Οι πιθανοί αντίπαλοι ΑΕΚ και ΠΑΟ στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Στις 14:00 ώρα Ελλάδας, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός θα μάθουν από το "στρατηγείο" της ΟΥΕΦΑ στην Νιόν τους αντιπάλους τους για τη φάση των "32" του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Δύσκολο το γκρουπ των πιθανών αντιπάλων για τους "κιτρινόμαυρους", πιο εύκολα τα πράγματα για τους "πράσινους".
ΑΕΚ και του
Παναθηναϊκού στους “32” του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.
Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στην Νιόν της Ελβετίας στις 14:00 ώρα Ελλάδας (περίπου μία ώρα μετά την κλήρωση για τους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ) και βάσει του τρόπου διεξαγωγής του θεσμού, σχηματίστηκε ένα γκρουπ οκτώ ομάδων για κάθε ελληνικό σύλλογο.
Οι τρίτες των οκτώ ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, που συνεχίζουν στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ, θα αντιμετωπίσουν τις δεύτερες των ομίλων του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ως εκ τούτου, η ΑΕΚ θα κληρωθεί με μία εκ των Νανσί, Άγιαξ, Παρί Σεν Ζερμέν, Θέλτα Βίγκο, Ντιναμό Βουκουρεστίου, Μακάμπι Χάιφα, Σεβίλλη και Οσασούνα.
Ο Παναθηναϊκός, μαζί με τους άλλους επτά πρωτοπόρους των ομίλων του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ θα αντιμετωπίσουν τις τρίτες των ίδιων ομίλων. Κατά συνέπεια, οι «πράσινοι» θα κληρωθούν με μία εκ των Φέγενορντ, Ζούλτε Βάρεγκεμ, Φενέρμπαχτσε, Λεβερκούζεν, Λιβόρνο, Μπράγκα και Λανς.
Τα πρώτα ματς της φάσης των “32” θα διεξαχθούν στις 14 και 15 Φεβρουαρίου του 2007 και οι επαναληπτικοί στις 22 Φεβρουαρίου.
Νανσί (Γαλλία)
Αγιαξ (Ολλανδία)
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)
Θέλτα (Ισπανία)
Ντιναμό Βουκουρεστίου (Ρουμανία)
Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)
Σεβίλλη (Ισπανία)
Οσασούνα (Ισπανία)
ΑΕΚ (Ελλάδα)
Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία)
Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία)
Μπορντό (Γαλλία)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)
Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)
Μπενφίκα (Πορτογαλία)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Φέγενορντ (Ολλανδία)
Ζούλτε Βάρεγκεμ (Βέλγιο)
*Χαποέλ Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
Λεβερκούζεν (Γερμανία)
Λιβόρνο (Ιταλία)
Μπράγκα (Πορτογαλία)
Λανς (Γαλλία)
* Δεν μπορεί να κληρωθεί με τον Παναθηναϊκό
Παναθηναϊκός (Ελλάδα)
Μπλάκμπερν (Αγγλία)
Εσπανιόλ (Ισπανία)
Νιούκαστλ (Αγγλία)
Πάρμα (Ιταλία)
Τότεναμ (Αγγλία)
Ρέιντζερς (Σκοτία)
Αλκμααρ (Ολλανδία)