Οι πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία των 20 ομάδων

Όχι, δεν είναι η Μάντσεστερ Σίτι η αγγλική ομάδα που έχει ξοδέψει το πιο 'βαρβάτο' ποσό για την απόκτηση ενός και μόνο ποδοσφαιριστή που πήγε να παίξει μπάλα στο Νησί. Δεν βρίσκεται ούτε καν στη δεύτερη θέση.

Οι πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία των 20 ομάδων

Έχει ένα τόσο ισχυρό οικονομικό background η Γουέστ Χαμ, η 17η σε αξία ομάδα του ποδοσφαιρικού πλανήτη, χάρη στο 51.1% των μετοχών που κατέχει o δισεκατομμυριούχος Ντέιβ Σάλιβαν, που είναι σε θέση (κατά τον Guardian) να σκορπά σ' ένα απόγευμα έως και 50 εκατομμύρια ευρώ για την ολοκλήρωση μιας και μόνο μεταγραφής. Η απόκτηση του 25χρονου Γάλλου επιθετικού Σεμπαστιάν Αλέρ από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης τόσο ακριβώς κόστισε. Μετατράπηκε δε αυτομάτως στην πιο 'ακριβή' της ιστορικής των 'σφυριών', κερδίζοντας επάξια μια θέση μεταξύ των πιο δαπανηρών που έχουν γίνει τούτο το καλοκαίρι από τις 20 ομάδες της Premier League, ένα 20ήμερο πριν από το εναρκτήριο λάκτισμα της σεζόν.

Οι πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία των 20 ομάδων

Ο Αλέρ, ένα παιδί με ρίζες από την Ακτή Ελεφαντοστού, ύψος 1μ90, εντυπωσιακό εκτόπισμα στο κουτί της μεγάλης περιοχής και επαφή αρτίστα με την μπάλα, 'εκτόξευσε' τη χρηματιστηριακή αξία του μέσα από τα 33 γκολ και τις 19 ασίστ στις 77 συμμετοχές που κατέγραψε σ' όλες τις διοργανώσεις με τη γερμανική ομάδα σε μόλις τρεις σεζόν. Προηγουμένως είχε 'φτιάξει' το όνομά του παίζοντας για δύο χρόνια στην ολλανδική Ουτρέχτη, στην οποία είχε πάει στα 20.5 (Δεκέμβριος του 2014) τεστάροντας τις δυνάμεις του σ' ένα επίπεδο υψηλότερο και πιο ανταγωνιστικό από τη β' κατηγορία της Γαλλίας όπου αγωνιζόταν ως προϊόν των ακαδημιών της Οσέρ.

Οι Λονδρέζοι πανηγύρισαν για την αίσια έκβαση των σκληρών διαπραγματεύσεων με το γερμανικό κλαμπ, ποντάροντας πως ο 25χρονος στράικερ θα φέρει πίσω τα λεφτά του. Αυτά που δεν γύρισαν από την περυσινή δαπάνη των +100 εκατομμυρίων, μια και τα 'σφυρία' τερμάτισαν στη 10η θέση του πρωταθλήματος, χωρίς να εξασφαλίσουν ως μίνιμουμ ανταμοιβή την έξοδο στο Europa League, μένοντας πίσω από Γουλβς, Έβερτον και Λέστερ. Φυσικό είναι, με τέτοια ανοίγματα να περιμένουν ανταλλάγματα από τον Πελεγκρίνι: καλό ποδόσφαιρο, αποτελέσματα, θέση στην Ευρώπη - αν όχι κάποιο τρόπαιο. Ο ανταγωνισμός είναι βέβαια σκληρός. Τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Γιατί μπορεί ο Αλέρ να κόστισε 50 εκατομμύρια, είναι όμως κι άλλες ομάδες που διαθέτουν την ευχέρεια να ξοδεύουν περιουσίες ολάκερες για έναν και μόνο ποδοσφαιριστή. Κυρίως τα 'φουσκωμένα πορτοφόλια' του πρωταθλήματος, αλλά όχι κατ' αποκλειστικότητα.

Παρουσιάζοντας, στον πίνακα, το πιο 'ακριβό διαμάντι' καθεμιάς εκ των 20 ομάδων της Premier League, είναι ορατό πως με τους επενδυτές και τους πόρους που φέρνουν συνεχώς χρήμα, λίγες είναι οι διοικήσεις που κρατούν χαμηλά τον πήχη. Διαφορετικά θα τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις. Έβερτον, Λέστερ, Γουλβς και Μπόρνμουθ προσπαθούν ν' ακολουθήσουν, στο μέτρο του δυνατού πάντα. Για την ώρα, πάντως, τα χρήματα που έδωσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Πολ Πογκμπά στη Γιουβέντους, δεν αγγίζονται. Ούτε καν από τη Μάντσεστερ Σίτι που ναι μεν πληρώνει πολλά για πολλούς, αλλά πιο νοικοκυρεμένα.

Ιδού:

Ομάδα Ποδοσφαιριστής Ποσό (εκατ. ευρώ)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Πολ Πογκμπά 104.50
Λίβερπουλ Βίρτζιλ Φαν Ντάικ 84.30
Τσέλσι Κέπα 80.00
Μάντσεστερ Σίτι Ρόντρι 70.00
Άρσεναλ Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ 63.50
Τότεναμ Τανγκί Εντομπελέ 59.80
Γουέστ Χαμ Σεμπαστιάν Αλέρ 50.00
Έβερτον Γκίλφι Σίγκουρντσον 49.20
Λέστερ Γιούρι Τίλεμανς 44.80
Γουλβς Ραούλ Χιμένες 37.85
Κρίσταλ Πάλας Κριστιάν Μπεντέκε 31.10
Μπόρνμουθ Χέφερσον Λέρμα 27.90
Νιούκαστλ Μάικλ Όουεν 24.90
Σαουθάμπτον Γιάνικ Βέστεργκαρντ 24.90
Άστον Βίλα Ντάρεν Μπεντ 21.40
Γουότφορντ Άντρε Γκρέι 20.30
Μπράιτον Λεάντρο Τροσάρ 19.90
Μπέρνλι Μπεν Γκίμπσον 16.80
Νόριτς Στίβεν Νέισμιθ 11.00
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ Καλούμ Ρόμπινσον 7.80

News 24/7

24MEDIA NETWORK