Οι πιθανότητες και το πρόγραμμα των τριών διεκδικητών του τίτλου

Η ήττα της Ατλέτικο Μαδρίτης στην έδρα της Λεβάντε, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε της σεζόν, δεν άλλαξε δραματικά τα δεδομένα στη μάχη του τίτλου στην Primera Division.

Οι πιθανότητες και το πρόγραμμα των τριών διεκδικητών του τίτλου

Και αυτό μολονότι αρχικά οι "ροχιμπλάνκος" απώλεσαν το δικαίωμα της ήττας στο ντέρμπι της 38ης αγωνιστικής τελευταίας αγωνιστικής με την Μπαρτσελόνα στο "Καμπ Νόου", η βραδινή ισοπαλία της Ρεάλ με τη Βαλένθια τους κράτησε σε θέση ισχύος, αφού με τέσσερις βαθμούς στα παιχνίδια με Μάλαγα και Μπαρτσελόνα θ' αναδειχθούν πρωταθλητές για πρώτη φορά μετά το 1996.

Άλλωστε η "βασίλισσα", που μετράει ένα παιχνίδι λιγότερο από τον ανταγωνισμό (χρωστάει αυτό με τη Βαγιαδολίδ), έπεσε στην παγίδα ( 2-2 με τη Βαλένθια) και δεν μπόρεσε ν' αυξήσει τις δικές της πιθανότητες επανόδου στην κορυφή του ισπανικού ποδοσφαίρου. Ακόμη κι αν υπερβεί πλέον όλα τα εμπόδια που θα βρεθούν στο δρόμο της, χρειάζεται τουλάχιστον μία ήττα της Ατλέτικο, διότι στην ισοβαθμία η "βασίλισσα" υστερεί (μετρούν τα μεταξύ τους ματς). Μεταξύ των ομάδων που οι "μερένγκες" θ' αντιμετωπίσουν μέχρι το φινάλε είναι η Θέλτα του Λουίς Ενρίκε, που προαλείφεται για διάδοχος του Μαρτίνο στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Μετά την ήττα της Ατλέτικο και την ισοπαλία της Ρεάλ η ομάδα που χτυπά το κεφάλι της στον τοίχο είναι η Μπαρτσελόνα. Κι αυτό γιατί με δύο παραπάνω βαθμούς, αυτούς που έχασε με τη Χετάφε το Σάββατο, θα ήταν στο -1 από την κορυφή. Πλέον οι "μπλαουγκράνα" εκτός από το απόλυτο στα δύο ματς που τους απομένουν, το ένα με την Ατλέτικο, περιμένουν τουλάχιστον μία ήττα της Ρεάλ έτσι ώστε στην τριπλή ισοβαθμία να κατακτήσουν τον τίτλο, διατηρώντας τα κεκτημένα.

Το πρόγραμμα των τριών

Η Ατλέτικο παίζει με...

- Μάλαγα εντός

- Μπαρτσελόνα εκτός

Η Ρεάλ παίζει με...

- Βαγιαδολίδ εκτός

- Θέλτα εκτός

- Εσπανιόλ εντός

Η Μπαρτσελόνα παίζει με...

- Έλτσε εκτός

- Ατλέτικο Μαδρίτης εντός

Διαβάστε ακόμα:

Εκτός τίτλου η Μπαρτσελόνα, 2-2 με τη Χετάφε

Η Λεβάντε σόκαρε (και) την Ατλέτικο

Η κεφαλιά του Κόστα στον Σισοκό (VIDEO)

Σώθηκε στο 92' η Ρεάλ

News 24/7

24MEDIA NETWORK