Οι πιο πλούσιοι παγκίτες της Premier League

Η Premier League είναι το πιο πλούσιο πρωτάθλημα στον κόσμο και γι' αυτό σκορπάει τα χρήματά του σε πάμπλουτους παγκίτες.

Ο Πολ Πογκμπά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σκοράρει κόντρα στην Γουέστ Χαμ σε αναμέτρηση για την Premier League 2018-2019 στο 'Ολντ Τράφορντ', Μάντσεστερ, Σάββατο 13 Απριλίου 2019
Ο Πολ Πογκμπά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σκοράρει κόντρα στην Γουέστ Χαμ σε αναμέτρηση για την Premier League 2018-2019 στο 'Ολντ Τράφορντ', Μάντσεστερ, Σάββατο 13 Απριλίου 2019 AP PHOTO/RUI VIEIRA

Περάσαμε την κρίσιμη περίοδο των Χριστουγέννων στην Premier League, όλα καλά και όλα ωραία, μπήκαμε στο 2020 με το κεφάλι ψηλά, αλλά να που υπάρχουν κάποιοι που κρύβονται. Κρύβονται διότι η σύγκριση χρηματικής αμοιβής και προσφοράς τους αφήνει ελαφρώς εκτεθειμένους. Παίκτες που έπιασαν κότσο την ομάδα τους, αρπάζοντας και τσεπώνοντας ένα ΠΑΧΥΛΟΤΑΤΟ συμβόλαιο, που τους επιτρέπει να παντελονιάζουν μια αγκαλιά χρηματότουβλα την εβδομάδα και την φανέλα να την παραδίδουν μετά από κάθε αγώνα στεγνή. Χωρίς ίχνος ιδρώτα. Πέρα από τον ιδρώτα που έχει πιάσει η πλάτη επειδή δεν τη κούνησαν από την καρέκλα του πάγκου.

Ακολουθεί μια λίστα με τους πιο εντυπωσιακά πλούσιους από δαύτους, παίκτες με θέση ημιμόνιμη στον πάγκο της ομάδας τους, που όμως από λεφτά έχουν για προσάναμμα.

Andriy Yarmolenko (West Ham)-115.000 λίρες την εβδομάδα

Ο μια-παίζω-δέκα-δεν-παίζω φορ της Γουεστ Χαμ, είναι από τις περιπτώσεις ορόσημα της φετινή σεζόν των Λονδρέζων, που με έναν μαγικό τρόπο έχουην μαζέψει μια εκπληκτική κολεκσιόν από ποδοσφαιριστές που στα χαρτιά είναι μια χαρά, στην πράξη είναι μονίμως απόντες. Ο Αντρίκος μας πέρα από 3 τεμάχια που έχει στάξει πουλάει "καλα ευχαριστώ εσείς" και πλέον είναι και τραυματίας. Τελευταία φορά σκόραρε πριν από 9 ματς. ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ.

Morgan Schneiderlin (Everton)-100.000 λίρες την εβδομάδα

Ο ακόμα-δεν-είμαι-σίγουρος-για-την-καλή-μου-θέση της Έβερτον, τουλάχιστον ξέρει ποιο είναι το καλό ποσό που μπαίνει στην τσέπη του κάθε εβδομάδα: εκατό χιλιάνται λίραι και δεν τρέχει τίποτα και ας έχει μείνει εκτός αποστολής στους τελευταίους πέντε αγώνες. Ούτε καν πάγκο δηλαδή. Ούτε καν να κρατάει ζεστές τις θέσεις για τους υπόλοιπους. Τίποτα. Σπίτι του.

Jack Wilshere (West Ham)-100.000 λίρες την εβομάδα

Τι και αν αλλάζει ο αγέρας και του φεύγει ο χιαστός; Τι και αν γυρίζει πλευρό στον ύπνο του και του βγαίνει ο ώμος; Η κινούμενη βίβλος τραυματισμών που ακούει στο όνομα Τζακ Γουίλσιρ συνεχίζει απτόητος, έχοντας πείσει την Γουέστ Χαμ να αφήσει στην άκρη αυτά τα αστεία συμβόλαια με όρους pay-as-you-play και να του δώσει ένα ωραίο, 'κλειδωμένο' κατοστάρικο αν εβδομάδα. ΠΡΟΦΑΝΩΣ και είναι μονίμως τραυματίας βέβαια, διότι τι να γίνει δεν τον θέλει καθόλου το σώμα του, αλλά και η Γουεστ Χαμ η κακομοίρα τι φταίει; Ξέρετε τι έχει πάρει η ομάδα του Λονδίνου με το εβδομαδιάτικο του Τζακ; 175 αγωνιστικά λεπτά. Τόσα έχει παίξει.

Mamadou Sakho (Crystal Palace)-100.000 λίρες τη εβδομάδα

Κάποτε θεωρήθηκε λάθος η βιασύνη με την οποία ο Γίργκεν Κλοπ τον έστειλε από την Λίβερπουλ στην αγκαλιά της Κρίσταλ Πάλας. Για την Πάλας δε, θεωρήθηκε ο 'βράχος' γύρω από τον οποίο θα έχτιζαν την ομάδα τους για τα επόμενα χρόνια. Έλα όμως που δεν τους βγήκε. Έλα όμως που ο Κλοπ μάλλον είχε δίκιο ΚΑΙ σε αυτό. Ο Γάλλος στόπερ δεν φαίνεται να μπορεί να κερδίσει θέση βασικού ούτε και εδώ, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν πληρώνεται με ΠΟΛΛΑ χρήματα. Εκατό χιλιάδαι λίραι την εβδομάδα και να έχει ξεκινήσει βασικός σε ΕΞΙ μόνο ματς στην σεζόν μέχρι στιγμής; Μάλλον τα κλαίνε τα λεφτά τους στο Λονδίνο. ΛΟΓΙΚΟ.

