Οι οπαδοί της Τσέλσι θέλουν βασικό τον τεχνικό διευθυντή Τσεχ

Η Τσέλσι δήλωσε τον Πέτρ Τσεχ στη λίστα της Premier League και οι οπαδοί της τον θέλουν βασικό, θεωρώντας πως ακόμη και μετά την απόσυρση του από την ενεργό δράση το 2019, παραμένει καλύτερος από τους Κέπα, Μεντί και Καμπαλέρο...

Φρανκ Λαμπάρντ και Πετρ Τσεχ σε προπόνηση της Τσέλσι. Ο Τσέχος τεχνικός διευθυντής δηλώθηκε στην 25άδα των Λονδρέζων για την Premier League 2020-2021. (Donall Farmer/PA via AP)
Φρανκ Λαμπάρντ και Πετρ Τσεχ σε προπόνηση της Τσέλσι. Ο Τσέχος τεχνικός διευθυντής δηλώθηκε στην 25άδα των Λονδρέζων για την Premier League 2020-2021. DONALL FARMER/PA VIA AP

Ο Πετρ Τσεχ είναι σήμερα ο τεχνικός διευθυντής της Τσέλσι. Ο Τσέχος αγωνίστηκε στους 'μπλε' του Λονδίνου για 11 χρόνια, από το 2004 ως το 2015. Κατέκτησε τέσσερις φορές την Premier League, άλλες τέσσερις το FA Cup, τρεις φορές το League Cup και από μια φορά το Champions League και το Europa League. To 2015 πήγε στην Άρσεναλ, όπου αγωνίστηκε μια τετραετία, πριν κρεμάσει τα γάντια του στο τέλος της σεζόν 2018-2019. Αναλαμβάνοντας στη συνέχεια το πόστο που κατέχει μέχρι σήμερα στην Τσέλσι.

Αυτό δεν εμπόδισε τον Φρανκ Λαμπάρντ να δηλώσει τον Πετρ Τσεχ στην 25άδα της Premier League! Η ανακοίνωση των Λονδρέζων εξηγούσε τους λόγους: "Ο Τσεχ συμπεριλήφθηκε στην λίστα ως τερματοφύλακας έκτακτης ανάγκης. Πρόκειται για ένα προληπτικό βήμα εξαιτίας των απρόβλεπτων συνθηκών που δημιουργεί η επιδημία του κορονοϊού. Καταλαμβάνει μια θέση παίκτη εκτός συμβολαίου".

Μετά το 0-0 με την Σεβίλλη στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, ο Φρανκ Λαμπάρντ επέμεινε πως "δεν είναι μια ρομαντική κίνηση. Ο Πετρ προπονείται με τους τερματοφύλακες εδώ και λίγο καιρό. Είναι σε πολύ καλή σωματική κατάσταση και σχετικά νέος ακόμη. Ολοκλήρωσε την καριέρα του σε μια περίοδο που πιθανότατα θα μπορούσε να συνεχίσει και ανέλαβε έναν ρόλο στην Τσέλσι τον οποίο υπηρετεί πολύ καλά. Είχαμε μια κενή θέση στη λίστα και φέτος η χρονιά δεν μοιάζει με καμία άλλη εξαιτίας του covid-19 και τι μπορεί να σημαίνει για τις αγωνιστικές επιλογές και την απομόνωση. Οπότε ήταν μια εύκολη απόφαση. Ο Πετρ θα εξακολουθήσει να κάνει την καθημερινή του δουλειά αλλά είναι διαθέσιμος αν τον χρειαστούμε. Αν θα τον δούμε σε δράση ή όχι δεν το ξέρω. Εξαρτάται πώς θα κυλήσει η σεζόν με τα κρούσματα του κορονοϊού. Δεν χρειαζόταν να το σκεφτώ δεύτερη φορά. Είναι ένας από τους κουρφαίους γκολκίπερ του κόσμου στη μοντέρνα εποχή. Αν αντιμετωπίσουμε κάποια κρίση, δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε τίποτα καλύτερο από το να έχουμε κοντά ματς τον Τσεχ".

Οι Κέπα, Μεντί και Καμπαλέρο εξακολουθούν να προηγούνται στην ιεραρχία, άλλωστε όπως εξήγησε και η Τσέλσι και ο τεχνικός της, ο Τσέχος βετεράνος τερματοφύλακας δηλώθηκε σε περίπτωση που προκύψει έκτακτη ανάγκη. Ωστόσο το αυτί των φίλων της ομάδας δεν ίδρωσε και το γεγονός πως ο Τσεχ δηλώθηκε στην λίστα της Premier League, έτυχε... πανηγυρικής υποδοχής.

Ο Κέπα εδώ και μεγάλο διάστημα είναι μετέωρος. Ο Λαμπάρντ τον στηρίζει όσο μπορεί, όμως ο Ισπανός γκολκίπερ δεν σταματάει τις κακές εμφανίσεις και αποτελεί κόκκινο πανί για τους οπαδούς της Τσέλσι. Ο Καμπαλέρο θα είναι πάντα μια εφεδρική λύση στη συνείδηση τους, ενώ ακόμη δεν μπορούν να αξιολογήσουν τον Μεντί, το τελευταίο χρονικά μεταγραφικό απόκτημα για το Νο1. Έτσι οι φίλοι των 'μπλε' του Λονδίνου δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα αν έβλεπαν τον Τσεχ να υπερασπίζεται τακτικά την εστία της ομάδας τους! Αυτή τουλάχιστον είναι η αίσθηση που απορρέει μέσα από τις τοποθετήσεις των οπαδών της Τσέλσι στα social media, αλλά και ένα poll της βρετανικής Sun, όπου σχεδόν το 60% θέλει να δει τον Τσεχ κάτω από τα δοκάρια...

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί η σεζόν στο στρατόπεδο των Λονδρέζων. Ευχής έργον να μην χρειαστεί να αγωνιστεί ο Τσεχ, αφού αυτό σημαίνει πως οι υπόλοιποι γκολκίπερ της ομάδας θα αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας. Ωστόσο ο Τσέχος μπορεί να γράψει ιστορία και σίγουρα οι οπαδοί της Τσέλσι δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να τον δουν και πάλι στο γήπεδο με τα ρούχα... εργασίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK