Οι παίκτες που... αναστήθηκαν!

Παίκτες που προσπαθούν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα τους, ενώ βρίσκονται στα αζήτητα είναι πολλοί. Tην σεζόν που διανύουμε (2016-17), έχουμε γίνει μάρτυρες παικτών που εμφανίστηκαν "αναγεννημένοι" στη Superleague. Από τον Δώνη και τον Βλαχοδήμο στους Τασουλή, Μανιάτη και Μάρτινς.

Οι παίκτες που... αναστήθηκαν!

Πάσχα σημαίνει πέρασμα. Από την Αίγυπτο στη Γη της Επαγγελίας (κατά τον ιουδαϊσμό), από το θάνατο στην ανάσταση (κατά τον χριστιανισμό), από μια δύσκολη κατάσταση σε μια λυτρωτική.

Από χρονιά σε χρονιά, ο ελληνικός ποδοσφαιρόκοσμος προσφέρει τέτοιες (μικρές ή μεγάλες) ιστορίες. Παίκτες που ήταν στ' ασύζητητα και αναδύθηκαν στην επιφάνεια, παίκτες που άρχισαν να ξεχνιούνται, να χάνουν το τρένο, και κατάφεραν ν' αντιστρέψουν το κλίμα, παίκτης που "σταυρώθηκαν" και "αναστήθηκαν" (αγωνιστικά).

Ξεχωρίσαμε χαρακτηριστικές περιπτώσεις από την εφετινή Super League. Κέρδισαν μια θέση στη λίστα είτε γιατί επέστρεψαν ενώ είχαν έπαιρναν την κάτω βόλτα είτε στην Ελλάδα βρήκαν μια δεύτερη ευκαιρία για να σώσουν την καριέρα τους και να φτιάξουν το όνομά τους. Ποιος άλλους θα βλέπατε εσείς;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΩΝΗΣ

Ο γιος του Γιώργου Δώνη και "γέννημα θρέμμα" των ακαδημιών του Παναθηναϊκού, δεν κατάφερε να πάρει χρόνο συμμετοχής στο πρώτο μισό της σεζόν 2015-16. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα σε Λουγκανό (1 συμμετοχή) και Γιάννενα στο πρώτο μέρος της φετινής σεζόν (3 συμμετοχές, καμία ως βασικός), ο 22χρονος μέσος... βρήκε την Ιθάκη του στον Ηρακλή. Κάνει ένα καταπληκτικό δεύτερο μισό, έχοντας 14 συμμετοχές και 3 γκολ, όντας ένας από τους πρωταγωνιστές που θα δώσει και την ψυχή του για την ομάδα, όπως είχε αποκαλύψει και σε συνέντευξή του στο contra.gr.

Οι παίκτες που... αναστήθηκαν!

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ

Ο βασικός κίπερ του Παναθηναϊκού και αδερφός του Παναγιώτη, "μπήκε στη ζωή μας" ξαφνικά από το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο στις 27/11/16. Ο 22χρονος είναι απόκτημα των "πράσινων" από τη σεζόν 2015-16, που είχε καταφέρει να κάνει μόλις μία συμμετοχή, ενώ στη Γερμανία και τη Στουγκάρδη είχε πραγματοποιήσει μόλις 3 εμφανίσεις. Συγκομιδή του φέτος; 23 εμφανίσεις με τα πράσινα και το κοντέρ γράφει ακόμα.

Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ
Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ EUROKINISSI SPORTS

ΣΕΡΧΙΟ ΑΡΑΟΥΧΟ

Η αποκάλυψη της ΑΕΚ στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Ο δανεικός από τη Λας Πάλμας, 25χρονος δεν είχε καταφέρει να πάρει καθόλου χρόνο συμμετοχής στην Ισπανία στο πρώτο μισό, κάτι που τον ανάγκασε να κάνει ένα... restart στην καριέρα του. 11 συμμετοχές έχει κάνει ο Αργεντινός με τα "κιτρινόμαυρα" και έχει σκοράρει 6 φορές δείχνοντας πως έχει αφήσει πίσω τη... λειψανδρία του πρώτου μισού της σεζόν.

SUPERLEAGUE / ÐËÁÔÁÍÉÁÓ - ÁÅÊ (Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÐËÁÔÁÍÉÁÓ - ÁÅÊ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΤΖΑΒΑΣΙΛΗΣ

Ο 27χρονος Σερραίος είναι άλλη μία αποκάλυψη της χρονιάς και χωρίς υπερβολή ένας από τους λόγους που η Κέρκυρα έχει καταφέρει να σταθεί στη Superleague. Τρεις χρονιές στον ΠΑΟΚ χωρίς καμία συμμετοχή, δύο σεζόν στον Πανσερραϊκό της Football League και από το 2013 και μετά, πιστός "στρατιώτης" των Φαιάκων. 1 Φεβρουαρίου το επίσημο ντεμπούτο του στη Superleague, βασικός τη σεζόν 2015-16, που η Κέκρυρα υποβιβάστηκε και φέτος, έχει στρέψει όλα τα βλέμματα πάνω του. 25 συμμετοχές έχει φτάσει, καταρρίπτοντας κι ένα ανεπανάληπτο προσωπικό ρεκόρ. 374 λεπτά χωρίς να δεχτεί γκολ!

