Οι πιο "βρώμικες" ομάδες των Μουντιάλ

Όταν παίζεις βρώμικα, συνήθως κερδίζεις. Ή μήπως όχι; Δείτε τη λίστα με τις πιο "βρώμικες" ομάδες των Παγκοσμίων Κυπέλλων, τις κάρτες που δέχονται ανά αγώνα, αλλά και τις επιδόσεις τους βάση στο σκληρό παιχνίδι που έχουν επιλέξει. Τι θέση έχει η Εθνική Ελλάδος στη λίστα; Διαβάστε αναλυτικά.

Οι πιο "βρώμικες" ομάδες των Μουντιάλ
2010 GETTY IMAGES

Στις τελευταίες διοργανώσεις Παγκοσμίων Κυπέλλων, έχουμε δει αρκετές ομάδες να αποφασίζουν να παίξουν ένα σκληρό παιχνίδι, με αρκετά φάουλ και κάρτες. Παίζοντας "βρώμικα", στοχεύουν στο να σπάσουν το ρυθμό, αλλά και τα νεύρα του αντιπάλου τους, προκειμένου να κερδίσουν.

Ωστόσο, αυτή η συνταγή δεν οδηγεί πάντα στην επιτυχία. Αν κοιτάξει κανείς αναλυτικά τη λίστα με τις κίτρινες κάρτες που έχουν δει οι ομάδες στα Μουντιάλ από το 1970, όταν και εντάχθηκε ο κανονισμός των καρτών στη διοργάνωση, θα δει πως στην πρώτη 20άδα δεν βρίσκεται ούτε μια χώρα που να έχει φτάσει στον τελικό!

Οι πιο "βρώμικες" ομάδες των Μουντιάλ

Οι εθνικές που ακολουθούν την τακτική του "βρώμικου" παιχνιδιού, αποτυγχάνουν να κάνουν κάτι καλό στην πορεία και συνήθως είναι αυτές που δεν έχουν τα μέσα και τους παίκτες ώστε να ακολουθήσουν ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού.

Η Σλοβενία, βρίσκεται στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας, με 19 κίτρινες κάρτες και μία κόκκινη σε 6 παιχνίδια στο Μουντιάλ (μ.ο. καρτών/ματς 3.33). Ακολουθούν Γκάνα (3 κάρτες ανά παιχνίδι), Σενεγάλη (κι αυτή 3 ανά αγώνα), Σλοβακία (2.75) και την πεντάδα κλείνει η Ρωσία (2.67 κάρτες).

Οι πιο "βρώμικες" ομάδες των Μουντιάλ

Η Εθνική Ελλάδος δεν λείπει από την 20άδα, καταλαμβάνοντας την 17η θέση των πιο "βρώμικων" ομάδων με 2.17 κάρτες ανά αγώνα. Από τις ομάδες που έχουν φτάσει σε τελικό ή έχουν κατακτήσει το Μουντιάλ από το 1970 μέχρι σήμερα, η Γερμανία κατέχει την 21η θέση (2.1 κάρτες), ενώ η Βραζιλία βρίσκεται αρκετά χαμηλά στη λίστα με μόλις 1.32 κάρτες ανά ματς.

Οι πιο "βρώμικες" ομάδες των Μουντιάλ

Όσον αφορά τις ομάδες με τις περισσότερες κόκκινες κάρτες στο θεσμό, την πρώτη θέση μοιράζονται Αυστραλία και Καμερούν, με τις δυο τους να παίρνουν από μια κόκκινη ανά τρία παιχνίδια. Τέλος, το Βέλγιο και η Αλγερία που μετέχουν στο φετινό Μουντιάλ μπορούν να καυχιούνται πως είναι ανάμεσα στις ομάδες που σέβονται περισσότερο το "fair play", βλέποντας μία ή και καμία κίτρινη κάρτα ανά αγώνα.

Δείτε αναλυτικά την λίστα των πιο "βρώμικων" ομάδων των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

H πρώτη 20άδα:

Οι πιο "βρώμικες" ομάδες των Μουντιάλ

Και οι υπόλοιπες (με μπλε χρώμα όσες χώρες κατάφεραν να φτάσουν τελικό ή να κατακτήσουν το τρόπαιο):

Οι πιο "βρώμικες" ομάδες των Μουντιάλ
Οι πιο "βρώμικες" ομάδες των Μουντιάλ

Διαβάστε ακόμη:

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα

News 24/7

24MEDIA NETWORK