Shkodran Mustafi (Arsenal)-90.000 λίρες την εβδομάδα

Ο Μουστάφι είναι περίεργη περίπτωση. Όταν ήρθε στην Άρσεναλ, πολλοί αναλυτές έκαναν λόγο για μια μεταγραφή προοπτικής, μια σίγουρη επιτυχία που είχε 'γράψει' χιλιόμετρα στην Ισπανία. Μάλλον όμως κάτι έγινε στην πτήση, γιατί ο Μουστάφι που έφτασε στο Λονδίνο το ποδόσφαιρο ως ασχολία το είχε μόνο ακουστά. "Καλά δεν πειράζει, βάλτονα μέσα μωρέ, πόσο χάλιας μπορεί να είναι", είπανε στην Άρσεναλ και ο Μουστάφι απάντησε βροντερά με τις εμφανίσεις του: ΠΑΡΑ. ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. ΧΑΛΙΑ. Πόσο μάλλον όταν κοστίζει κάτι λιγότερο από ένα κατοστάρικο ανά επταήμερο.

Christian Benteke (Crystal Palace)-120.000 λίρες την εβδομάδα

Πάνε οι παλιές καλές εποχές που ο Κριστιάν τρομοκρατούσε αντίπαλες άμυνες με την Άστον Βίλα, 'ξεκλειδώνοντας' με τις επιδόσεις του την πόρτα που οδηγούσε στην Λίβερπουλ. Από τότε σαν να έχουν περάσει ολάκερες δεκαετίες πάνω από το κορμί του Βέλγου στράηκερ, ο οποίος πλέον φαίνεται να φοβάται το άθλημα το οποίο συνθέτει τον χώρο εργασίας του. Την φετινή σεζόν, έχει ξεκινήσει μόλις ΤΕΣΣΕΡΙΣ φορές ως βασικός και δεν έχει καταφέρει να 'ματώσει' τα αντίπαλα δίχτυα. ΜΗΔΕΝ γκολ δηλαδή. Συγκλονιστική επιτυχία για την Κρίσταλ Πάλας που πληρώνει πλουσιοπάροχα έναν παίκτη για να κάθεται στον πάγκο και να λέει "α καλά, εγώ στα καλά μου τα έγραφα πολύ άνετα τα γκολίνια. Απλά δεν είμαι στα καλά μου αυτό είναι όλο".

Marcos Rojo (Manchester United)-80.000 λίρες την εβδομάδα

Ο μέγας Αργεντίνος αργόσχολος δεν καταφέρνει να πάρει χρόνο σε μια ομάδα που από σέντερ μπακ έχει Μαγκουάηρ, Λίντελεφ και μετά η άβυσσος. Μεγάλη πετυχεσά με άλλα λόγια. Ο σέντερ μπακ και ενίοτε αριστερός οπισθοφύλακας έχει να δει αποστολή εδώ και καμιά δεκαριά ματς, ενώ έχει μετρήσει συνολικά αυτήν την σεζόν 120 λεπτά αγώνα, έστω και αν έπαιξε στο 1-1 της ομάδας του κόντρα στην Λίβερπουλ, ένα από τα highlights η αλήθεια είναι για την ομάδα του Σόλσκιερ σε αυτό το πρωτάθλημα. Όχι πως αυτό τελικά λέει και πάρα πολλά για τις επιδόσεις του Ρόχο, αλλά χαλάλι του παιδιού γιατί τουλάχιστον δεν παίρνει και τα (σχεδόν) ΤΡΑΚΟΚΙΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΟΥ…

Paul Pogba (Manchester United)-290.000 λίρες την εβδομάδα

Προτού πέσετε να με φάτε, κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο Πογκμπά ξέρει ΠΟΛΥ μπάλα. ΟΤΑΝ βέβαια θυμάται ότι πρέπει να παίζει. Φέτος, ένας εκ των πλέον ακριβοπληρωμένων παικτών στο ενεργό ρόστερ της Γιουνάητεντ αγνοείται, έχοντας 'γράψει' μόλις επτά εμφανίσεις, προτού ξεκινήσει μια μακρύτατη σειρά τραυματισμών, που όλο και περισσότεροι φίλοι της ομάδας υποπτεύονται πλέον ανοιχτά πως ίσως να μην είναι και τόσο πραγματικοί. Ο ίδιος, τόσο μέσω προσωπικών του δηλώσεων όσο και μέσω του μάνατζέρ του, έχει εκφράσει την πρόθεσή του να δοκιμάσει "κάτι καινούργιο", αλλά αυτό δεν βοηθάει και ιδιαίτερα τον προπονητή του αλλά και τη διοίκηση του συλλόγου, που βλέπουν ένα σημαντικότατο κομμάτι της μισθολογικής πίτας της ομάδας να 'τρώγεται' από έναν ποδοσφαιριστή που δεν μπορεί να προσφέρει αυτήν την στιγμή τίποτα παραπάνω από κάποια cameo στον πάγκο. Όσο να πεις πολύ ακριβό το guest-star-ιλίκι του Γάλλου...

Τα ποδοσφαιρικά βραβεία του 2019 και του 21ου αιώνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK