Οι οπαδοί της Ράγιο δεν μισούν κανέναν όσο τον Ρόμαν Ζοζούλια

Ο Ρόμαν Ζοζούλια έγινε η αιτία για να διακοπεί ο αγώνας Ράγιο Βαγεκάνο-Αλμπαθέτε. Πάντα θα φωνάζει "δεν είμαι φασίστας", αλλά κανείς δεν θα τον πιστεύει.

O Ρομάν Ζοζούλια με την φανέλα της Εθνικής Ουκρανίας.
O Ρομάν Ζοζούλια με την φανέλα της Εθνικής Ουκρανίας AP PHOTO/ARIEL SCHALIT

Όταν ο Ουκρανός επιθετικός Ρομάν Ζοζούλια πήρε μεταγραφή στη Ράγιο Βαγεκάνο, η ομάδα πάλευε να παραμείνει στη Segunda Division. Ήταν η σεζόν 2016-17 και ο Ρομάν Ζοζούλια έπαιζε στη Ρεάλ Μπέτις. Τότε, ο Λούις Γιάνες, τεχνικός διευθυντής της Ράγιο, είχε αναφερθεί στον φασιστικό 'σκελετό' που έκρυβε στο ντουλάπι του ο Ζοζούλια, κάτι που οι -ιδεολογικά προσκείμενοι στην Αριστερά- οπαδοί της ομάδας, δεν υπήρχε περίπτωση να ανεχθούν."Δεν είναι ακροδεξιός, δεν έχει καμία σύνδεση με φασιστικά μορφώματα", είχε επιβεβαιώσει ο Γιάνες.

Ο Ρομάν Ζοζούλια με δυνάμεις του φιλορωσικού στρατού
Ο Ρομάν Ζοζούλια με δυνάμεις του φιλορωσικού στρατού MARCA.COM

Όμως η πραγματικότητα ήταν αρκετά διαφορετική. Ο Ζοζούλια έχει δηλώσει με σαφήνεια την υποστήριξη του στις ακροδεξιες Ένοπλες Δυνάμεις του Pravvy Sektor που είχαν λάβει μέρος στον πόλεμο του Ντονμπάς (2014). Επίσης έχει ανεβάσει στα social media φωτογραφία με τους κρυπτάριθμους 14-88* αλλά και μια με τον Στεφάν Μπαντέρα, ηγέτη ακροδεξιού μορφώματος, που έχει κατηγορηθεί για στενή συνεργασία με τον Χίτλερ κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Παρά το γεγονός ότι και ο ίδιος με γραπτή δήλωση του, είχε επιχειρήσει να καθησυχάσει τους οπαδούς της Ράγιο Βαγεκάνο, με ένα "Δεν Είμαι Φασίστας" (που δεν έπεισε και τόσο), η μεταγραφή δεν προχώρησε ποτέ. Το 2017, ο Ζοζούλια βρήκε ποδοσφαιρική στέγη στην Αλμπαθέτε.
 

Το πλήρωμα του χρόνου έφερε Ράγιο Βαγεκάνο και Αλμπαθέτε αντιμέτωπες γι' ακόμα μια φορά. Ο Ζοζούλια βρέθηκε στο γήπεδο με την εμφάνιση της ομάδας του, έτοιμος να σκοράρει και τη βοηθήσει να σημειώσει μια ακόμα νίκη. Όμως οι οπαδοί της Ράγιο Βαγεκάνο είχαν διαφορετική άποψη. Οι αποδοκιμασίες και οι αντιφασιστικές ιαχές τους δεν σταμάτησαν να ακούγονται ούτε λεπτό. Για ένα ολόκληρο ημίχρονο το Vallecas σείονταν από τις φωνές των οπαδών των γηπεδούχων. Η Αλμπαθέτε δεν βγήκε ποτέ για να αγωνιστεί στο β' ημίχρονο. Το ματς διακόπηκε και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

*14-88: 14 είναι οι λέξεις που χρησιμοποίησε ο ακροδεξιός ηγέτης της Αμερικής Ντέιβιντ Λέιν, λέγοντας: “We should guarantee the existence of our individuals and a future for white youngsters.” . Το '88' 'συμβολίζει τα ακρώνυμα της φράσης 'Heil Hitler'. Το 8ο γράμμα του λατινικού αλφαβήτου είναι το 'H'.

Εν τω μεταξύ, τι πρέπει να κάνει για το Europa League ο Ολυμπιακός;

 

News 24/7

24MEDIA NETWORK