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ

Ο άλλοτε αρχηγός του Πανιωνίου και του Ολυμπιακού μοιάζει ανανεωμένος μετά την μεταγραφή του στον Ατρόμητο κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Το 2015 είναι μία χρονιά που θα ήθελε να ξεχάσει ο διεθνής αμυντικός, αφού στο παιχνίδι με την ΑΕΚ παθαίνει ρήξη χιαστού, χάνοντας τη θέση του στο βασικό σχήμα της ομάδας. Έκτοτε, ποτέ δεν κατάφερε να επιστρέψει πλήρως, αφού τη σεζόν 2015-16 πραγματοποίησε μόλις 5 εμφανίσεις με τα κόκκινα και στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στη Σταντάρ που έκανε άλλες 9 εμφανίσεις. Το φετινό πρώτο μισό, δεν είχε καμία συμμετοχή με τον Ολυμπιακό, έως ότου... μετακομίσει στο Περιστέρι έχοντας πλέον 10 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΟΚ (27η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ ΜΑΝΙΑΤΗΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΟΚ (27η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ ΜΑΝΙΑΤΗΣ ICON

ΑΝΤΡΕ ΜΑΡΤΙΝΣ

Ο 27χρονος μέσος αποτελεί καλοκαιρινό απόκτημα του Ολυμπιακού, όντας ελεύθερος από τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Ο Μάρτινς από το 2009 ήταν απόκτημα της Σπόρτινγκ, μη καταφέρνοντας όμως να κερδίσει θέση στα βασικά πλάνα των Πορτογάλων, έχοντας τρία... αγροτικά σε Ρεάλ Μασάμα, Μπελενένσες και Πινιαλνοβένσε. Αποκορύφωμα ήταν η σεζόν 2015-16, που είχε μόλις 2 εμφανίσεις όλο το χρόνο. Στους Πειραιώτες τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο μέσος έχει καταφέρει να αγωνιστεί ήδη σε 35 αγώνες τη φετινή σεζόν, όντας ένα από τα βασικά γρανάζια της μεσαίας γραμμής των "ερυθρόλευκων".

Οι παίκτες που... αναστήθηκαν!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΣΟΥΛΗΣ

Ο αμυντικός του Πανιωνίου έχει ήδη τραβήξει τα βλέμματα των... μεγάλων του ελληνικού πρωταθλήματος με τις εμφανίσεις του και όχι άδικα. Οι ιθύνοντες του Πανιωνίου τον έφεραν στην.. πλατεία το καλοκαίρι του 2014, μετά τις εκπληκτικές του εμφανίσεις στον Φωστήρα. Την πρώτη του σεζόν (2014-15), κατάφερε να κάνει 34 συμμετοχές, ενώ τον επόμενο χρόνο (2015-16), πάλι έφτασε σε διψήφιο αριθμό συμμετοχών, και πάλι όμως ως αλλαγή (24 αλλαγή, 3 φορές βασικός). Και τη φετινή χρονιά, φάνηκαν να μην πιστεύουν τόσο στον αριστερό οπισθοφύλακα, αφού είχε αποκτηθεί για αυτό το λόγο ο Κύπριος Μάριος Αντωνιάδης! Ο Τασουλής όμως τους διέψευσε όλους, έχοντας μέχρι τώρα 24 συμμετοχές, και τις 22 ως βασικός!

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ

Ο 27χρονος πορτιέρε του ΠΑΣ Γιάννενα, είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος. Ξεκινώντας από την Ηλιούπολη, το 2005, και συνεχίζοντας σε Λεβαδειακό και Πανθρακικό, ο Πασχαλάκης δεν είχε καμία.. γεμάτη σεζόν στα πόδια του αφού η καλύτερη χρονιά του ήταν το 2014-15 στον Πανθρακικό με συνολικά 7 εμφανίσεις! Πέρυσι, δεν αγωνίστηκε καθόλου στο δεύτερο μισό στα Γιάννενα, αλλά φέτος είναι βασικότατος στην ομάδα, μετρώντας ήδη 25 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο!

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ

Ο βασικός φορ του Πλατανιά, έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενος αφού περνάει την καλύτερη σεζόν του ως ποδοσφαιριστής. Ο γεννηθείς στο Ηράκλειο Γιακουμάκης, έχει κάνει το... ξεπέταγμά του φέτος και λογικά θα μας απασχολεί για καιρό ακόμα. Από το 2012 και μετά που αγωνίζεται στον Πλατανιά, με ένα μικρό διάλειμμα στην Επισκοπή, ο 22χρονος δεν είχε καταφέρει να αγωνιστεί πολύ προερχόμενος κυρίως από τον πάγκο. Άλλωστε αυτό δείχνουν οι δύο προηγούμενες σεζόν του, που το 2014-15 είχε μόλις 10 εμφανίσεις (5 ως βασικός) και το 2015-16 πάλι 10 (9 φορές βασικός). Τη φετινή σεζόν έχει... πάρει σπίτι του τη φανέλα του βασικού, έχοντας 28 εμφανίσεις (27 ως βασικός) και 12 γκολ, όντας πρώτος σκόρερ για τους Κρητικούς.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΗΣ

Ο μέσος της Ξάνθης εμφανίζεται... αναγεννημένος τη φετινή σεζόν, με πολλές ομάδες να έχουν στρέψει τα βλέμματά τους πάνω του. 31 εμφανίσεις έχει ήδη ο 28χρονος και 6 γκολ, με 2 από αυτά να αποδεικνύονται πολύ σημαντικά αφού σημειώθηκαν απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ενδεικτικό της εξαιρετικής φόρμας που βρίσκεται φέτος, είναι οι 23 εμφανίσεις που έκανε πέρυσι χωρίς κανένα γκολ, ενώ φέτος έχει επιχειρήσει τα διπλάσια σουτ (24 αντί για 12).

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

News 24/7

24MEDIA NETWORK