομίζω ότι έχει κάποιο νόημα για οποιαδήποτε ιταλική ομάδα να δουλέψει μαζί μου, καθώς το μόνο που μπορώ να κάνω σε σχέση με τη χώρα είναι να παραγγείλω μακαρόνια σε εστιατόριο. Θα δούμε τι θα συμβεί, αλλά δεν πρόκειται να γίνει κάτι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια σίγουρα (η διάρκεια του συμβολαίου του με τη Λίβερπουλ)".

Τα γυαλιά φέρνουν τους προπονητές στην επιτυχία

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΟΠ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK