Οι 'παππούδες' των ρεκόρ σε τελική φάση Euro

Ο Γκόραν Πάντεφ μπορεί να σκόραρε στα 37 του χρόνια, όμως δεν έσπασε κανένα ρεκόρ. Η λίστα με τους γηραιότερους που κρατούν τις κορυφαίες επιδόσεις σε τελική φάση Euro.

Ο Λόταρ Ματέους στη διάρκεια του EURO '88
Ο Λόταρ Ματέους στη διάρκεια του EURO '88 AP PHOTO/STF

Ο Γκόραν Πάντεφ μπορεί να ολοκλήρωσε ένα παιδικό του όνειρο σκοράροντας σε τελική φάση Euro με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας της χώρας του, αλλά αυτό δεν ήταν ικανό να του δώσει κάποιο ρεκόρ.Παρά το γεγονός ότι σκόραρε σε ηλικία 37 ετών ο Πάντεφ δεν μπόρεσε να γίνει ο μεγαλύτερος που τα καταφέρνει σε τελική φάση Euro, ούτε να σπάσει κάποιο άλλο ρεκόρ. Στη λίστα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ποιοι είναι οι κάτοχοί τους...

Γκάμπορ Κίραλι, ο μεγαλύτερος σε ηλικία που έχει αγωνιστεί

Για χρόνια ήταν ο άνθρωπος που καθόταν κάτω από τα δοκάρια της Εθνικής Ουγγαρίας. Σε ηλικία 40 ετών και 86 ημερών ο Γκάμπορ Κίραλι αγωνίστηκε για τελευταία φορά σε τελική φάση Euro και παραμένει μέχρι σήμερα ο γηραιότερος που το έχει πράξει. Το εντυπωσιακό με την περίπτωση του είναι ότι στον τελευταίο αγώνα κατάφερε να κάνει την επέμβαση της χρονιάς. Συγκεκριμένα, μια απόκρουσή του σε εκτέλεση φάουλ του Κέβιν Ντε Μπράινε ψηφίστηκε ως η κορυφαία για τη σεζόν 2015-16.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Κίραλι πήρε το ρεκόρ από τον Λόταρ Ματέους, ο οποίος είχε αγωνιστεί σε αγώνα της Γερμανίας με την Πορτογαλία σε ηλικία 39 ετών και 91 ημερών.

Ίβιτσα Βάστιτς, ο γηραιότερος που έχει σκοράρει

Ο Γκόραν Πάντεφ έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος που έχει σκοράρει σε τελική φάση Euro. Η πρωτιά ανήκει στον Ίβιτσα Βάστιτς. Ο παλαίμαχος επιθετικός των Στουρμ Γκρατς και Αούστρια Βιέννης αγωνίστηκε ως αλλαγή στην αναμέτρηση της Αυστρία με την Πορτογαλία στο Euro 2008 και με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το 1-1.

Την ημέρα που σκόραρε ο Βάστιτς ήταν 38 ετών και 257 ημερών και αυτό ήταν το 14ο τέρμα του με τη φανέλα της Εθνικής Αυστρίας.

Άρνολντ Μίχρεν και Γενς Λέμαν κατέχουν τα δύο ρεκόρ σε τελικούς

Σε ό,τι αφορά τους τελικούς δύο παίκτες βρίσκονται στην κορυφή των γηραιότερων. Συνολικά ο μεγαλύτερος όλων είναι ο Γενς Λέμαν, ο οποίος αγωνίστηκε σε ηλικία 38 ετών και 232 ημερών στον τελικό ανάμεσα στη Γερμανία και την Ισπανία.

Εκείνος όμως που ήταν μεγαλύτερος, έπαιξε στον τελικό και κατέκτησε το τρόπαιο ήταν ο Άρνολντ Μίχρεν. Ο Ολλανδρός μάλιστα στον τελικό του 1988 ήταν εκείνος που έδωσε την ασίστ στον Μάρκο Φαν Μπάστεν στο θρυλικό του τέρμα.

Σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε ότι ο γηραιότερος που έχει κατακτήσει το τρόπαιο είναι ο Ρικάρντο Καρβάλιο (στον τελικό ήταν 38 ετών και 53 ημερών), αλλά δεν έπαιξε στον τελευταίο αγώνα.

Μπερντ Χόλζενμπαϊν, ο μεγαλύτερος σκόρερ σε τελικό

Ο μικρότερος της λίστας είναι και ο γηραιότερος σκόρερ σε τελικό. Για την ακρίβεια ο Μπερντ Χόλζενμπαϊν είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που όταν σκόραρε σε τελικό ήταν πάνω από 30! Συγκεκριμένα, ήταν 30 ημερών και 103 ημερών όταν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στον τελικό της Δυτικής Γερμανίας με την Τσεχοσλοβακία το 1976. Σε έναν τελικό που οδηγήθηκε στα πέναλτι με τον Πανένκα να πετυχαίνει ένα γκολ που έμεινε στην ιστορία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK