Οι παίκτες που "προκαλεί" ο Ίβιτς

Ο ΠΑΟΚ αναζητά εδώ και καιρό ένα παιχνίδι - σημείο αναφοράς, πάνω στο οποίο να “χτίσει” ψυχολογία και να αφήσει πίσω του τη κουβέντα περί χαμένων βαθμών, χαμένων ευκαιριών και… όσων άλλων φταίνε όταν δεν έρχεται το θετικό αποτέλεσμα. Το ματς με την ΑΕΚ είναι μία "χρυσή" ευκαιρία.

Οι παίκτες που "προκαλεί" ο Ίβιτς
ivic ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σέρβος τεχνικός έχει "χτίσει" στο μυαλό του συγκεκριμένα πλάνα, είτε σε 4-2-3-1 είτε σε 4-1-2-3, και πάνω σε αυτά έχει “κουμπώσει” τους παίκτες, χωρίζοντας τους σε πρώτες και δεύτερες επιλογές, και δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος προπονητής που δουλεύει με αυτό το μοτίβο. Έρχονται όμως και οι στιγμές που στα πλάνα, είτε λόγω τραυματισμών είτε λόγω απόδοσης, μπαίνουν ερωτηματικά, και έρχεται η στιγμή που ο κάθε προπονητής περιμένει από τους παίκτες που θα πάρουν την ευκαιρία, να τον… προβληματίσουν.

Ο Βλάνταν Ίβιτς λέει συχνά - πυκνά πως ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί για τρια διαδοχικά παιχνίδια ως βασικός. Και μέχρι στιγμής, η αλήθεια είναι πως ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός δεν του έχει δείξει οτι θα έπρεπε να εξετάσει το συγκεκριμένο ενδεχόμενο. Ο Μπίσεσβαρ είναι δεκάρι με καθαρά επιθετικά στοιχεία, που δύσκολα ανταποκρίνεται σε ανασταλτικές οδηγίες, με αποτέλεσμα ο Σάχοφ να έχει αρκετές φορές προτιμηθεί, με το 4-2-3-1 να δίνει τη θέση του στο 4-1-2-3. Ο Μπίσεσβαρ είναι ένας από τους παίκτες που καλούνται να δείξει πράγματα στον Ίβιτς.

Ο Χάρης Χαρίσης, από τη στιγμή που αποκτήθηκε ο Χοσέ Κάνιας, έρχεται από τον πάγκο και…κάνει τα ρεπό του Ισπανού. Ό Ίβιτς έχει το συγκεκριμένο δίδυμο για την θέση “6” όμως μέχρι στιγμής φαίνεται να υπάρχει διαφορά απόδοσης ανάμεσα στους δυο παίκτες, με τον Χαρίση να έχει τον δυναμισμό που απαιτεί η θέση, αλλά όχι το κουβάλημα της μπάλας που έχει ο Ισπανός, όπως και άλλα στοιχεία, που κάνουν τον Ίβιτς να ξεκινά τον άξονά του από τον Κάνια.

Ο Γιάννης Μυστακίδης βρίσκεται… ένα μήνα πιο μπροστά από τους παίκτες από τους οποίους περιμένει να δει πράγματα ο Σέρβος τεχνικός. Και αυτό διότι ο Κατερινιώτης εξτρέμ έχει δείξει οτι περιμένει φουριόζος στον πάγκο, όμως καλείται να δείξει συνέπεια σε απόδοση, από τη στιγμή που στην θέση του αγωνίζεται ο Τζάλμα Κάμπος, ο οποίος βάση βιογραφικού, συμβολαίου και απαιτήσεων, θα έχει κάποιες ακόμα ευκαιρίες για να… πάρει μπρος.

Εκείνος που κλήθηκε να αποδείξει πράγματα πριν καν ακόμα αγωνιστεί, και το έχει κάνει, έχοντας πάρει τη θέση του… Τζάλμα της άμυνας, δεν είναι άλλος από τον Χοσέ Κρέσπο. Όταν ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Βαρέλα, πολλοί θεώρησαν πως ο Κρέσπο θα αρχίσει να… ζεσταίνει τον πάγκο, αλλά με βάση τα πρώτα δείγματα γραφής των δυο παικτών, ο Βαρέλα δεν έχει πείσει.

Όλα αυτά σε ένα διάστημα στο οποίο ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στα μισά ενός προγράμματος γεμάτο από απαιτητικούς αγώνες, που κορυφώνεται με την τριάδα με αντιπάλους την ΑΕΚ, την Καραμπάκ και τον Πανιώνιο. Ο Δικέφαλος του βορρά θέλει τρεις νίκες έτσι ώστε να είναι στην καλύτερη στην πρώτη τριάδα του βαθμολογικού πίνακα, και στην Ευρώπη να “καθαρίσει” την υπόθεση πρόκριση.

Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ καλείται να δείξει όλα όσα τον οδηγούν στην παραγωγή φάσεων στην αντίπαλη εστία, με την προϋπόθεση να ευστοχήσει. Μπορεί η κερκίδα να αποδέχεται και να αρέσκεται να βλέπει έναν ΠΑΟΚ που μπορεί και κάνει φάσεις, που έχει τρόπο ανάπτυξης, που πιέζει ψηλά, αλλά δεν αντέχει άλλες χαμένες ευκαιρίες. Και αυτό το καταλαβαίνει όποιος είναι στο γήπεδο, την ώρα των αγώνων. Η Τούμπα, με την ίδια ευκολία που μπορεί να “φάει” τον αντίπαλο, να κάνει το ίδιο και με τον ΠΑΟΚ, όταν βέβαια στην ομάδα δεν υπάρχουν οι παίκτες που δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της απαίτησης. Και φτάνουμε ακριβώς σε αυτό το κρίσιμο σημείο. Της “υποχρέωσης” των παικτών του ΠΑΟΚ να αποδείξουν ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν αυτά που μέχρι τώρα έχουν υποσχεθεί.

Ο Δικέφαλος του Βορρά αναμένεται να παραταχθεί με τους Γλύκο, Μάτος, Μαλεζά, Κρέσπο, Λέροβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Μυστακίδη, Μπίσεσβαρ, Ροντρίγκες και Αθανασιάδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η απάντηση του Ίβιτς στο επεισόδιο με δημοσιογράφο

News 24/7

24MEDIA NETWORK