Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στους 32 του Europa League

Στο γκρουπ των ανίσχυρων θα βρεθεί ο Ολυμπιακός στην κλήρωση της Δευτέρας (16/12) στη Νιόν για την φάση των 32 του Europa League και αυτοί είναι οι 16 υποψήφιοι (4 από το Champions League + 12 από το Europa League) αντίπαλοι των 'ερυθρολεύκων'.

Ο Ελ Αραμπί πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στο 87' της αναμέτρησης με τον Ερυθρό Αστέρα στο Φάληρο, χαρίζοντας στον Ολυμπιακό τη νίκη και το εισιτήριο της πρόκρισης στην φάση των 32 του Europa League (11/12/2019) - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI
Ο Ελ Αραμπί πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στο 87' της αναμέτρησης με τον Ερυθρό Αστέρα στο Φάληρο, χαρίζοντας στον Ολυμπιακό τη νίκη και το εισιτήριο της πρόκρισης στην φάση των 32 του Europa League (11/12/2019) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Η νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα με σκορ 1-0 στο 'Γ. Καραϊσκάκης' για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League, χάρισε στον Ολυμπιακό την 3η θέση στο Group B και το εισιτήριο για την φάση των 32 του Europa League. Οι 'ερυθρόλευκοι' θα μπουν στην κλήρωση της Δευτέρας (16/12) στη Νιόν, περιμένοντας να μάθουν την αντίπαλο τους στα νοκ άουτ ματς στις 20 και 27 Φεβρουαρίου. Η ομάδα του Πειραιά θα μπει σε αυτή τη διαδικασία από το γκρουπ των ανίσχυρων, αφού ήταν στην τετράδα των ομάδων που προκρίθηκαν ως τρίτες από το Champions League με την χαμηλότερη συγκομιδή.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού είναι δεδομένα οι Άγιαξ, Ίντερ, Μπενφίκα και Ζάλτσμπουργκ, η τετράδα των ομάδων που προκρίθηκαν ως τρίτες από το Champions League με την υψηλότερη συγκομιδή. Σε αυτές θα προστεθούν οι 12 πρώτες ομάδες της φάσης των ομίλων του Europa League και έτσι θα προκύψουν οι 16 υποψήφιοι αντίπαλοι των 'ερυθρολεύκων' στην φάση των 32 της διοργάνωσης.

Οι Σεβίλλη (1ος όμιλος), Σέλτικ (5ος όμιλος) και Εσπανιόλ (8ος όμιλος) είχαν εξασφαλίσει την πρωτιά πριν την διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής του Europa League. Μετά το πέρας αυτής, οι Βασιλεία (3ος όμιλος), Μάλμε (2ος όμιλος), Λίντσερ (4ος όμιλος), Άρσεναλ (6ος όμιλος), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (12ος όμιλος), Γάνδη (9ος όμιλος), Μπασάκσεχιρ (10ος όμιλος), Μπράγκα (11ος όμιλος) και Πόρτο (7ος όμιλος) μπήκαν στην εξίσωση.

Αναλυτικά:

Υποψήφιοι αντίπαλοι από το Champions League

Όμιλοι Ομάδα
5ος όμιλος Ζάλτσμπουργκ
6ος όμιλος Ίντερ
7ος όμιλος Μπενφίκα
8ος όμιλος Άγιαξ

Υποψήφιοι αντίπαλοι από το Europa League

Όμιλοι Ομάδα
1ος όμιλος Σεβίλλη
2ος όμιλος Μάλμε
3ος όμιλος Βασιλεία
4ος όμιλος Λίντσερ
5ος όμιλος Σέλτικ
6ος όμιλος Άρσεναλ
7ος όμιλος Πόρτο
8ος όμιλος Εσπανιόλ
9ος όμιλος Γάνδη
10ος όμιλος Μπασακσεχίρ
11ος όμιλος Μπράγκα
12ος όμιλος Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο τσακωμός για τη Χρυσή Μπάλα στον Μέσι και οι προβλέψεις για ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στο νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK